Vacker utsikt i Parga

Apollo Silver Parga

Upplev en härlig semester i Parga med Apollo Silver! En resa anpassad för dig som är 55+ och som vill njuta av sköna träningspass, anpassade aktiviteter, utflykter och sol & bad.

Vad ingår i Apollo Silver Parga?

  • Två träningspass om dagen
  • Flera kostnadsfria utflykter/promenader
  • Rabatt på ordinarie utflyktsutbud

Datum & hotell: 

Avresedatum:

30 september 2024

7 oktober 2024

Apollo Silver-hotell på Parga: 

Eterrano Seaside Retreat.

Har du frågor? Ring oss: 0771-373737


Om Apollo Silver

Med Apollo Silver på Parga bor du på vårt utvalda hotell Eterrano Seaside Retreat och har möjlighet att delta i flera olika träningspass, spännande utflykter eller bara koppla av i solstolen - du väljer själv. Apollo Silver i Parga passar både dig som reser på egen hand eller i sällskap! 


Aktiviteter och utflykter

Apollo Silver Parga erbjuder ett brett utbud av upplevelser, som till exempel vandring, lokal gastronomi och flera tillfällen att utforska den lokala kulturen och det vardagliga livet, där du dessutom har möjlighet att skapa nya bekantskaper. 


Hur bokar jag? 

För att boka Apollo Silver, väljer du vårt handplockade hotell Eterrano Seaside Retreat, på utvalda avgångar. Därefter lägger du enkelt till Apollo Silver som ett tillval i din bokning. Tilläggskonceptet Apollo Silver erbjuds om minst 10 personer bokat tillägget för aktuell vecka.

Utflykter och aktiviteter exempelprogram

Nedan finner ni ett exempel på Apollo Silvers veckoprogram i Parga.

Dessa utflykter är specialdesignade för Apollo Silver-resenärer. Notera att programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Utöver programmet nedan får du som Apollo Silver-resenär även ca 10% rabatt på vårt ordinarie utflyktsprogram.

Tisdag: Stadsvandring - ingår

Vi börjar promenaden vid Valtosstranden och går uppför kullarna till Ali Pashas slott, där vi får en inblick i Pargas historia. Vi fortsätter längs de små gränderna till den charmiga hamnpromenaden med utsikt över ön och Panagia-kyrkan, och vidare till Piso Krioneri-stranden där du kan ta ett svalkande dopp.

Onsdag: Olivoljeprovning - mot avgift

Utflykt till den gamla olivoljefabriken Paragaea, som ligger i Pargas gamla stad. Här kan du upptäcka historien bakom Pargas första mekaniska olivoljefabrik och kopplingen till människorna och samhället genom tiderna. Sedan tar vi ett steg mot den moderna produktionen, ser maskinerna och får olivoljeproduktionen beskriven steg för steg. Besöket avslutas med en olivoljeprovning av lokala sorter.

Torsdag: Ioanninas kust - mot avgift

En halvdagstur till Ioannina, huvudstaden i regionen Epirus som breder ut sig runt den vackra sjön Pamvotida. En guidad promenad genom staden ger känslan av att besöka en svunnen tid, full av hemliga platser och legender som fortfarande lever kvar. Vi kollar in Matei Hussein-huset, den ottomanska moskén Veli Pasha, Jurassic Quaters och stadens centrum med sina historiska byggnader. Efter den guidade turen har ni tid att strosa runt, shoppa eller njuta av en god kopp kaffe.

Fredag: vandring genom Pargas olivlundar - ingår

En ca 2 timmar lång vandring genom Pargas stora olivlundar. Efter en brantare stigning når vi toppen där vi har en fantastisk utsikt över Parga. Vi vandrar genom lundarna till en av de vackra stränderna i Lichnos och återvänder till Parga med båt. Uppstigning ca 530 meter, medelsvår - Totalt 5 km.

Lördag: Preveza by night - mot avgift

Staden Preveza ligger vid mynningen av Amvrakikosbukten, ett område som är välsignat med vackra landskap, frodig natur, fantastiska stränder, en rik historia, antika torg och monument. Ta en promenad längs hamnen och i gamla stan för att se de fina traditionella byggnaderna och njut av atmosfären. Kvällen avslutas med ett besök på den lokala favorittavernan Psatha där vi får smaka på en meze-meny av högsta kvalitet.

Söndag: Promenad till Loukas vattenkvarn och Anthousa vattenfall - ingår

En cirka 2 timmar lång promenad som börjar vid Valtos-stranden, tar oss bort från Pargas centrum och tar in den gröna och kuperade naturen som Pargas omgivningar har att erbjuda. Vi når Loukas vattenkvarnmuseum där vi har möjlighet att ta ett steg in i det förflutna, där de rustika hjulen i en restaurerad vattenkvarn avslöjar områdets historia av traditionellt jordbruk. Vi fortsätter genom de vackra stigarna som leder oss till vattenfallet Anthousa, omgivet av sin förtrollande natur. Egen betalning på ca 5 € för inträde till vattenfallet.

Silver Training exempelprogram

Nedan finns ett exempelschema på de Apollo Silver träningsaktiviteter som genomförs under veckan. Notera att programmet är preliminärt och att passen kan komma att ändras. 

 

Dag/pass Pass 1 Pass 2  

Tisdag

Hatha flow
Starta dagen med den klassiska solhälsningen och dynamiska övningar för både kropp och sinne, med andningskontroll för kroppens välbefinnande i fokus.
Zumba
Ett roligt och energiskt dansbaserat träningspass som förbättrar koordinationen och främjar kroppsmedvetenhet.
 
Onsdag Pilates
Ett träningspass som fokuserar på styrka, flexibilitet och kroppsmedvetenhet. Vi utövar kontrollerade rörelser med fokus på andning och stabilitet för att förbättra muskelstyrka, balans och hållning.
Funktionell träning
Fokusera på att förbättra kroppens dagliga rörelser och styrka genom att träna de stora muskelgrupperna som kan gynna vardagliga aktiviteter.
 
Torsdag Yin Yoga
En långsam yogaform som bygger på principer från traditionell kinesisk medicin, med långvariga ansanas (ställningar).
Vattenaerobics
Övningar som utförs i vatten där du får en helkroppsträning, vattnets motstånd minskar påverkan på leder och muskler.
 
Fredag Stretch & Relax
Starta dagen med stretchövningar för att förbättra flexibiliteten på ett avslappnande sätt. Vi utför kontrollerade stretchövningar för att lösa upp spänningar i kroppen och minska stress.
Cirkelträning
Vi utför ett antal övningar utan vila emellan och blandar styrka, kondition och flexibilitet för att ge en effektiv helkroppsträning på kort tid.
 
Lördag Body Balance
En blandning av pilates, yoga och tai chi där inre lugn står i fokus för att stärka balans och flexibilitet.
Tabata
Ett högintensivt träningspass där du arbetar i ett klassiskt tabata-set och utmanar din kondition, men också din styrka och flexibilitet.
 
Söndag Beach Yoga
Klassiska yogapositioner i sanden, med koppling till naturen. Ljudet av vågorna, frisk luft och soluppgången skapar en lugnande atmosfär som främjar inre lugn och fokus.
Core
Fokuserar på att stärka musklerna runt kroppens centrala område, inklusive magmusklerna, ryggen och bäckenet. Övningarna arbetar för att förbättra stabilitet, balans och hållning.
 

Om Apollo Silver-reseledaren

Med på resan finns noga utvalda och erfarna Apollo Silver-reseledare. Under resan har du möjlighet att följa med vår Apollo Silver-reseledare på spännande och intressanta utflykter, där du både kan skapa nya bekantskaper och upptäcka mer av resmålet.

Mer information om Apollo Silver-reseledaren presenteras inom kort. 


Om Apollo Silver-hotellet

apollo mondo selected
Eterrano Seaside Retreat

Eterrano Seaside Retreat

  • Nytt och fräscht hotell
  • Precis vid Valtosstranden
  • Härligt poolområde