Snorkling i det turkosblå vattnet på Skiathos

Aktiv semester på Skiathos

Ta en paus från beachen! Skiathos lämpar sig utmärkt för olika sorters aktiviteter, vare sig du är ute efter att dyka eller bara ta en långpromenad. Ta del av våra bästa tips här.

Dyk eller snorkla utanför Skiathos

I det kristallklara vattnet utanför Skiathos väntar en helt ny värld under ytan, perfekt för dig som vill snorkla eller dyka. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare så erbjuder Skiathos Diving Center något för alla. De har även testdyk för dig som inte har något dykcertifikat. För mer information och bokning hör med din reseledare.

Härliga promenader

Det är riktigt skönt att gå en morgonpromenad när det ännu är svalt och skönt i luften. Du kan till exempel promenera på halvön vid Skiathos stad. Njut av de vackra omgivningarna och den sköna luften. Det finns även flera trevliga och väl utmärkta vandringsleder att följa. Guideböcker om vandring finns att köpa runtom på ön för dig som är intresserad.

Gå på en tennismatch

Vill du ta en paus från stranden kan du besöka tennisklubben i hamnen vid den sista busshållplatsen. Här kan du utmana resesällskapet i en tennismatch men också sola och bada i poolen alldeles gratis.

Fitness & Spa

Unna dig en härligt avkopplande stund på spa. Njut av lyxen att skämma bort dig själv med motion, ångbad, jacuzzi eller med en massage. Flera av våra hotell på Skiathos erbjuder både spabehandlingar och gym. 

Rid och utforska Skiathos

Att rida genom Skiathos vackra natur är en alldeles speciell upplevelse. Ridcentret i Koukounaries har schweiziska ägare och erbjuder flera olika ridvägar upp i bergen och längs havet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare kan du njuta av en härlig stund på hästryggen.

Hyr en scooter

Att hyra en scooter och ta sig runt på egen hand är ett smidigt sätt att se mer av Skiathos. Besök någon av de vackra stränderna eller stanna till vid en mysig taverna. Du kommer garanterat att få en härlig upplevelse på två hjul.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Skiathos, hitta och boka en resa till Skiathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Skiathos

Här hittar du våra bästa tips på trevliga tavernor och restaurangerna, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Skiathos

Skiathos

  • "Mamma Mia-ön"
  • Turkosblått vatten
  • Mysiga omgivningar
Se alla resor till Skiathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här