Shopping och marknader i Goa

- fynda på semestern!

Här är det myller, liv och rörelse. Bege dig till en indisk marknad för färsk frukt, kryddor eller unika föremål. För shopping som mer liknar den vi är van vid hemma finns Mall de Goa i Porvorim.

Indisk souvenirshop

Gå på nattmarknad

Goa sprudlar av härliga marknader och du kommer garanterat inte hem tomhänt från någon av dem. Saturday Night Market är en favorit bland många, med livemusik och mat från alla världens hörn. Marknaden har öppet från runt kl. 18.00 till midnatt eller ännu senare. Marknaden håller oftast till på två olika ställen i Arpora-området, och platserna kan variera under säsongens gång.

 

En bit av Tibet

Tibetanska försäljare håller främst till runt norra Goas livligaste platser, exempelvis i Calangute och längs Baga road. Men en del finns även på Saturday Night Market och i Anjuna på onsdagar, då den stora hippiemarknaden äger rum. Silver är deras huvudsakliga vara och det finns oändligt mycket silverprylar att shoppa. Smycken, bägare och bestick är bara några av alla fynd du kan göra, för att nämna några. 

Kryddmarknad i Indien

Mall de Goa

I Porvorim, cirka 20 minuter med taxi från Calangute finns Mall de Goa. Här finns bio, restauranger och butiker som Marks & Spencer, Lee, Wrangler, Puma, Levi’s, Ray Ban, Fabindia, Ed Hardy med flera.

Bohemiska fynd

I den södra delen av Anjuna Beach ligger den berömda hippiemarknaden i Anjuna. Det är en hektisk marknad med en verklig feststämning som pågår i november till april. Här hittar du souvenirer, smycken, loppisfynd och prylar från alla möjliga regioner i Indien. Beställ en majskolv med lime och salt och strosa runt bland alla människor, färger och intryck. När du handlar, kom ihåg att pruta! Marknaden i Anjuna pågår på onsdagar kl 10.00 till 18.00. Ta en rickshaw eller båt som går mellan Baga Beach och Anjuna Beach för att komma hit.

Fredag? Åk till Mapusa!

Är du ute efter frukt, grönsaker eller vackra tyger är det till fredagsmarknaden i orten Mapusa du ska bege dig till. Här trängs du med lokalbor istället för med turister och du kommer garanterat att få uppleva en helt förtrollande atmosfär.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här