Ark of the World

Ark of The World

Apollo ökar sedan 2019 engagemanget kring barns livsbetingelser och rättigheter genom att aktivt stötta två grekiska barnhem: Ark of The World eller på grekiska ”Kivoto ston kosmo”. De båda barnhemmen ligger i regionen Epirus, där bland andra de populära orterna Parga och Sivota är belägna. Grundare av Ark of the World är den grekisk-ortodoxa prästen, Pater Andonis.

Barnhemmen i Epirus drivs helt ideellt och med hjälp av donationer och volontärer kan 54 barn tas om hand. Barnen delar alla en bakgrund som har präglats av ytterst svåra omständigheter, där den grekiska staten ingripit och placerat barnen på dessa hem. På barnhemmen bedrivs ett gediget arbete med att fostra och skola barnen, läka emotionella sår och ge livshopp. Trygghet, utbildning och kärlek är nyckelorden för verksamheten.

Mer om barnhemmen ”Kivoto”

Apollos bidrag till Ark of The World


Besök barnhemmet Kivoto

På din resa kan du följa med upp i Epirus-bergen och besöka ett av barnhemmen. På plats ges en presentation om barnhemmets verksamhet och sedan besöks bland annat barnhemmets kryddträdgård, ostmejeri, bioodlingar och honungsproduktion. Barnen får dagligen hjälpa till med dessa lokalt odlade produkter, som en läkande aktivitet. Det finns möjlighet att stötta barnhemmets verksamhet genom att köpa produkter som honung, grekiska sötsaker, ost och örtkryddor från Kivotos egen butik. Läs mer om utflykten som utgår från Parga eller Sivota.