Träning på Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas en pärla på grekiska fastlandet, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för par, singelresenärer och högpresterande proffsmotionärer. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris. Läs mer om Sports Inclusive längre ner på sidan.

På hotellet finns ett nybyggt välutrustat och fräscht gym med frivikter, maskiner, cardiomaskiner och en stor stretchyta. Vi erbjuder dagliga träningspass; gruppträningspass, ledarledda träningsklasser som funktionell träning, yoga, dansklasser och mycket mer. Nybyggt utomhusgym (box) för crossfit-träning/funktionell träning som vi kallar WOD Box. 3 nybyggda padelbanor och 2 tennisbanor med coachning och gruppspel. Vattensporter som kajak och SUP (stand up paddle board). MTB, gravel eller E-bikes. Det finns tennisbanor och multicourt för 5-mot-5-fotboll och basket. Löpning och löprundor. Simning, löpning och givetvis tävlingsmoment varje vecka som ett aquathlon, löpning och veckans WOD-challenge.

Sivota Retreat – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer.

Skanna QR-kod för att se aktuellt sportprogram eller klicka på QR-koden för att se ett exempelprogram.


Mer om träningen på Sivota Retreat – powered by Playitas

Här kan läsa mer om sport- och träningsutbudet på Sivota Retreat – powered by Playitas.

Gym

Här hittar du ett nybyggt gym beläget i en egen byggnad. Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och frivikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt, dagsljuset väller in från söder. På hotellet finns även en inomhusstudio.

 

 

Padel

Padel

På hotellet finns 3 padelbanor att hyra. Även utrustning finns att hyra. Bollar kan köpas, 3 bollar för 8 Euro. 

Vill du lära dig mer om padel? Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

Gruppträning

På Sivota Retreat finns flera ytor för gruppträning. En stor plattform utomhus, beläget i hjärtat av anläggningen med makalös utsikt över Bella Vraka-stranden. En multicourt, även den utomhus, för gruppträning/träningspass under bar himmel finns för de större grupperna eller klasser där vi är många. Det finns också en mindre träningsyta i direkt anslutning till den stora där vi kör mindre klasser, ”i skuggan under ett träd”. Vi kör ledarledda gruppträningspass till musik liksom yoga och stretch klasser utomhus. Även på multicourten körs det ibland ledarledda gruppträningspass till musik och mellan varven spelas det fotboll och basket. Multicourten kan bokas av grupper under icke schemalagda tider. Bokning görs i sportbokningen. För de dagar det är för varmt för att träna ute eller om det skulle komma en regnskur, finns en inomhussal för gruppträning. Vi har också en mindre gruppträningsyta för den lilla gruppen eller sällskapet.

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet.
Åldersgräns för gruppträning som kräver utrustning är 15 år. Tillsammans med målsman från 12 år.   

WOD Box

WOD Boxen är ett utomhusgym, anpassad för crossfit-inspirerad träning, funktionell träning i grupp och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften men med tak över huvudet. Precis som många gillar att gå till Boxen, bara att vår ligger utomhus med Medelhavsvärme som omfamnar dig. Här tränar vi både muskler, hjärta och lungor. En underbar plats om du gillar att ta ut dig det lilla extra. WOD står för work out of the day.


Tennis

Här finns 2 tennisbanor, underlaget är konstgräsmatta. Gruppcoaching 1-2 timmar per dag ingår 5 dagar i veckan. Det finns även möjlighet till lektioner för både vuxna och barn mot avgift. 

3 bollar kan lånas mot en deposition á 10 euro.  

Cykling

Cykelcenter

Sivota är en doldis i cykelsammanhang, med riktigt bra och varierade rundor både för landsväg, grus, och MTB. Bland böljande sluttningar och gröna dalar erbjuds många trevliga rundor och alternativa vägval för både landsväg, MTB (hardtail) och Gravel. Ett nybyggt cykelcenter med  gravel. Gravelbiken är enkelt beskrivet en landsvägscykel med lite grövre däck som standard. Du får lite det bästa av båda världar. Du kan både cykla fort längs stigar och grusvägar och samtidigt utmana dig i mer avancerad terräng. Häng med på en arrangerad tur, kom förbi och fixa cykeln, pumpa däcken och snacka rutter med våra cykelguider innan du drar iväg på en runda.

Cyklar finns att hyra och vi erbjuder guidade turer (social rides) utan extra kostnad. Medtag egna skor och pedaler. Vi har SPD och flats, men alltid skönt att ha egna prylar. Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran.
Det går också bra att ta med egen cykel. Är du cyklist tar du enkelt med dig din egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Du packar cykeln i en cykelväska eller i en låda från din cykelhandlare.

Det finns elcyklar att hyra mot avgift. Dessa är perfekta för att ta sig runt med i det bergiga området för den som vill spara på krafterna åt andra aktiviteter. 

Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år. 

Modeller

Ingår i Sports inclusive:
Gravel - MERIDA SILEX 400
Gravel - Specialized  DIVERGE
MTB - Specialized Rock Hopper (hardtail)

Att hyra:
E-bikes- e Big.Nine 300 SE
 

Wahoo Kickr Bike

Som välutrustat sporthotell erbjuder vi självklart alla er som tävlar och tränar online möjligheten till detta även hos oss. På hotellet har vi en (1) Wahoo Kickr Bike med inbyggd effektmätare, crème de la crème bland inneträningscyklar, den kraftfullaste (i skrivande stund) och överlägset mest realistiska cykelupplevelsen inomhus så du kan koppla upp dig mot Zwift eller annan virtuell träningsplattform.

Vattensport

SUP och kajak på stranden utan extra kostnad. Viken ligger vindstilla skyddat så vattnet är oftast platt i viken mellan hotellet och Bella Vraka-stranden. Vackrare plats får du leta efter.


Simning

Utanför hotellet ligger Bella Vraka-stranden och viken erbjuder ett paradis för öppet-vattensimning. Viken ligger vindstilla skyddat så vattnet är oftast platt i viken mellan hotellet och Bella Vraka-stranden. Väldigt fina förutsättningar för att simträna i skönt naturtempererat havsvatten. Hotellet har fina bryggor som passar bra att äntra för öppet vattensimning i det kristallklara vattnet. Att simma runt ön är ca 2 km, en mycket rekommenderad simning för dig som gillar OW-simning.

Vill du simträna i klorerat vatten kan hotellets pool användas. Den är ca 20 m och passar bäst på morgonen innan poolen fylls av soldyrkare.

Tag med simglasögon och simmössa, fenor och paddlar. Begränsat utbud av simutrustning finns på plats.

 

Social aktiviteter

Varje vecka arrangeras basket, volleybollmatcher, 5mot5-fotbollsmatcher och andra roliga sociala sporter.

Utomhuspingisbord finns.

Löpning

Fin löpning på asfalt, grus eller stig. Spring genom Sivota by, spring backe upp till hotellet, sprinta på hamnrakan. Det finns en hel del utmanande löpningar i området, Söker du platt löpning tar du dig ner till byn.

Sportbokningen

Här bokar du tennisbanor, cyklar eller köper plaggen som du glömde ta med dig. 

Åldersgräns i gymmet är 15 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman från 12 år. 

Indoor Cycling

Indoor cycling

Indoor cycling (spin) ingår i Sports Inclusive.

Indoor cycling /spinning/ passar alla. Oavsett om du vill köra ett pulspass på egen hand eller hänga med på ett av våra gruppträningspass. Du justerar själv motståndet under instruktion och klasserna anpassas individuellt oavsett om du är nybörjare eller van motionär. Våra cykelpass hålls inne eller ute beroende på säsong. Pulshöjande cykelpass sittandes och ståendes till musik. Vi har nya cyklar från danska Body Bikes SMART +

Cyklarna är ergonomiskt designade och kompatibla med appen BODY BIKE Indoor Cycling som du själv laddar ner i Google Play eller App Store. I appen kan du lägga till dina personliga inställningar och koppla upp dig till cykeln du använder. Via Bluetooth får du sedan löpande information om din prestation, effekt och puls under passet. Varje cykel är utrustad med en USB-port där du kan ladda din mobil under tiden du tränar där energin kommer från dina tramptag. Det kallas SMART Charge. Hållbarhet i liten skala! Kom ihåg att ta med en egen USB-sladd bara.

 

 

Åldersgränser

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Cykelaktiviteter 18 år 12-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
WOD Box 16 år  
Gym 15 år Från 12 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning med utrustning & Indoor cycling 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning utan utrustning 13 år Yngre barn i sällskap av ansvarig vuxen.
Tennis & Padel 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp. 
Kajak & Stand Up Padel (SUP) 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet är ett krav.
Simkurser (crawl/open water swimming) 15 år Från 12 år i sällskap med ansvarig vuxen, simkunnighet är ett måste

Sports Inclusive

Sports Inclusive på Sivota Retreat - powered by Playitas innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Powered by Playitas filosofi är att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Här kan du se vad som ingår i Sports Inclusive på Sivota Retreat - powered by Playitas.

Ingår i Sports Inclusive

 • Gruppträning & ledarledda träningspass
 • Gym. Nybyggt välutrustat med maskiner, cardiomaskiner, fria vikter
 • Utomhusgym (WOD box/crossfit box)
 • Yoga
 • Gruppcoaching i padel 1–2 timmar/dag
 • Gruppcoaching i tennis 1–2 timmar/dag
 • SUP (Stand up paddle board)
 • Kajak
 • Löpning (joggingrundor. löpskolning med mera)
 • Lärarledda guidade turer (social rides), MTB och gravel, utan extra kostnad. Cyklar finns att hyra. 
 • Indoor Cycling (spin)
 • Wahoo Kickr Bike
 • Multicourt (för gruppträning, 5–5 fotboll, basket mm)
 • Öppen vattensimning (på egen hand)

Mot avgift

 • Padel (Banhyra, utrustning & PT)
 • Tennis (Banhyra, utrustning & PT)
 • Cykelhyra dag/vecka - (MTB, Gravel & E-bikes)
 • Fysioterapeut/sportmassage finns för behandlingar vid efterfrågan och bokas via receptionen
 • Simträning (PT)
 • Tennislektioner 
 • Personlig träning

Prislista 2024

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, träningsläger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.


Sivota retreat - powered by Playitas har Olympisk träningsstandard

 

I maj 2021 arrangerade Apollo tillsammans med SOK - Sveriges Olympiska Kommitté ett Olympic Camp på hotellet. Olympic Camp är ett förberedande läger inför Olympiska vinterspelen i Peking och stora delar av OS-truppen deltar – aktiva, tränare, kostrådgivare och administration. Sivota Retreat – powered by Playitas är utrustat för att matcha olympier och elitaktivas höga krav på träningsstandard både utomhus och inomhus. Har du höga krav på träningsutrustning och faciliteter har hittat rätt.  

Läs mer om vårt samarbete med SOK här.