Strand i Hurghada, Egypten

Egyptens bästa stränder

Med sitt varma klimat och kristallblåa vatten är Egypten definitivt ett resmål för sol och bad. Här kan du njuta av härliga stranddagar och snorkling i världsklass. Vare sig du vill ligga still och jobba på brännan eller studsa runt med vännerna på strandfest så har Egyptens stränder något att erbjuda. Spana in de bästa stränderna här!

Dream Beach i Hurghada Dream Beach i Hurghada

1. Dream Beach, Hurghada

Gillar du liv och musik är Dream Beach ett perfekt val för dagens strandhäng och en av de finaste stränderna i Hurghada. Slå dig ner i någon av solstolarna och svalka dig i det kristallklara vattnet. Spritter det i benen kan du utmana ditt resesällskap på beach volley eller dansa loss till de senaste hitsen som strömmar ur högtalarna på kvällens strandfester. Entréavgift. 

2. Old Vic, Hurghada

En av de mysigare stränderna i Hurghada är Old Vic, en lugnare strand som ligger bredvid Dream Beach. Från stranden är det nära till både restauranger och barer vilket gör denna Old Vic till en perfekt dagsutflykt om man är trött på hotellstranden och vill se något nytt. Observera att det är inträde till stranden.

Strand på Mahmya island Härlig sandstrand på Mahmya Island

3. Mahmya

Den vackra och orörda stranden Mahmya är en del av nationalparken Giftun Island och är väl värd ett besök under resan i Egypten. Mahmya betyder "skyddad" på arabiska och väl här förstår man varför. Du tar dig enklast till stranden genom en utflykt med Apollo, där vi beger oss Mahmya för avkoppling på stranden och bad i det azurblå vattnet. En liten bit ut i vattnet väntar små korallrev, samtidigt som det finns gott om skön sandbotten. Vid stranden finns en restaurang som serverar vällagade måltider, och i strandbaren kan du beställa svalkande drycker.

4. Mangroovy Beach, El Gouna

För de som gärna kombinerar sol, bad och fest är Mangroovy Beach i El Gouna ett perfekt val, här anordnas nämligen ofta strandfester under sommarhalvåret! På Mangroovy Beach kan du annars umgås med vännerna och snorkla eller spela beach volley. Stranden är även ett populärt mål för vindsurfare vilket är häftigt att kolla på om man inte har lust att testa själv.

5. Zeytuna Beach, El Gouna

I El Gouna ligger även stranden Zeytuna Beach med sina sköna sand och perfekta snorklingsvatten. Här finns en lång brygga som tar dig ut i vattnet och låter dig snorkla på egen hand kring korallrevet som finns alldeles intill.

Strand i Hurghada Solnedgång i Sahl Hasheesh

6. Sahl Hasheesh

Stranden i Sahl Hasheesh är en av de allra vackraste i området och ligger bara en kort taxiresa bort om du bor i Hurghada. Här njuter du av ca 10 km lång sandstrand, där den mysiga strandpromenaden kantas av charmiga caféer och restauranger som ger en inblick i det lilla samhället. Besök strandremsan Il Gusto med sitt långgrunda vatten, fina sand och härliga stämning.

7. Moods Beach, El Gouna

Vill du få ombyte från hotellstranden passar Moods Beach bra. Stranden ligger i utkanten av Abu Tig Marina i El Gouna och här kan du ta många havsdopp och sedan slänga dig ner i någon av barernas bekväma möbler och njuta av en svalkande drink.

8. White Beach

I Soma Bay ligger den fina sandstranden White Beach som bjuder på trevlig stämning och sköna dopp i det kristallklara vattnet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här