yoga

Yoga och skönhetsbehandlingar

Ayurveda och yoga är en del av Indiens historia, och Goa är en perfekt plats för att ta hand om både kropp och själ.

Yoga

Förena din kropp, tanke och själ. I Goa finns det yogalektioner för både nybörjare och rutinerade utövare. Män, kvinnor och barn tränar yoga för att kunna leva ett hälsosamt liv utan stress. Oftast yogar man innan frukost, tidigt på morgonen, så glöm inte att ställa klockan. Fråga gärna din reseledare om tips på bra ställen för yoga. Namaste!

Shirodhara – oljestråle i pannan

Shirodhara är en ayurvedisk behandling där fokus ligger på den oljestråle som försiktigt rinner ner på din panna, det tredje ögat. Shirodhara påstås kunna bota flera olika sorters åkommor, men framför allt är det en skön och avslappnande behandling som är värd att prova.

Shirodhara – oljestråle i pannan

Shirodhara – oljestråle i pannan

Hår som i en Bollywoodfilm

Ju mer volym desto bättre. Frisörerna på de moderna frisörsalongerna ägnar mer tid till att styla ditt hår än att faktiskt klippa det. Ett sant nöje att uppleva. På de lite finare salongerna kostar en klippning med styling från cirka 800 rupies, ungefär 80 kronor.

Threading - fina bryn

Få dina ögonbryn plockade på ett effektivt sätt –  med en sytråd. Med van hand och en teknik utöver det vanliga, formar personerna på skönhetssalongerna eller stranden dina ögonbryn snyggt. Men har du redan perfekta ögonbryn kan vi tipsa om att threading också kan göras på låren eller benen.

Traditionell rakning hos barberare

Efter en rakning med riktig rakkniv blir resultatet riktigt silkeslen hud. Barberarna har ofta sina salonger i små "hål i väggen". De är skickliga och noggranna och ibland får du lite ansiktsmassage på köpet. Priset ligger på runt 30 rupies, cirka 3 kronor.

Skäm bort dig

Vad passar väl bättre på semestern än att unna sig en skön spastund. Det finns flera salonger av varierande standard att välja på, som erbjuder behandlingar såsom massage, manikyr och pedikyr. Alternativen är oändliga och till mycket förmånliga priser. Kontakta gärna din reseledare för tips på bra salonger.

Ayurveda – hitta din kroppstyp

Ayurveda betyder ”kunskap om livet” och är en gammal indisk läkekonst som identifierar olika kroppstyper. För att leva ett balanserat liv är det enligt läran viktigt att du förstår dina kroppstyper och vilken energi som dominerar: Vata, Pitta eller Kapha. Om du är nyfiken på Ayurveda finns det gott om olika center i Goa. Be gärna din reseledare att rekommendera något. 

 

Boka resa till Goa

Ayurveda-medicin

Ayurveda-medicin