Vacker sandstrand i Goa

Stränder i Goa

- våra 5 bästa strandtips!

Goa är paradiset för dig som längtar efter milsvida stränder, kokospalmer och tropiska vyer. Längs hela kusten i Goa finns flera olika stränder. Här tipsar vi om våra favoritstränder i Goa!

Exotisk strand i Goa

1. Vagator Beach

Klippor omger denna vackra strand i norra Goa som inbjuder till sköna bad och promenader längs vattenbrynet. Här finns också några beach shacks – små strandserveringar, som oftast bjuder på en solstol om du köper något att äta eller dricka hos dem. Bli inte förvånad om du ser en ko traska förbi. De tar nämligen också gärna en promenad här bland soldyrkande strandgäster.

2. Mandrem Beach

Bara 20 kilometer norr om hektiska Baga Beach ligger Mandrem Beach. Tempot är lugnare här, strandförsäljarna är färre och vågorna är oftast inte lika höga som de kan vara på andra ställen. En utmärkt strand för barnfamiljer och för dig som söker total avkoppling.

3. Palolem Beach

Palolem är paradiset för backpackers och alla andra som vill njuta av lugnet på en av södra Goas bästa stränder. Stranden kantas av strandhyddor av varierande prisklass och standard för dig som vill övernatta. Här kan du hyra en kajak och tillbringa ett par rofyllda timmar ute till havs.

4. Cola Beach

Vackra Cola Beach i södra Goa kan beskrivas med ett ord – avkopplande. Det enda som bör står på agendan när du besöker den här vita sandstranden är att njuta av lugnet och omgivningarna. 

Goa Beach

5. Cabo de Rama Beach

Ta dig gärna till det portugisiska fortet Cabo de Rama. Vid det svarta fortet står en vit kyrka, som än idag är aktiv, och branta klippor ner i havet gör platsen till en majestätisk utsiktsplats. Det verkligen fyndet hittar du nedanför ruinerna av fortet, där en grönskande sandstrand sträcker ut sig mellan klipporna. Cabo de Rama Beach är mycket omtyckt av lokalbefolkningen, men inte lika känd bland turister. Från vägen är det ungefär 500 meters promenad till fots för att nå stranden, men den vilda och vackra platsen är definitivt värt det. Stranden har inga livvakter, så var försiktig med vassa rev och strömmar. 

Full fart på havet

Visst är det skönt att ligga på stranden eller vid poolen men om du känner att du längtar efter mer fart finns det ett stort utbud av vattensporter längs Goas stränder. Främst finns det många alternativ i området kring Baga, Calangute och Candolim. Runt norra Bagastranden, eller rakt ner på stranden från huvudvägen i Calangute hittar du flera arrangörer av windsurfing, vattenscooter och paragliding. Tänk på att garantera dig om att uthyraren har de försäkringar och tillstånd som krävs enligt indisk lag.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här