Solnedgång över Dream Beach i Hurghada

Hurghadas finaste stränder

- våra 5 bästa strandtips!

Egypten är känt för sina kritvita stränder och det kristallklara Röda havet, och Hurghada är inget undantag. De flesta av hotellen erbjuder härliga privatstränder men vill du ser mer av staden finns de flera allmänna stränder att besöka. Här kan du läsa mer om vilka stränder som erbjuder de bästa sol- och badstunderna!

1. Old Vic Beach

Vill du ha ett ännu billigare alternativ ska du bege dig till Old Vic Beach i Nya Hurghada. Här finns en härlig sandstrand, restaurang och roliga vattensporter som parasailing och bananbåt. Stranden har en entréavgift men då ingår både solstol och parasoll.

2. Dream Beach

Den trevliga sandstranden Dream Beach bjuder på lugna timmar i solstolen på dagen och fartfyllda strandfester på kvällen. Passa på att spela beach volley och snorkla i det kristallklara vattnet. Entréavgift.

3. Sharm El Naga

Ca 5 mil utanför Hurghada hittar du snorklingsparadiset Sharm El Naga. De lättillgängliga och vackra reven är nästan precis vid strandkanten och bjuder in till en härlig snorklingstur. Du tar dig lättast hit med taxi och har tillgång till stranden för en entréavgift.

4. Stranden i Sahl Hasheesh

Bara en kort taxiresa bort från hotellen i Hurghada kan du besöka en av de finaste stränderna i Egypten - nämligen stranden i Sahl Haseesh! Här väntar en ca 10 kilometer lång sandstrand med kristallklart vatten och här finns allt som behövs för en avkopplande dag på stranden. Vissa delar av stranden är privata medan andra delar är öppna för allmänheten. På någon av de trevliga strandbarerna kan du hyra solstolar och parasoll, här kan du även beställa in något att äta eller något svalkande att dricka. 

5. Privata sandstränder

De allra flesta av Apollos hotell i Hurghada har privata sandstränder där du kan njuta av sol och bad precis där du bor. På Apollo Sports-hotellet Aqua Vista – powered by Playitas finns det en skön vik med vågbrytare där du kan svalka dig efter dagens träningspass.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här