Pyramiderna i Giza

Egypten – restips

Egypten är ett land fyllt av historia, sevärdheter, god mat och framförallt - vita stränder och kristallblått vatten. Här får du reda på vilka stränder du ska besöka, var den bästa snorklingen finns, vilken maträtt du bara måste smaka och hur du på bästa sätt tar del av Egyptens spännande historia. Läs våra restips och bli inspirerad inför semestern i detta prisvärda land!

Boka din resa till Egypten

Hitta ditt hotell i Egypten

Egypten är landet med stora hotell, härliga pooler och privata stränder.  Har du svårt att välja vilken pool som ser härligast ut, eller vilken sandstrand du helst vill promenera på? Låt denna hotellguide hjälpa dig att hitta vilket hotell som passar just dig!

Läs mer om hotellen i Egypten

Egyptens bästa stränder

I Egypten njuter du av härliga stranddagar och snorkling i världsklass. Vare sig du vill ligga still och jobba på brännan eller studsa runt med vännerna på strandfest så har Egyptens stränder något att erbjuda.

Läs om våra favoriter

Dykning i Egypten

Utforska dykning i Egypten under din resa med Apollo – du kan ta allt från dykcertifikat till en nybörjarkurs eller lektion i avancerad dykning.

Läs mer om dykning

Röda havet

Röda havet tros ha fått sitt namn från de mineralrika bergen i närheten, för rött är det såklart inte. Vattnet är istället kristallklart och med den vackraste av undervattensvärldar. En resa hit är en resa till två länder, den ovan och den under ytan.

Läs våra tips här

Varför resa till Egypten?

Funderar du på att resa till Egypten i vinter? Bra val! Här svarar vi på några vanliga frågor om Egypten som när det är bäst att resa, hur billigt det är och vart man ska resa.

Läs mer

10 intressanta sevärdheter i Egypten

Egypten har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 5000 f.Kr. Idag kan vi fortfarande få ta del av en liten bit i form av exempelvis de mäktiga pyramiderna i Giza, de forntida föremålen inne på muséet i Kairo och staden Alexandria som grundades 332 f.Kr av Alexander den Store.

Läs våra tips

Shopping i Egypten

I Egypten finns de flera basarer där du kan handla äkta Egyptiska souvenirer som kryddor, mattor, kläder och mycket mer. För den som söker shopping i en mer internationell miljö finns flera shoppingcenter och shoppinggator att spendera pengar på.

Läs mer här

Egyptens lokala mat

Den välsmakande egyptiska maten är en blandning av många kök med influenser från Syrien, Libanon, Turkiet, Palestina, Grekland och andra länder runt Medelhavet.

Läs mer

Sport i Egypten

En semester i Egypten handlar inte bara om sol och bad och lata dagar på stranden. Ta tillfället i akt och upptäck alla de roliga aktiviteter som landet erbjuder! Här kan du bland annat dyka, surfa och golfa samtidigt som du njuter av soligt väder och vackra vyer.

Läs mer här

Egyptens spännande städer

Med sin anrika historia har Egypten flera spännande städer att besöka och utforska. Ta en jalla jalla-buss, upplev otrolig arkitektur, gå på marknader eller upptäck staden som var Egyptens huvudstad under nästan 1000 år.

Läs mer

På färd längs Nilen

Nilen är både en av världens längsta och en av världens mest kända floder. Nilens vatten har runnit framåt i årtusenden och var grunden till den egyptiska högkulturens utveckling.

Läs mer