Magiska Taj Mahal i Indien

Upptäck Indien

Om du har lite mer tid att spendera i Goa kan det vara värt att spendera några dagar för att resa till Indiens mest storslagna sevärdheter. Berömda Taj Mahal eller ruinerna i Hampi är bara några exempel.

Taj Mahal i indien

Hampi

En av södra Indiens mest populära sevärdheter är Hampi, huvudstaden för Vijayanagaraimperiet. Ta tåget genom ett magnifikt landskap till Goas grannstat Karnataka. Än i dag är många av stadens tempel och palats näst intill intakta och lockar tusentals turister och pilgrimer varje år. En tur hit kommer garanterat att etsa sig fast i ditt minne för resten av livet. Kontakta din reseledare för mer information om hur du kan ta dig till Hampi.

Taj Mahal

Byt ut badkläderna mot bekväma skor och ägna ett par tre dagar åt en tur till norra Indien. En av höjdpunkten blir alldeles säkert ett besök vid det fantastiska mausoleet Taj Mahal i Agra. 

Taj Mahal är ett av världens mest kända byggnader och är en av de mest besökta turistattraktionerna i Indien. Byggnaden är en kombination av persisk och mogularkitektur och består av vit marmor med detaljer i ädelstenar. Taj Mahal tog mer än 20 år att bygga, och det sägs att mer än 20 000 arbetare var inblandade i byggnationen. Missa inte den spektakulära soluppgången eller solnedgången när du är här.

Dudhsagar Falls

Passa på att besöka ett av Indiens högsta vattenfall som ligger vid gränsen mellan Goa och Karnataka. Vattenfallet består av fyra olika nivåer, varav den högsta är hela 310 meter hög.

Dudhsagar Falls ligger i en vacker miljö, omgiven av gröna kullar och frodig vegetation. Här kan ni njuta av en härlig ca 2 timmar lång vandring till vattenfallet, genom skogar och över floder. För de mer äventyrliga besökarna finns det också möjlighet att prova på aktiviteter som klättring och rappelling i närheten av vattenfallet. Det finns också en populär safari som tar besökarna på en tur genom den omgivande skogen och ger möjlighet att se vilda djur som tigrar, leoparder och elefanter.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här