Upptäck Sivotas omgivningar

Beläget på den grekiska östkusten ligger pärlan Sivota med oändligt av nyanser grönt och blått som ger känslan av att man är någonstans tropiskt. Beläget både nära vatten och berg gör det till en perfekt lekplats för vuxna! Klättra, vandra, cykla, ät gott, slappa på en vacker strand eller hyr en båt!

Zagoria hike

Hajka bland gröna kullar och dalar

Sivota är beläget vid och känt för sitt kristallklara vatten, men även bergskedjorna runtom är värda ett besök. För den som gillar att vandra så finns det många vandringsleder som bjuder på magiska vyer. Detta är en perfekt dagsutflykt för de som vill ha andra perspektiv på semestern än solstolsperspektivet. För att ta sig till dessa områden krävs dock ett fordon, hyrbil till exempel.

Runt den större studentstaden Ioannina sträcker sig en bergskedja där det finns många gamla byar som man kan stanna till i för kaffe eller en traditionell tsipouro om grekerna får bestämma. I dessa områden kan man även testa forsränning eller canyoning, vilket är en typ av klättring där man firar ner sig med rep längs klippor. Upplev vattnet, de lodräta klipporna och det vackra landskapet omkring ravinen.

Cykling i Sivota

I det grönskande området kring Sivota finns riktigt bra och varierade rundor både för landsväg, grus och MTB.

Bor du på Apollo Sport-hotellet Sivota Retreat - powered by Playitas kan du hyra en cykel och hänga med på guidade turer (social rides) utan extra kostnad. Läs mer om sport och träning på Sivota Retreat - powered by Playitas.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Sivota, hitta och boka en resa till Sivota eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Sivota

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Sivota

Epirus-området

  • Parga - grekisk småstadsidyll
  • Sivota - romantik och upplevelser
  • Zagoria - fantastisk natur
Se alla resor till Epirus-området

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här