Vad innebär olympisk standard?
Kvalitetssäkrade sporthotell

Sportcheferna för Sveriges Olympiska Kommitté har tillsammans med tränare och aktiva i den svenska OS-truppen varit delaktiga i arbetet med att utveckla Apollo Sports träningsanläggningar inför deras Olympic Camps. SOK har bidragit med input kring hur gym och träningshallar ska utformas, gjort önskelistor och kvalitetssäkrat utrustningen. Endast kvalitetssäkrad och godkänd utrustning har köpts in och träningsytor är specialanpassade för att hålla olympisk träningsstandard.

Vilka krav ställer SOK på hotellen?

Thomas Engdahl, sportchef på SOK delar med sig av sina förväntningar på sporthotellen:

  • Kvaliteten. Tack vare att vi varit med och kvalitetssäkrat träningsytor och utrustning vet vi att allt håller samma standard som på OS.
  • Bredden. Rymmer träningsmöjligheter för de allra flesta av våra olympiska idrotter, vilket är unikt och innebär stora fördelar för truppen och våra läger.
  • Inramningen. Viktigt med bra och inspirerande miljöer för teambuilding, utbildningar och sociala aktiviteter för truppen.
  • Möjlighet till vila och återhämtning – vilket är minst lika viktigt som själva träningen för alla aktiva. Dessutom är det positivt för medföljande som inte själva tränar lika intensivt, och en klar fördel för aktiva som är borta länge och reser med sin familj.