Den lokala maten
Den egyptiska maten är en blandning av många kök med influenser från Syrien, Libanon, Turkiet, Palestina, Grekland och andra länder runt Medelhavet. Här kan du läsa om några smarriga favoriter!
Fyra egyptiska favoriträtter
På Sherry Street och i den nya marinan i Hurghada finns många lokala restauranger och gatukök som serverar traditionell mat. Fyra egyptiska favoriträtter är:
- Fuul: favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Man får in fuul i en portionsskål och äter det ihop med bröd och grönsaker.
- Koshari: en blandning av pasta, ris och bönor som serveras med stekt lök och tomatsås.
- Shish kebab: serveras antingen med eller utan spett, men alltid med de traditionella tillbehören – grönsaker, tahinisås och pitabröd.
- Molokhia: en egyptisk grönsaksgryta med en mörkgrön färg och smakar ungefär som spenat. Den är rik på vitaminer som A och C, fiber och järn och är känd för att hjälpa till med matsmältningen.
Med smak av kamel
Gillar du att prova nya maträtter ska du testa kamelkött. En av restaurangerna med just kamel på menyn är restaurang Bordiehn’s som ligger i anslutning till hotell Arabia Azur och Arabella Azur samt i Hurghadas Nya Marina, och restaurang Moby Dick på Sheraton Street i Hurghada. Där kan du till och med beställa hamburgare med kamelkött, som är mört och otroligt smakfullt.
Turkiskt kaffe och vattenpipa
Ett populärt nöje är att sätta sig på ett egyptiskt café, eller coffee shop som det heter på plats. Till en kopp myntate eller turkiskt kaffe röker egyptierna gärna vattenpipa och diskuterar de senaste nyheterna. Vill du själv besöka ett café kan du bege dig till Sheraton Street i Sekalla där det finns ett flertal.