Gratis cyklar och elcyklar på Skiathos

Skiathos har under 2022 certifierats med Bike Friendly Destination-miljömärket för andra året i rad. Det innebär att ön uppfyller vissa krav för att anses som cykelvänlig och detta bidrar till att främja cykling som ett sätt för rekreation, sport och transport. Nästa år kommer gratis cyklar och elcyklar att erbjudas på flera platser på ön.

Prisbelönad ö

Skiathos har i år certifierats med Bike Friendly Destination-miljömärket för andra året i rad. Utmärkelsen är ett initiativ från det ideella företaget NatTour, som syftar till att skydda miljön, utveckla tematiska former av turism och föreslå miljövänliga transportmedel som cyklar. Utvecklingen av utmärkelsen "Bike Friendly" sker i samarbete med Hellenic Society for the Protection of Nature (HSPN). Medlemmarna i nätverket bär märket "Bike Friendly Hotel" (hotell), "Bike Friendly Destination" (destinationer), "Bike Friendly Partner" (cykelföretag) och "Greek Bike Specialist" (turistbyråer).

Nytt initiativ

Under 2023 påbörjas ett nytt initiativ på populära Skiathos. I Skiathos stad och i Koukounaries kommer det att finnas gratis cyklar och elcyklar för både turister och lokalbefolkningen att använda. Systemet kommer att vara automatiserat och enkelt att använda. Det kommer finnas 10 stationer med gratis cyklar - nio i Skiathos stad och en i området Koukounaries. Cyklister kommer att kunna välja cykel eller elcykel, använda den så länge de vill och sedan lämna tillbaka den på någon av stationerna. Cyklarna kommer att fungera som ett sätt för att ta sig runt på ön och besöka lokala platser.

"Stationerna kommer att förse Skiathos invånare och besökare med ett modernt transportverktyg som kommer att bidra till att minska föroreningar, buller och trafikstockningar, samtidigt som det kommer att öka miljömedvetenheten och förbättra folkhälsan", meddelade kommunen när de tillkännagav initiativet.

"Användningen av cyklar kommer att bidra till skapandet av en modern och miljövänlig stad på Skiathos”, menar Skiathos borgmästare Thodoris Tzoumas.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Skiathos, hitta och boka en resa till Skiathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Skiathos

Här hittar du våra bästa tips på trevliga tavernor och restaurangerna, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Skiathos

Skiathos

  • "Mamma Mia-ön"
  • Turkosblått vatten
  • Mysiga omgivningar
Se alla resor till Skiathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här