Fakta om Goa

Stränder:

En 10 km lång finkornig sandstrand löper längs norra Goa. Här finns Beach shaks längsmed stranden och flera vattenaktiviteter. Om man fortsätter längre upp mot norr hittar man lugnare ständer med färre turister. Höga vågor och underströmmar förekommer på vissa ställen - speciellt under regnperioden juni till september. Här tipsar vi om Goas 5 finaste ständer.

Nöjen:

I norra Goa finns gott om restauranger och barer och det är fortfarande relativt billigt att äta ute. Områdena kring Bagastranden och Vagatorstranden har nattklubbar och mer liv på kvällarna, medan andra områden är lugnare.

Kommunikationer:

Hyr bil med chaufför då det ej är att rekommendera att köra på egen hand. Det finns gott om taxibilar och tuktuks. Järnvägsnätet är väl utbyggt. Bra bussförbindelser till de kringliggande delstaterna.

Aktiviteter:

Windsurfing, jet ski och paragliding kan man hitta längs med stränderna. I övrigt är utbudet av sportaktiviteter på stränderna begränsat.

Bra att veta:
  • Under stora helger som nyår, jul och Diwali besöker många inhemska turister Norra Goa. Under dessa perioder är det mycket folk på plats och trafiken kan uppfattas som störande. Det kan även vara svårare att få ut pengar från bankomaterna under högtider.
  • Hotellen i Indien håller generellt en lägre standard än de flesta västerländska hotell.
  • På hotell i Goa som serverar frukostbuffé kan du ibland mötas av ett indiskt matutbud, med mer matiga rätter än det som i Skandinavien förknippas med frukost. I stället för bröd, smör, pålägg, yoghurt och flingor kan det till exempel serveras varma rätter som grytor och liknande.
  • Extrabäddar i Goa kan ibland bestå av en madrass på golvet, vilket ger en lägre komfort än om man sover i ordinarie bädd.
  • Vi rekommenderar dig att ta med ficklampa då kvällarna är mörka och många gator har begränsad belysning.
  • I Indien är det vanligt med tillfälliga strömavbrott, oregelbunden vattenförsörjning och förseningar i trafiken.
  • Observera att det finns nya regler angående rökning i Goa. Detta innebär att det är förbjudet att röka på många offentliga platser som restauranger, marknadsplatser etc. På hotell som har fler än 30 rum och på restauranger där det finns plats för mer än 30 personer är rökning tillåtet, dock på speciellt utmärkta platser.