Vacker vy över Skiathos

Saker att göra på Skiathos

Marinparker, utomhusbio, utflykter och shopping. För dig som gillar att hitta på saker under semestern, kika in här för att få tips på diverse aktiviteter på Skiathos.

Marin Park på Alonissos

Varför inte passa på att ta båten över till Alonissos? Det är den enda ön i Grekland som är ett naturreservat som man får bo på. Gå på Alonissos små gator och besök den gamla byn som är bebodd av fem familjer. Runt om hela ön lever de sällsynta munksälarna, och har man turen med sig simmar de med båten över till Skopelos. Du kan även få syn på delfiner som leker i vågorna från båten. 

Vill du spendera några dagar på Alonissos och några dagar på Skiathos rekommenderar vi att du kollar in våra populära kombinationsresor där du bland annat kan kombinera Skiathos med Alonissos! 

Taxibåt på Skiathos

Ett trevligt alternativ till att åka buss eller bil till olika stränder på Skiathos är att ta en taxibåt. Taxibåtar på Skiathos kan ta dig till olika stränder runt ön. Vanligtvis kan du hitta en taxibåt vid hamnen i Skiathos stad, båtarna går bland annat till Vassilias, Achladies, Koukounaries Beach samt till öarna Tzougria och Arkos.

Shoppa i Volos

För dig som semestrar på Skiathos är det en god idé att ta morgonbåten över till staden Volos på fastlandet. Här finns det butiker av alla de slag, och du kan köpa både kläder, smycken och souvenirer. Avsluta kvällen med en middag på en trevlig restaurang innan du tar sista färjan tillbaka till Skiathos.

Utomhusbio

Att njuta av en bra film under stjärnorna är en fantastisk upplevelse. Ljumma vindar, något gott att dricka och lite snacks gör nästan vilken film som helst till en tiopoängare. Bion hittar du på huvudgatan Papadiamantis i Skiathos stad.

Huvudgatan Papadiamantis

Längs huvudgatan Papadiamantis i Skiathos stad hittar du butiker som säljer allt mellan himmel och jord. De har dessutom öppet in på nattimmarna och då är det svalt och skönt att gå och shoppa. På de smalare sidogatorna finns det också små mysiga butiker att upptäcka.

Dog Shelter

Bredvid Panagia Kounistra kloster ligger öns hundcenter. Här omhändertas övergivna och hemlösa hundar av volontärarbetare. All hjälp uppskattas och om du är intresserad kan du hjälpa till med att ta ut hundarna på promenad på förmiddagarna.

Hyr en bil

Ta chansen och upplev omgivningarna på egen hand med en hyrbil. Varför inte köra ut på Skiathos nordkust och koppla av på de fina stränderna: vi rekommenderar särskilt uthyrningsfirman Sixt, som erbjuder bra service på Skiathos. De har bilar i olika prisklasser och modeller. Bilen levereras direkt till ditt hotell utan extra kostnad, och i priset ingår full försäkring och 24 timmars assistans.

Läs mer om hyrbil på Skiathos här

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Skiathos, hitta och boka en resa till Skiathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Skiathos

Här hittar du våra bästa tips på trevliga tavernor och restaurangerna, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Skiathos

Skiathos

  • "Mamma Mia-ön"
  • Turkosblått vatten
  • Mysiga omgivningar
Se alla resor till Skiathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här