Kyrka i Goa

Sevärdheter i Goa

Goa bjuder på massor av intryck med mycket att se överallt. Lugna sinnena med besök i kyrkor och tempel, eller spendera en meditativ stund vid en vacker strand. Här är några förslag på sevärdheter som ligger i närheten.

Tempel vid flod i Goa

Finn lugnet i ett tempel

Vardagen i ett hinduiskt tempel är väldigt stillsam och inger ett fridfullt lugn. Vid festivaler och högtider smyckas templen och ofta säljs det indiska sötsaker utanför. Mangeshtemplet är ett av de mest välbesökta.

Old Goa

Old Goa är tydligt influerat av den portugisiska eran och har en hel del vacker arkitektur som du bör passa på att kika på. Den forna huvudstaden består i dag mest av kyrkor. En av dem är Basilica of Bom Jesus som hyser kvarlevorna från Goas skyddshelgon St Francis Xavier.

Fort Aguada

I södra Candolim hittar du fort Aguada som byggdes redan 1612 för att skydda Goa mot inkräktare. Fortet var en samlingsplats för de europeiska fartyg som lade till här. Namnet Aguada betyder vatten. På fortet finns en fyra våningar hög fyr från 1864 som är den äldsta i sitt slag i hela Asien. Det här gamla portugisiska fortet finner du på Mandoviflodens strand, söder om Candolim.   

Fånga solnedgången

Ovanför Vagator Beach väntar lämningar av Chapora Fort. Härifrån är det idylliskt att fånga solnedgången över Arabiska havet och Chapora River – en stunds mindfulness.

Mayem Lake

Den konstgjorda sjön Mayem ligger några kilometer utanför Bicholim, öster om Calangute. Här är det trevligt att äta en god picknick i den storslagna naturen och områdets vackra fåglar.  Du kan utforska sjön på närmare hand från en trampbåt. Hitta hit genom att åka genom byn Mapusa och sedan följa skyltarna vidare till Bicholim. Resan tar ungefär en timme, så glöm inte att packa med dig vatten.

Nöjescentralen Titos Road

Titos Road i byn Baga kantas av restauranger, barer och nattklubbar och här har du aldrig tråkigt. Detta är Goas mest kända bargata. Utmana ditt resesällskap i biljard, se ditt favoritlag i fotboll slåss om Champions League-bucklan eller ge dig ut på dansgolvet till några av Goas bästa dj:s.

Mytomspunna Dona Paula

Utanför Panjim hittar du en av Goas mest romantiska utsiktsplatser, Dona Paula. Området är kantat av karaktäristiska små marknadsstånd där kläder säljs längs vägen. Här möter Mandovifloden och Zuarifloden det Arabiska havet i ett vackert natursceneri. Statyn som föreställer en man och en kvinna är omgiven av många legender. En av dem handlar om en sorglig kärlekshistoria om älskarna Dona och Paulo som motvilligt separerades för att de tillhörde olika kaster. Svältfödda på andra alternativ beslutar de sig för att ta sina liv genom att tillsammans hoppa från klippan. Statyn sägs av sägnen vara tillägnad dem.

Panjimparken

Efter en dag i Panjims folkmyller kan det vara skönt att avrunda besöket på en stillsam plats. Köp med dig lite kaffe eller en svalkande lassi och ta en skön promenad i den grönskande parken med utsikt över vattnet. Parken är en liten oas där man verkligen kan andas ut efter en dag med sightseeing. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här