Ett par som snorklar i Röda havets kristallklara vatten

Dyk ner i Röda havet

Röda havet tros ha fått sitt namn från de mineralrika bergen i närheten, för rött är det såklart inte. Vattnet är istället kristallklart och med den vackraste av undervattensvärldar. En resa hit är en resa till två länder, den ovan och den under ytan. Här kan du läsa mer om våra bästa tips för att upptäcka Röda havet under ytan!

Dykning i Egypten

Kristallklart vatten

Egyptens kust är ett solsäkert paradis för snorklare, dykare, badtokiga och naturälskare. Här möts den vidunderligt vackra Sinaiöknen och Röda havet, där kontrasten mellan karg, och till synes livlös öken och knallblått hav fullkomligt myllrande av liv har fascinerat människor i alla tider. Djuphavens kung Jacques Cousteau beskrev Röda havet som ”en korridor fylld av underverk och mitt dykarlivs lyckligaste stunder”.

Det är just bristen på regn i öknen som gör vattnet absolut kristallklart, ibland med en sikt på mer än 45 meter. Röda havet anses vara ett av världens bästa dykarområden och är känt för sin rika, fortfarande relativt orörda och unika fauna. Tio procent av all världens havsdjur och växter finns bara här - en fantastisk undervattensvärld att upptäcka. I Egypten finns massor att se och göra, men det är ändå Röda havet som kanske står för de största äventyren. Båtar tar dig lätt ut på dagsturer där en helt ny värld väntar bland drak- och lejonfiskar och delfiner.

Upptäck delfiner i Röda havet

Orter med fantastiska dyk- och snorklingsmöjligheter

Samtliga av Apollos orter i Egypten erbjuder möjligheter till en fantastisk dykupplevelse. Orterna Hurghada & Abu Soma är kända för sina utomordentliga snorklings- och dykvatten.

Snorkla och dyk med Apollos utflykter

Apollo erbjuder snorklings- och dykutflykter för både erfarna och nybörjare. Passa på att ta ett Open Water dykcertifikat eller bara gör ett "prova-på-dyk" för att se om Röda havets undervattensvärld är något för dig. 

Fantastiskt korallrev i Ras Muhammad

Ras Muhammad betyder "Muhammeds huvud" och är en nationalpark på Sinaihalvön en bit utanför Sharm el-Sheikh. Området sträcker sig över 480 kvadratmeter, varav 345 kvadratmeter är hav, och höjdpunkten är det fantastiska korallrevet som stupar brant ned i Röda havet. I Ras Muhammad hittar du bland annat grön havssköldpadda och karettsköldpadda, men även landdjur som fåglar och den nubiska stenbocken.

Upptäck delfiner

Egyptens kristallblåa vatten är hem åt massvis med vackra delfiner. Med Apollos utflykter kan du följa med på dolphin spotting och upptäcka delfiner i deras rätta element. Har du tur blir det ett besök av denna lekfulla varelse på en båt- eller snorklingstur. Att se delfiner hoppa, leka och simma bredvid båten är ett semesterminne som sent kommer glömmas.


Hotell direkt vid stranden

Upptäck undervattensvärlden i Röda havets turkosblåa vatten. Här bor du bekvämt i direkt anslutning till stranden där du kan njuta av både snorkling och dykning.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här