Sivota harbor

Restauranger och barer i Sivota

Njut av god mat i Sivota hamn, här finns en rad traditionella tavernas och restauranger att välja emellan. De flesta restauranger och barerna ligger på första parkett i hamnen med utsikt mot vattnet och magiska solnedgångar. 

Ionion fish restaurant

Restauranger i mysiga Sivota 

På KYMA kan du avnjuta en god trerätters middag antingen med plats ut mot hamnen eller på deras fina, lite gömda men mycket mysiga innergård. Restaurangen har allt som de vanliga grekiska restaurangerna erbjuder men även en del mer kreativa och modernare rätter, däribland goda sallader, varmrätter & efterrätter. Om du sedan vill avnjuta en drink på hamnens mest centrala bar så ligger baren Barracuda bara ett stenkast därifrån. 

Fisk & skaldjur

Bästa fisk- och skaldjursrestaurangen hittar du ca 2,5 km ifrån Sivota hamn vid stranden Mega Ammos. Ta dig till fots med en halvtimmes promenad eller ta en 5 minuters taxiresa ifrån Sivota hamn för en utsökt middag på Ionion Fish Restaurant. Restaurangen är känd för att ha både vacker och välsmakande mat. Här finns kalamari, räkor och bläckfisk men även pasta, goda hemgjorda pommes och traditionella grekiska rätter. Hit åker många greker med släkt och vänner för att fira högtider såväl som födelsedagar med god mat och dryck. Under dagtid finns även lättare måltider, snygga drinkar och svalkande grekiskt iskaffe i restaurangens beach bar, Ionion Beach bar med skön avslappnad stil. 

Utöver beachbaren på stranden Mega Ammos så finns det ett flertal trevliga barer i Sivota hamn. Vill du däremot ha ett större utbud av serveringar och barer så är Perdika som ligger ca 25 min med bil ifrån Sivota ett bra alternativ, här finns en mysig piazza med massor av restauranger och barer att välja mellan. Perdika ligger på en höjd och bjuder vanligtvis på en magisk utsikt och solnedgång. Ytterligare 15 min bilväg har du tagit dig till Parga, en mysig lite större stad med ett ännu bredare urval av grekiska tavernor och barer. 

Se solen gå ner

Vill du njuta av solnedgången ska du äta kvällens middag på restaurangen som tillhör hotell Filakas. Här serveras goda grillrätter och nyfångad fisk – med bästa läge i Sivota.

Populärt i hamnen

Vill du ha traditionell grekisk mat på en idyllisk servering med vindruvsrankor och ljuskäglor hängandes över borden så är detta restaurangen för dig! Restaurangen hittar du genom att snedda upp från hamnen bredvid pizzarestaurangen Parasole.

Restaurang Ostria är en riktig pärla något gömd bakom alla serveringar längs med hamnen, du mister vyn mot vattnet men det är en av de mysigare serveringarna i Sivota. Här finns alla de traditionella rätterna som bäst avnjuts som en mezze där man beställer in ett flertal smårätter och äter hela sällskapet tillsammans, men dem har även ett utsökt långbakat lamm med granatäpple som även är mycket populärt! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Sivota, hitta och boka en resa till Sivota eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Sivota

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Sivota

Epirus-området

  • Parga - grekisk småstadsidyll
  • Sivota - romantik och upplevelser
  • Zagoria - fantastisk natur
Se alla resor till Epirus-området

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här