Funchal, Madeira

Apollo Silver Madeira

Upplev en härlig semester på magiska Madeira med Apollo Silver! En resa anpassad för dig som är 55+ och som vill njuta av sköna träningspass, anpassade aktiviteter, utflykter och sol & bad.

Vad ingår i Apollo Silver Madeira?

  • Två träningspass om dagen
  • Flera kostnadsfria utflykter/promenader
  • Rabatt på ordinarie utflyktsutbud

Datum & hotell: 

Avresedatum:

5, 12 & 19 januari 2025

Programmet avslutas den 26 januari 2025.

Apollo Silver-hotell på Madeira: 

Vidamar.

Har du frågor? Ring oss: 0771-373737


Om Apollo Silver

Med Apollo Silver på Madeira bor du på vårt utvalda hotell Vidamar och har möjlighet att delta i flera olika träningspass, spännande utflykter eller bara koppla av i solstolen - du väljer själv. Apollo Silver på Madeira passar både dig som reser på egen hand eller i sällskap! 


Aktiviteter och utflykter

Apollo Silver Madeira erbjuder ett brett utbud av upplevelser, som till exempel vandring, lokal gastronomi och flera tillfällen att utforska den lokala kulturen och det vardagliga livet, där du dessutom har möjlighet att skapa nya bekantskaper. 


Hur bokar jag? 

För att boka Apollo Silver, väljer du vårt handplockade hotell Vidamar, på utvalda avgångar. Därefter lägger du enkelt till Apollo Silver som ett tillval i din bokning. Tilläggskonceptet Apollo Silver erbjuds om minst 10 personer bokat tillägget för aktuell vecka.

Utflykter och aktiviteter exempelprogram

Nedan finner ni ett exempel på Apollo Silvers veckoprogram på Madeira.

Dessa utflykter är specialdesignade för Apollo Silver-resenärer. Notera att programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Utöver programmet nedan får du som Apollo Silver-resenär även ca 10% rabatt på vårt ordinarie utflyktsprogram.

Söndag: Stadsvandring - ingår

Lär känna Funchals hjärta. Det är en vandring som går genom de centrala delarna av staden, ner mot strandpromenaden. Därefter besöker vi shoppingstråket i zona velha (gamla stan) och avslutar i den myllrande saluhallen ”Mecado dos Lavradores”. Här finns möjlighet att handla lite godsaker och eventuellt avnjuta en god lunch.

Måndag: Lär känna Madeira - ingår

En promenad till presidentpalatset Quinta Vigia. Presidentpalatset som bjuder på en fantastisk panoramautsikt över hamnen och har en underbar grön trädgård. Vi får lära oss mer om Madeira som ö, dess styre, vardagslivet för lokalbefolkningen, skolor mm. Det är en promenad på 1,6 kilometer från Vidamar till presidentpalatset. Inträdet är 1 euro, vilket är självkostnadspris för er som deltar.

Tisdag: Funchals vackra kyrkor - ingår

Här beskådar vi några av Funchals vackra kyrkor, i denna tur ingår även vinprovning. Först besöker vi Collegiekyrkan, som började byggas i slutet av 1500-talet då Jesuiterna kom till ön och instiftade ett kollegium och kloster. Sedan tar vi oss vidare till Sé-katedralen i gotisk stil, som började byggas i slutet av 1400-talet. Det träsnidade innertaket är särskilt imponerande. Därefter går vi vidare till en (gratis) vinprovning på ett vinhus, er lokala reseledare Wiveka berättar om själva vinproduktionen och vi får även smaka på några lokala Madeiraviner. Sedan avslutas turen på topp med ett besök i Santa Clara-kyrkan som ligger på en brant backe.

Onsdag: Ötur med buss – mot avgift

Turen går till Ribeira Brava uppe i bergen, där finns delar av den gamla urskogen kvar. Känner vi för det kan vi ta en kort promenad till utsiktsplatsen Balcoes. Därefter åker vi buss upp till öns näst högsta topp Pico do Arieiro, 1 800 meter över havet. Vidare med buss tillbaka mot Funchal stannar vi till i Monte, en gammal by med en rik historia och med utsikt över Funchal. Från Monte kan man välja att åka de populära korgslädarna tillbaka till stan på egen hand, medan vi andra fortsätter till hotellen med buss.
OBS! Vi rekommenderar att du tar med dig vattentäta skor och regnkläder, då vädret i bergen kan vara omväxlande.

Torsdag: Vandring Referta – mot avgift

Här väntar en härlig och behaglig tur längs Madeiras vackra levador. Vi besöker frodiga landskap och dolda platser som endast är tillgängliga till fots. För den som är intresserad av att se hur lokalbefolkningen brukar marken på Madeira, så kommer denna vandringstur även ge kunskap om öns jordbrukares vardag då frukt och grönsaker odlas. Vi får även njuta av en storslagen utsikt över de pittoreska byarna och terrassodlingarna.

Fredag: Besök i botanisk trädgård - ingår

Följ med på en guidad tur bland Madeiras fantastiska flora och fauna. Ett måste när man är på Madeira med sina över 2 000 olika exotiska växter. Denna tur anordnas till självkostnadspris, entréavgiften är 7.50 euro/person, transport antingen med egen taxi ca 30 euro tur och retur, alternativt lokalbuss med reseledaren, ca 4 euro tur och retur.

Lördag: Nunnornas dal - mot avgift

Vi upptäcker en av Madeiras mest kända sevärdheter - Nunnornas dal! Dalen ligger strax utanför Funchal och har fått sitt namn från klostret Santa Clara, vars nunnor fick fly hit under mitten av 1550-talet efter en invasion av franska pirater. Utflykten börjar med ett stopp vid Pico dos Barcelos där en spektakulär vy över Funchal väntar. Nästa utkiksplats är vid Eira do Serrado, där vi får en första glimt av Nunnornas dal, som en undangömd liten by i bergen. Väl nere i dalen blir det provsmakning av likör innan det är dags för ett besök vid ett av de anrika vinhusen, med provsmakning av det berömda Madeiravinet.

Silver Training exempelprogram

Nedan finns ett exempelschema på de Apollo Silver träningsaktiviteter som genomförs under veckan. Notera att programmet är preliminärt och att passen kan komma att ändras. 

 

Dag/pass Pass 1 Pass 2  

Söndag

Yoga Cirkelträning  
Måndag Yoga Cirkelträning  
Tisdag Pilates Coreträning  
Onsdag Yin-Yoga Powerwalk  
Torsdag Stretch & Relax Aerobics  
Fredag Yoga

Tabata

 

 
Lördag Pilates

Zumba

 

 

Om Apollo Silver-reseledaren

Med på resan finns noga utvalda och erfarna Apollo Silver-reseledare. Under resan har du möjlighet att följa med vår Apollo Silver-reseledare på spännande och intressanta utflykter, där du både kan skapa nya bekantskaper och upptäcka mer av resmålet.

Mer information om Apollo Silver-reseledaren presenteras inom kort. 


Om Apollo Silver-hotellet

apollo sports
VIDAMAR Resorts Madeira - vinter

VIDAMAR Resorts Madeira - vinter

  • Toppenläge med havsutsikt
  • Härliga infinitypooler
  • Utmärkta träningsmöjligheter