Lalaria beach med vit sand och turkosblått vatten

Skiathos finaste stränder

Vad vore en solsemester utan en bra riktigt bra strand? På Skiathos kryllar det av härliga stränder såväl lugna som livliga – och oavsett vilken du väljer ska du se att du kommer stöta på det kristallklara vatten som utmärker Grekland.

Koukounaries beach på Skiathos Den populära stranden Koukounaries beach på sydvästra Skiathos

Koukounaries beach

Denna strand anses vara en av de bästa stränderna i Europa, och är drygt 1 kilometer lång med finkornig strand. Namnet betyder ”pinjenöt” och den populära stranden är omringad av pinjeträd som ger skön skugga under varma dagar. Vågorna är inte så kraftiga, vilket gör det bra för barn att bada här. Längs stranden hittar du flera mindre lunchställen och möjlighet till vattensporter för den som vill hålla igång.

Vill du bo nära Koukounaries beach? Här kan du se våra hotell i Koukounaries.

Banana Beach

Det här är en av Skiathos bästa stränder där flest ungdomar håller till. Banana Beach är särskilt populär i högsäsongen för att den då är en riktig partystrand. Men det finns också många olika vattenaktiviteter och ett par tavernor att äta en god lunch på. Till höger bakom klipporna och den lilla udden ligger Skiathos välkända nudiststrand Little Banana Beach.

Agios Eleni beach

Agios Eleni är en liten lugn strand, där det finns en trevlig taverna att besöka. Här kan du skåda, som på de flesta stränderna på sydvästkusten, en mycket fin solnedgång. 

Xanemo beach

På Xanemostranden kan du ta ett dopp i de blå, samtidigt som du kan se när de stora flygplanen går in för landning nästan rakt ovanför ditt huvud. Landningsbanan ligger mellan Xanemo och den nya hamnen, och man blir lika fascinerad varje gång man ser ett av flygplanen landa eller lyfta direkt ovanför en.

Lalaria Beach Lalaria Beach på norra Skiathos

Lalaria beach

Lalaria Beach är Skiathos mest fascinerande strand. Den ligger på norra sidan av ön och kan bara nås med båt som går från den gamla hamnen. Det turkosblå vattnet är obeskrivligt klart och stranden består av skimrande vita stenar. Ta med matsäck, eftersom det inte finns några serveringar. Tänk på att det är förbjudet att ta med sig sten från Lalaria Beach. 

Mandraki beach

Mandrakistranden är obeskrivligt vacker med sin finkorniga sand och röda klippor som omger stranden. Här kan du äta en bit mat på tavernan och njuta av solnedgången som är fantastisk! 

Kastanistranden

Kastanistranden, bredvid Miliastranden, känner du kanske igen från filmen Mamma Mia. Här spelade man in scenerna till sångnumren ”Does you mother know” och ”Lay all your love on me”. I dag finns inga kulisser kvar, men det är en mysig liten ostörd strand att spendera en skön dag på.

Följ med på vår utflykt I Mamma Mias fotspår där vi bland annat besöker Kastanistranden. En utflykt där sol, bad och avslappning står i fokus.

Troulos beach på Skiathos Njut av sol & bad på fina Troulos beach på södra Skiathos

Vromolimnos beach

På Vromolimnos Beach arrangeras det beach volleyturneringar. Den relativt långa stranden håller hög klass med sin finkorniga sand och parasoller av palmblad. Längs stranden finns också två tavernor och en bar samt flera vattenaktiviteter. 

Megali Ammos beach

Megali Ammos är den första stranden utanför Skiathos stad. Det är en relativt populär strand, framförallt hos skandinaver. Den är ganska smal, med grovkornig sand, och det finns flera bra tavernor och många olika vattenaktiviteter. I Megali Ammos ligger även flera av Apollos hotell. Perfekt för dig som vill bo vid den fina stranden, men ändå ha nära in till Skiathos stad.

Troulos beach

Troulos är en av Skiathos riktigt fina stränder med långgrunt och kristallklart vatten. Blir du hungrig finns en mysig taverna som serverar vällagad mat och bjuder på en strålande havsutsikt som bonus. Som om det inte skulle vara nog är snorklingsmöjligheterna goda utanför den lilla ön.  Hotelltips för dig som vill bo vid Troulos beach: Troulos Bay.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Skiathos, hitta och boka en resa till Skiathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Skiathos

Här hittar du våra bästa tips på trevliga tavernor och restaurangerna, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Skiathos

Skiathos

  • "Mamma Mia-ön"
  • Turkosblått vatten
  • Mysiga omgivningar
Se alla resor till Skiathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här