Apollo Silver Kreta

Upplev en härlig semester på Kreta med Apollo Silver! En resa anpassad för dig som är 55+ och som vill njuta av sköna träningspass, anpassade aktiviteter, utflykter och sol & bad.

Vad ingår i Apollo Silver Kreta?

 • Två träningspass om dagen
 • Flera kostnadsfria utflykter/promenader
 • Rabatt på ordinarie utflyktsutbud

Datum & hotell: 

12 och 19 oktober 2024

Programmet avslutas den 26 oktober 2024.

Apollo Silver-hotell på Kreta: 

Stellina Village Resort och Triton Agii Apostoli.

Har du frågor? Ring oss: 0771-373737


Om Apollo Silver

Med Apollo Silver på Kreta bor du på noga utvalda hotell och har möjlighet att delta i flera olika träningspass, spännande utflykter eller bara koppla av i solstolen - du väljer själv. Apollo Silver på Kreta passar både dig som reser på egen hand eller i sällskap! 


Aktiviteter och utflykter

Apollo Silver Kreta erbjuder ett brett utbud av upplevelser, som till exempel vandring, lokal gastronomi och flera tillfällen att utforska den lokala kulturen och det vardagliga livet, där du har möjlighet att skapa nya bekantskaper. 


Hur bokar jag? 

För att boka Apollo Silver, väljer du ett av våra handplockade hotell Stellina Village Resort eller Triton Agii Apostoli, på utvalda avgångar. Därefter lägger du enkelt till Apollo Silver som ett tillval i din bokning. Tilläggskonceptet Apollo Silver erbjuds om minst 10 personer bokat tillägget för aktuell vecka.

Utflykter och aktiviteter exempelprogram

Nedan finner ni ett exempel på Apollo Silvers veckoprogram på Kreta.

Dessa utflykter är specialdesignade för Apollo Silver-resenärer och är mot avgift. Notera att programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Utöver programmet nedan får du även som Apollo Silver-resenär ca 10% rabatt på vårt ordinarie utflyktsprogram.

Måndag: Möt Kretas tradition uppe i bergen

På tre olika stopp får vi under måndagen upptäcka Kretas kultur och tradition på ett djupare plan. Med natursköna vyer kommer vi starta turen på utkiksplatsen Aptera, 200 meter över havet, ett intressant arkeologiskt område.

Vidare stannar vi till i Armeni, en kretensisk by, där det bjuds på förfriskningar i anslutning till de enorma träden som sträcker sig längs floden. Vi avslutar dagen på Lemon Tree Tavern, där vi inte bara tar del av historien om den 900 år gamla kyrkan - det blir också mat. Efter en uppvisning några av öns kända delikatesser, får vi också njuta av en inkluderad lunch i grekisk anda innan vi åker tillbaka till hotellet.

Onsdag: Gourmetparning med gastronomi och vin

En exklusivt guidad tur där vi tar dig genom östens Venedig: Chania! Här promenerar vi längs de hundra år gamla husen i den gamla staden, tills vi når tavernan Salis, perfekt belägen intill Chanias venetianska hamn. På Salis ingår en trerätters-måltid i form av meze, framtagen för att delas, i syfte att ge dig läckra smakprov på mycket av det Kretas kök har att erbjuda. Den ljuvliga maten kombineras med en vinsmakning på druvor skördade i Chania-regionen.

Fredag: Smaka på Kreta i Anoskeli

Under fredagen tar vi oss upp i bergen igen, till den lokala byn Anoskeli, belägen 250 meter över havet. Den vänliga personalen på Anoskeli, som är välkända för sin prisade olivolja, kommer berätta om sin produktion och process innan vi slår oss ned för att avnjuta olivolja till lite bröd och tilltugg, samt njuta av flera viner som Anoskeli också tagit fram.

På vägen hem stannar vi också vid Vouves, där vi intill ett olivmuseum hittar världens äldsta olivträd.

Silver Training exempelprogram

Nedan finns ett exempelschema på de Apollo Silver träningsaktiviteter som genomförs under veckan. Notera att programmet är preliminärt och att passen kan komma att ändras. Samtliga träningspass är exklusivt för våra Apollo Silver-resenärer.

Måndag:

Morgonsimning i havet Pilates
Tisdag:  Morgonyoga Cirkelträning
Onsdag: Tabata Powerwalk
Torsdag: Yin-Yoga Aqua
Fredag:  Morgonpromenad Stretch & Relax
Lördag: - -
Söndag:  Yoga Powerwalk

 


Om Apollo Silver-reseledaren

Med på resan finns noga utvalda och erfarna Apollo Silver-reseledare. Under resan har du möjlighet att följa med vår Apollo Silver-reseledare på spännande och intressanta utflykter, där du både kan skapa nya bekantskaper och upptäcka mer av resmålet.

Mer information om Apollo Silver-reseledaren presenteras inom kort. 


Om Apollo Silver-hotellen

apollo mondo local
Stellina Village Resort

Stellina Village Resort

 • Hög kundnöjdhet
 • 150 meter till stranden
 • Apollo Silver-aktiviteterna utgår härifrån
 • apollo mondo local
  Triton Agii Apostoli

  Triton Agii Apostoli

 • 150 meter till stranden
 • Stort poolområde
 • Aktiviteterna utgår från Stellina Village Resort, en kort promenad bort