Skidresor

Alagna Valsesia, Italienska Alperna

Pris från 16 995:-

Datum:

24-31 mar 2024

31 mar - 7 apr 2024

Hotell: Hotell Cristallo

Avresa från: Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors

Detta ingår:         

 • Flyg tur & retur
 • Transfer
 • Boende
 • Frukost
 • Liftkort 6 dagar

BOKA

Frågor? Kontakta: [email protected]

Information om resan

Antal Liftar: 37 st

Off-pist: Ja

Högst skidåkning: 3275 möh

Behövs topptursutrustning: Nej

Antal pister: 66 st

Xtravelguide: Nej

Alagna Valsesia, en pärla till skidort i systemet Monterosa Ski känd som "Freeriders Paradise" av goda skäl. Beläget på 1200 meters höjd, sträcker sig liftarna upp till nästan 3300 meters höjd och erbjuder enastående pister som passar alla skidfantaster. Här finns allt från alptypiska sluttningar till unika terrängdragningar. 


Om resmålet

Italienska alperna är en Xtravel-favorit. Med långa och fina pister, god mat och soliga dagar, så man kan ju förstå varför. Italienska alperna erbjuder otroligt vackra berg och skidåkning men en stor del är också de mysiga byarna och deras goda mat och dryck som gör det där lilla extra.


Om skidåkningen

Området har ett generöst utbud av 4000-meterstoppar för de som älskar äventyr bortom pisterna. Med riklig naturlig snö och områden som bara nås av egen maskin är Alagna en drömdestination för offpiståkare. Stora berg, djupa dalar där skidåkningen varvas med magiska vyer, långa preparerade pister med enklare och mer avancerad offpist alltid nära till hands! Vill man slipa på sina carving-skills finns skidskola på skidorten och för dom som söker offpist-skidåkningen kan vi rekommendera en lokal bergsguide! 


Boende & måltider

Rumstyper:

Charme-rum – 35 Kvm. Charme-rum erbjuder ett stort och ljust utrymme för att koppla av eller planera ditt nästa äventyr. På 35 kvadratmeter erbjuds ett mysigt utrymme som är tillräckligt stort för att göra din dagliga inomhusträning!

JUNIORSVIT – 45Kvm (3-5 personer). Juniorsvinten är på 45 kvadratmeter med två anslutande dubbelrum som kan rymma upp till 5 personer. De jordnära färgerna och inredningen främjar inre balans och ger ett lugn som förbättrar din återhämtning efter en fullspäckad skiddag.

Fritt inträde till SPA med bastu och inomhuspool

Måltider:

 • Halvpension går att lägga till.
 • Trerättersmiddag under 7 dagar. 2495 kr per person. (exklusive dryck)

Om Hotell Cristallo:
Ett klassiskt hotell i Alagna med anor från 1932 som ligger centralt i byn med smidigt gångavstånd till skidliften. Hotell Cristallo har stora och rymliga rum med sköna sängar, de fokuserar på fina detaljer och den lokala kulturen. Ett familjärt hotell som vill erbjuda en ”avslappnad” atmosfär. 

Hotellet har totalt 19 rum, alla rum har sin unika stil med mjuka atmosfär och fokus på komfort. På hotellet finns faciliteter som relaxavdelning med swimmingpool, gym och bastu. Hotellet har en trevlig restaurang där man äter frukost och al a carte middag. I lobbyn finns en bar med både gott kaffe och såklart trevliga viner! 


Fler aktiviteter på orten

I Alagna är det såklart fokus på skidåkning men det finns ju också andra aktiviteter i byn här nedan har ni några tips:

 • Bergsguide 1 dag kostar ca 390 euro. Man kan vara max 7 gäster i en grupp. Man möts upp på morgonen innan liften öppnar för att gå igenom dagen med bergsguiden. Beroende på nivå av åkare kan man gå på olika toppturer eller offpist åk.
 • Skidskola finns på plats med duktiga instruktörer.
 • Testa på klättring inomhus.
 • Vinprovning på vinbaren.
 • Längdspår finns utmed floden. Det finns uthyrning nere vid spåren.

Hör med oss för tips och råd.

Utrustning & hyra

Rekommenderas:

 • Hjälm

Om du tänkt köra off-pist rekommenderas lokal bergsguide + spade, sond och tranciever. 

Egen utrustning: Skidfrakt på flyget ingår.

Hyra av utrustning: Går att hyra på plats, hör med oss för tips och råd.

 

Svårighetsgrad

Alagna passar alla som har viss erfarenhet av skidor, du bör kunna ta dig ner för blå/röda backar obehindrat för att få ut maximalt av skidåkningen här! Åkningen här sker i preparerade pister med goda möjligheter till offpist för dom som önskar, men för det rekommenderar vi en lokal bergsguide som kan visa dom orörda åken. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning.

Bra att veta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För svenska resenärer krävs det att passet är giltigt under vistelsen i landet. Inget visum krävs. För ytterligare information kontakta Italiens ambassad.

EL: 230 V och 50 Hz. Ingen adapter behövs för nordiska elprylar.

Valuta: Euro


 

Fatmap

Bra 3D verktyg för oss skidåkare för att få en vy över området.

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Alagna? här finns också snöhistorik.

Pistkartor

Karta över skidområdet


Varför boka din skidresa med Apollo Sports?

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆


Om Alagna


Alagna tillhör Monterosa ski skidsystem som också inkluderar orterna Champoluc och Gressoney. Men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig inte massa afterski eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små, trevliga restaurangerna runt om i byn och självklart finns en trevlig vinbar för kvällen.

Storleken på byn gör att allt känns centralt. Alagna har helt enkelt allt och mer därtill för den optimala skidåkningen, precis som vi på Xtravel önskar.