Apollo i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och den svenska OS-truppen. Vår högklassiga träningsanläggning Playitas Resort på Fuerteventura är redan idag officiell svensk olympisk camp. I maj 2017 blir även Apollo Sports-hotellet Cavo Spada på Kreta svensk olympisk camp. Tillsammans med SOK ska vi hjälpa Sveriges olympier att nå de uppställda målen om medaljer och resultat inför vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018.


Peter Reinebo

SOK om samarbetet med Apollo

"Vi är mycket nöjda över att kunna förlänga vårt samarbete med en så entusiastisk och kompetent partner på träningsläger som Apollo är. Vårt samarbete inför Rio 2016 har fungerat fantastiskt bra med vår Olympic Camp på Playitas Resort 2015. Nu går vi vidare med både Playitas Resort och en ny Olympic Camp mot framtiden i OS-historiska Grekland, vilket blir ett viktigt ett led i förberedelserna inför vinter-OS" säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK .

Läs mer om varför SOK valde Playitas och Cavo Spada

Läs mer om Olympiska träningsläger


Här tränar Sveriges olympier

Playitas Resort

Playitas Resort

Sedan 2013 är Apollo officiell olympisk leverantör av träningsresor och träningsläger till SOK. Tidigare har man använt sig av de unika träningsmöjligheterna på den enorma sportanläggningen Playitas Resort på Fuerteventura för att vässa formen inför OS i Rio 2016.

Läs mer om Playitas Resort
Cavo Spada Deluxe & Spa

Cavo Spada Deluxe & Spa

I maj 2017 är det dags igen. Ett olympiskt camp kommer att hållas inför vinter-OS i Pyeongchang 2018 då hela den blivande OS-truppen samlas på Apollo Sports-hotellet Cavo Spada Deluxe & Spa på Kreta för lagbygge, träning, utbildning, information och praktiska förberedelser.

Läs mer om Cavo Spada Deluxe & Spa

Träna som en olympier på Cavo Spada

Den 12–19 maj 2017 förvandlas Cavo Spada till olympisk camp där hela den svenska OS-truppen kommer att träna inför vinter-OS i Sydkorea 2018. För att anpassa hotellet till olympisk träningsstandard kommer alla gäster i år att kunna ta del av Mediterranean Olympic Gym – ett nybyggt utomhusgym med solskydd för styrketräning, gruppträning och annan utomhusträning med utrustningen för olympisk träningsstandard.