Apollo Silver Cypern

Upplev en härlig semester på Cypern med Apollo Silver! En resa anpassad för dig som är 55+ och som vill njuta av sköna träningspass, anpassade aktiviteter och utflykter.

Vad ingår i Apollo Silver Cypern?

  • Flera träningspass om dagen
  • Flera kostnadsfria utflykter/promenader
  • Rabatt på ordinarie utflyktsutbud

Datum & hotell: 

Avresedatum: 4 och 11 maj 2024.

Apollo Silver-hotell på Cypern: 

Napa Mermaid Hotel & Suites

Har du frågor? Ring oss: 0771-373737


Om Apollo Silver

Med Apollo Silver på Cypern bor du på vårt noga utvalda hotell och har möjlighet att delta i flera olika träningspass, spännande utflykter eller bara koppla av i solstolen - du väljer själv. Apollo Silver på Cypern passar både dig som reser på egen hand eller i sällskap. 


Aktiviteter och utflykter

Apollo Silver Cypern erbjuder ett brett utbud av upplevelser, som till exempel vandring, lokal gastronomi och flera tillfällen att utforska den lokala kulturen och det vardagliga livet, där du har möjlighet att skapa nya bekantskaper. 


Hur bokar jag? 

För att boka Apollo Silver, väljer vårt handplockade Apollo Silver-hotell, Napa Mermaid Hotel & Suites, på utvalda avgångar. Därefter lägger du enkelt till Apollo Silver som ett tillval i din bokning. Tilläggskonceptet Apollo Silver erbjuds om minst 10 personer bokat tillägget för aktuell vecka.

Utflykter och aktiviteter exempelprogram

Nedan finner ni ett exempel på Apollo Silvers veckoprogram på Cypern.

Dessa utflykter är specialdesignade för Apollo Silver-resenärer. Notera att programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Utöver programmet nedan får du även som Apollo Silver-resenär ca 10% rabatt på vårt ordinarie utflyktsprogram.

Måndag: Stadsvandring runt Ayia Napa - ingår

Följ med oss på en stadsvandring i Ayia Napa. Vi börjar med ett besök i skulptur- och kaktusparken i hotellets närområde, där vi utforskar utomhuskonstinstallationerna och naturfenomenen. Vi fortsätter längs hamnpromenaden mot staden där du kan beundra båtarna och den friska havsluften. Vi fortsätter till Thalassa-museet, som berättar områdets maritima historia med lokala fisketraditioner. Vi hittar sedan Ayia Napa Square med en mer livlig atmosfär, butiker och restauranger. Stadsvandringen avslutas vid Makronissos arkeologiska utgrävning där vi utforskar de antika ruinerna och lär oss ännu mer om stadens historia. 
Inträdesbiljett till Thalassa Museum kostar 4 euro och är till självkostnadspris. 

Tisdag: Ayia Napas kyrkor - ingår

Vi börjar dagen med att åka till Ayia Napas ortodoxa kloster. Klostret byggdes på 1500-talet under venetianskt styre och är tillägnat Jungfru Maria. Vi har möjlighet att utforska klostrets klassiska cypriotiska arkitektur och ta en närmare titt på den vackra innergården. I närheten ligger Panagia-kyrkan, som är inredd in i minsta detalj och erbjuder ett brett urval av viktiga ikoner från den grekisk-ortodoxa kyrkan. Vi avslutar dagen i Agios Epiphanios kyrka, som är en bra återspegling av den ortodoxa kyrkostilen och som kännetecknas av skönhet och lugn. Kyrkan har utsikt över hela Ayia Napa-området där vi har möjlighet att njuta av den vackra utsikten.

Torsdag: Spökstaden Famagusta - ingår

Tillsammans tar vi lokalbussen till den övergivna staden Famagusta. Vi börjar stadsvandringen på Canbulat Museum för att lära oss mer om stadens komplexa historia och kulturarv. Därefter fortsätter vi till den historiska fästningen Othello Tower och vidare till Famagustas murar och bastioner där du kan beundra den imponerande arkitekturen samt lära dig mer om stadens historiska försvarssystem. Vi fortsätter till torget i Gamla stan där du kan njuta av en cypriotisk lunch omgiven av en charmig atmosfär. Sedan tar vi lokalbussen tillbaka till hotellet stannar vi till vid St Nicholas Cathedral, som omvandlades till Lala Mustafa Pashas moské efter den ottomanska erövringen.
Entrébiljett till Canbulat-museet 7 turkiska lira, mot självkostnadspris. 
Lokalbuss 5-7 euro per väg, mot självkostnadspris.

Lördag: Naturens kraft och magi - ingår

En förtrollande vandring där natur och romantik förenas. Vi följer kustvägen mot Cape Greco, med utsikt över det azurblå vattnet och det friska ljudet av havet. Vi passerar Bridge of Lovers, en naturlig bro som enligt mytologin är födelseplatsen för den grekiska kärleksgudinnan Afrodite. Fortsätt längs kusten och upptäck en mängd dolda havsgrottor som speglar sig i solljuset. Ta ett välbehövligt dopp på någon av de fina stränderna som vi möter längs vägen innan vi åker tillbaka till hotellet.

Silver Training exempelprogram

Nedan finns ett exempelschema på de Apollo Silver träningsaktiviteter som genomförs under veckan. Notera att programmet är preliminärt och att passen kan komma att ändras. 

 

Dag/pass Pass 1 Pass 2  

Måndag

Hatha flow
Starta dagen med den klassiska solhälsningen och dynamiska övningar för både kropp och sinne, med andningskontroll för kroppens välbefinnande i fokus.
Funktionell träning
Fokusera på att förbättra kroppens dagliga rörelser och styrka genom att träna de stora muskelgrupperna som kan gynna vardagliga aktiviteter.
 
Tisdag Body Balance
En blandning av pilates, yoga och tai chi där inre lugn står i fokus för att stärka balans och flexibilitet.
Tabata
Ett högintensivt träningspass där du arbetar i ett klassiskt tabata-set och utmanar din kondition, men också din styrka och flexibilitet.
 
Onsdag Power yoga
En mer intensiv form av yoga som fokuserar på styrka, flexibilitet och andning. Här kombineras traditionella yogaställningar med snabbare rörelser och dynamiska sekvenser för att skapa mer energi.
Core
Fokuserar på att stärka musklerna runt kroppens centrala område, inklusive magmusklerna, ryggen och bäckenet. Övningarna arbetar för att förbättra stabilitet, balans och hållning.
 
Torsdag Pilates
Ett träningspass som fokuserar på styrka, flexibilitet och kroppsmedvetenhet. Vi utövar kontrollerade rörelser med fokus på andning och stabilitet för att förbättra muskelstyrka, balans och hållning.
Padel
En rolig racketsport som kombinerar element från tennis och squash. Vi börjar med en introduktion till padel och avslutar träningen med en match mot era motståndare.
 
Fredag Yin-Yasa Yoga
En dynamisk yoga där rörelserna är synkroniserade med andningen. Vi gör mjuka övergångar mellan de olika yogaställningarna i en flödande sekvens som kombinerar andning, rörelse och mindfulness.
Cirkelträning
Vi utför ett antal övningar utan vila emellan och blandar styrka, kondition och flexibilitet för att ge en effektiv helkroppsträning på kort tid.
 
Lördag Stretch & Relax
Börja dagen med stretchövningar för att förbättra flexibiliteten på ett avslappnande sätt. Vi utför kontrollerade stretchövningar för att lösa upp spänningar i kroppen och minska stress.
Step
En rolig rörelseträning där vi utför koreograferade steg och rörelser på en stepbänk. Ett träningspass som förbättrar kondition, koordination och styrka i ben- och sätesmuskulaturen.
 

Om Apollo Silver-reseledaren

Med på resan finns noga utvalda och erfarna Apollo Silver-reseledare. Under resan har du möjlighet att följa med vår Apollo Silver-reseledare på spännande och intressanta utflykter, där du både kan skapa nya bekantskaper och upptäcka mer av resmålet.

Mer information om Apollo Silver-reseledaren presenteras inom kort. 


Om Apollo Silver-hotellet

apollo mondo selected
Napa Mermaid Hotel & Suites

Napa Mermaid Hotel & Suites

  • Gångavstånd till en av Cyperns finaste stränder
  • Fina spa- och träningsfaciliteter
  • Stort poolområde med utsikt över havet