Dyk med sköldpadda i Egypten

Dykning i Egypten

Röda havet är känt som en av världens vackraste dykvatten, och är en av anledningarna till varför dykresor till Egypten blivit allt mer populärt. Egyptens kust är ett solsäkert paradis och det kristallklara Röda havet bjuder på ett färgsprakande liv under ytan. Utforska dykning i Egypten under din resa med Apollo – du kan ta allt från dykcertifikat till en nybörjarkurs eller lektion i avancerad dykning.

6 anledningar att åka på dykresa till Egypten

  • Ett av världens bästa dykvatten
  • Färgsprakande korallrev
  • Rikt djurliv under ytan
  • Dykutflykter
  • Solsäkert resmål
  • Bekvämt boende med Apollo 

Dykutflykter med Apollo

Dykning för nybörjare

Har du aldrig dykt förr men alltid velat testa? Med Apollo kan du göra ett så kallat ”prova-på-dyk” tillsammans med dykcentret Ilios. Dykutrustning finns att låna, så allt du behöver fokusera på är att uppleva livet under Röda havets yta.

Dykning med Ilios

Ta chansen och upplev Egyptens fantastiska undervattensvärld! Vare sig du är nybörjare eller erfaren dykare kan du glädjas åt spännande dyk i Röda havets klara vatten. Tillsammans med det dykcentret Ilios erbjuder Apollo flera olika dykupplevelser. I priset för dykutflykten ingår dykinstruktör, komplett dykutrustning (ABC, BCD, regulator, våtdräkt och dykdator). 

Dykcertifikat - Open Water

Certifikatet Open Water är det första steget inför att ta PADI-dykcertifikat. Open Water-certifikatet ger dig möjlighet att dyka ner på hela 18 meters djup och utforska Röda havets fantastiska undervattensvärld. Kursen består av totalt fyra dagar; två teoretiska och två praktiska ombord på båten.  

Dykkurs - Advanced Open Water Dive

Det här är en fortsättningskurs för dig som redan har ett Open Water-certifikat. Kursen ger dig ytterligare ett certifikat som tillåter dig att dyka ner till 30 meters djup. Utöver detta får du prova på olika typer av specialdyk, som du senare kan ta kurser i. Kursen består av två heldagar ombord på båt och den obligatoriska kursboken kostar 40 euro.


Vackra dykplatser i Egypten

Dykning i Egypten

Abu Ramada

Ungefär en timmes båttur söder om Hurghada ligger det vackra revet Abu Ramada, även känt som akvariet. Den grunda vattnet och vita sanden gör miljön perfekt för undervattensfotografering av korallerna och de färgglada små fiskarna. Under dykningen har du stor chans att se större fiskar som vitspetsad revhaj, Napoleonfisk och tonfisk.

Shaab Umm Usk

Vid Shaab Umm Usk kan du ha turen att både få dyka och snorkla med upp till 20-30 vilda flasknosdelfiner. Vid vissa tillfällen kan du även få se både kalvar och parningslekar, eller bara lekfulla delfiner som simmar runt varandra och skuttar. Självklart är det otroligt viktigt att inte röra, mata eller störa delfinerna. Även om delfinerna bestämmer sig för att inte dyka upp bjuder Shaab Umm Usk på fantastiska dykupplevelser i sitt hästskoformade rev.

Aquarium

Detta är ett lättillgängligt rev som passar bra för nybörjare, då sikten är bra och vattnet inte är särskilt strömt. Här kan du upptäcka allt från fjärilsfisk, vimpelfisk och snappers till blåprickiga stingrockor och en och en annan sköldpadda!

Dykning i Egypten

Abu Nuhas

Revet Abu Nuhas ligger precis vid kanten av Suez-bukten. Här har ett stort antal fartyg gått på grund genom åren och de ligger alla på nordsidan där revet sluttar ner mot 30 meters djup. Vrak som Christola K, Giannis D, Carnatic och Seastar är alla lättillgängliga vid bra väder och om rätt erfarenhet finns hos dykaren. Förutom skönheten hos vraken kan du även upptäcka drakfiskar, krokodilfiskar och skorpionfisk runt vrakdelarna, och strömmarna gör så att mjukkorallerna breder ut sig med sina vackra färger. Vill du snorkla vid Abu Nuhas går det endast att göra om vädret är vindstilla.

Umm Qammar

Umm Qammar är ett fantastiskt rev som passar bra för både dykning och snorkling. Simmar du runt hörnet på sydsidan av revet passerar du vackra korallblock där både drakfiskar och blåprickiga stingrockor håller till. Längre norrut finns ett annat spännande korallblock med massor av röda, brandgula och rosa mjukkoraller – perfekt för undervattensfotografering med det blå vattnet som bakgrund! På 28 meters djup finns en grotta och här vet man aldrig vad man kan hitta…


Rekommenderade hotell i Egypten


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här