vy över stranden blue lagoon i Sivota

Stränder i Sivota

- våra 5 bästa strandtips

I Sivota och området däromkring finns massvis med fina stränder att upptäcka under semestern! Här tipsar vi om några av våra favoriter du inte får missa.

Bella Vraka Stranden Bella Vraka

1. Bella Vraka

Den fina lilla stranden Bella Vraka ligger på ön Mourtemeno och för att ta dig hit får du vada i det kristallklara vattnet. Badskor underlättar promenaden genom vattnet och ett tips är att byta om till badkläder redan innan du börjar vada, för på sina ställen räcker vattnet upp på låren. På stranden finns inga tavernor så ta med picknick och mycket att dricka. Ibland stannar en båt till vid stranden som säljer allt från vatten och frappé till svalkande drinkar. Ön kallas även getön, av just den anledningen att det bor många getter här som gärna tar sig en sväng ner på stranden för att se om badgästerna har något att bjuda på. På ön finns ytterligare en strand som nås via en stig genom skogen. 

Bor du på Sivota Retreat - powered by Playitas ligger denna speciella strand strax nedanför ditt hotell. Bor du på något annat hotell tar du dig enklast hit till fots, cykel eller taxi då parkeringsmöjligheterna är få.  

Mega Ammos Beach Stranden Mega Ammos

2. Mega Ammos

Mega Ammos, några kilometer söder om Sivota är mångas favoritstrand. Förutom att det är en fin strand och vattnet är kristallklart så finns här även flera bra restauranger. Solstolarna och parasollen tillhör restaurangerna, och äter du lunch eller beställer dryck från dem brukar man få låna solstolarna kostnadsfritt. Vill du bo nära denna strandpärla ska du spana in Apollo Mondo Boutique-hotellet Isola Verde, beläget en kort promenad från Mega Ammos-stranden.

3. Mikri Ammos

Ungefär en kilometer från Mega Ammos ligger den lilla stranden Mikri Ammos, som är en undangömd pärla där man kan söka skugga under träden. I grönskande omgivningar med kristallklart vatten kan du koppla av eller ta något gott att dricka på strandbaren.

Blue Lagoon i Sivota Blue Lagoon

4. Blue Lagoon

Att besöka Blue Lagoon på ön Mourtos är nästan ett måste under semestern i Sivota. Vattnet här är kristallklart och det går bara att ta sig hit med båt. Många greker kallar stranden Pisina beach efter det grekiska ordet för pool; pisina. Och det är verkligen en bra beskrivning. Att simma här är verkligen som att simma i en pool. Ta med lite bröd och släng i vattnet och massvis med fisk kommer samlas runt dig. Det går utflykter hit, och det är även möjligt att ta en taxibåt från hamnen hit. Men mysigast är nog ändå att hyra en egen båt för några timmar och ta sig hit. 

5. Karavostasi

Cykla eller hyr en bil och besök den populära stranden Karavostasi. Här väntar en 2 kilometer lång sandstrand i natursköna omgivningar där du inte behöver trängas med andra. Tröttnar du på solstolen så kan du hyra en kajak, snorkla i det kristallklara vattnet eller varför inte prova på någon annan vattensport.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Sivota, hitta och boka en resa till Sivota eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Sivota

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Sivota

Epirus-området

  • Parga - grekisk småstadsidyll
  • Sivota - romantik och upplevelser
  • Zagoria - fantastisk natur
Se alla resor till Epirus-området

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här