Fakta om Skiathos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Viktig transferinformation: läs mer om transfer till Skiathos.

Stränder:

På Skiathos finns det många stränder och badvikar att välja bland. Många av de fina sandstränderna ligger längs sydkusten, t ex Koukounaries. I norr ligger den fina klapperstensstranden Lalaria som endast kan nås med båt och även lugnare sandstränder dit man kan ta sig med bil eller moped. I utkanten av Skiathos stad finns den välbesökta stranden Megali Ammos med vattensporter och tavernor. I Achladies finns också en sandstrand. Här kan du läsa mer om Skiathos härliga stränder.

Nöjen:

Stort utbud av restauranger och barer, de flesta ligger i Skiathos stad. Diskoteken (som har öppet under högsäsong) finner du på den s k Clubstrip, som ligger mellan den nya hamnen och flygplatsen. På Skiathos kan såväl den unga som den mer mogna publiken finna underhållning!

Kommunikationer:

Från hamnen i staden går bussar och badbåtar till de många stränderna. Dagliga båtförbindelser med närliggande öar och fastlandet. Bilar, mopeder och cyklar finns att hyra.

Aktiviteter:

Vattensportsaktiviteter såsom vattenskidor och paragliding. Tennis. Fitnesscenter i Skiathos stad. Läs mer om aktiviteter på Skiathos här.

Bra att veta:

Ev avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet. Till de flesta hotell på Skiathos behöver man gå den sista biten för att komma till receptionen samt att bagaget transporteras i en separat buss. Detta kan medföra att bagaget kommer till ditt hotell upp till en timme senare. Vid hemresa ska bagaget ställas ut före transfer enligt information i hotellpärmen. På Skiathos är terrängen kuperad och på vissa orter kan vägen till stranden vara backig.