Vy över Kairo

Egyptens spännande städer

Med sin anrika historia har Egypten flera spännande städer att besöka och utforska. Ta en jalla jalla-buss, upplev otrolig arkitektur, gå på marknader eller upptäck staden som var Egyptens huvudstad under nästan 1000 år. Här kan du läsa om städerna du inte får missa.

El Gouna, Egypten

Upplev Hurghada på egen hand

Stanna inte på hotellet under din semester utan ge dig ut i folkvimlet och upplev Hurghadas alla stadsdelar. Vill du komma ”mitt i smeten” ska du hoppa in i en taxi och säga McDonald's Sekalla, jalla jalla. En taxiresa kostar ungefär 50-70 egyptiska pund inom en stadsdel. Du kan också ta dig fram med de så kallade jalla jalla-bussarna. Välj första buss och se vart du hamnar. En bussresa kostar 5 egyptiska pund.

El Gouna med båt eller Tuk Tuk

El Gounas laguner slingrar sig genom hela byn. Genom en båttur upplever du ortens vackra arkitektur samt ser de pampiga villorna som man inte kommer förbi på land. De flesta hotell arrangerar rundturer, kontakta din reseledare för mer information.

I El Gouna tar du dig lättast runt med en Tuk Tuk. De små taxibilarna kör överallt i staden, vill du med vinkar du bara in en från gatan. Du bör inte betala mycket mer än 20 egyptiska pund, var du än ska i El Gouna. För ca 80 egyptiska pund kan du få en guidad tur på en timme i El Gouna med en Tuk Tuk. Du får själv bestämma vad du vill se och vart du vill åka!

Sahl Hasheesh

Soma Bay & Abu Soma

Soma Bay ligger på en halvö, fyra mil söder om Hurghada längs Röda havet och består av ett stort inhägnat område med sammanlagt fem lyxhotell. Här fylls dagarna med lata timmar på privata sandstränder och snorkling i Röda havets kristallklara vatten. Abu Soma ligger i närheten av Soma Bays närmaste stad Safaga, och består av en mysig liten bukt med ett fåtal hotell.

Den vackra staden Aswan

En tur till Aswan, som av många anses vara Egyptens vackraste stad, är verkligen värt att göra. Ta sköna promenader utmed Nilen och stilla hungern på trevliga restauranger som serverar pinfärsk fisk. Blir du shoppingsugen ska du ta dig till Aswans tre kilometer långa basargata, som har ett imponerande utbud av doftande kryddor och smakrika teblandningar. Självklart kan du också beskåda många kulturskatter, en av dem är gudinnan Isis Philatempel som ligger på en egen ö. Det här är en sägenomspunnen plats – det sägs att fåglar undviker att flyga över här och fiskar inte närmar sig ön.

Lyxiga Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh ligger ca två mil söder om Hurghada, där den kuperade bukten ramas in av en kilometerlång sandstrand. Ortens båglika form ger en vacker utsikt över bukten och de finkorniga stränderna. Här håller hotellen hög klass och alla har privata sandstränder där du kan njuta av en lyxig semester. Passa på att besöka charmiga Old Town, en stadsdel som är inspirerad av en egyptisk medina där det vackra torget är utsmyckat med rinnande vatten och färgglada ljus.

Den myllrande huvudstaden Kairo

Semestrar du i Egypten är den sandstensfärgade huvudstaden Kairo väl värd ett besök. Förutom att de flesta stora sevärdheterna, som till exempel de majestätiska pyramiderna i Giza och Sfinxen, finns här så är Kairo även en stad fylld med slingrande gränder och häftiga basarer där semestersouvenirerna kan inhandlas. Missa inte en tur till det egyptiska museet där du bland annat kan se Tutankhamuns guldiga mask och flera gamla mumifierade faraoner.

Alexandria - Egyptens näst största stad

Om du redan besökt Kairo och Luxor kan vi rekommendera en tur till Alexandria, landets näst största stad som ligger vid Nilens utlopp i Medelhavet. Staden var Egyptens huvudstad under nästan 1 000 år. I dag är Alexandria en viktig hamn- och industristad men också en turist- och badort. Till Alexandria tar du dig bäst med buss via Kairo eller med flyg.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här