Basar i huvudstaden Kairo, Egypten

Shopping i Egypten

- fynda på semestern!

Är du shoppingsugen har du kommit helt rätt. I Egypten finns de flera basarer där du kan handla äkta egyptiska souvenirer som kryddor, mattor, kläder och mycket mer. För den som söker shopping i en mer internationell miljö finns flera shoppingcenter och shoppinggator att spendera pengar på. Här kan du läsa om våra bästa shoppingtips!

Shoppa i basaren

Att besöka en basar i Egypten är en självklarhet för den shoppingsugna. Här hittar du allt ifrån kryddor till vattenpipor, mattor, sjalar, lädervaror och kläder. Faktum är att ett besök här är nästan lika intressant även om du inte handlar. Strosa runt och låt dina sinnen uppfyllas av allehanda dofter, färger och smaker. Varför inte slå dig ner på något utav caféerna och inta en kopp myntate, samtidigt som du följer kommersen runt omkring dig. Pruta är ett måste! 

Butiker med fasta priser

Är du ute efter shopping, men mindre sugen på att ge dig in i prutningens, ibland ganska så komplicerade värld? Då kan vi rekommendera Cleopatra Bazar, som är en kedja med fasta priser. Du kan hitta allt ifrån kläder och skor till souvenirer att köpa med hem till släkt och vänner. Cleopatra Bazar hittar du bland annat på Sheraton Road i Sekalla och på Village Road i nya Hurghada.

Shoppa utan att pruta

Är du sugen på en heldags shopping utan prutning, i en internationell, modern miljö? Då ska du åka till Senzo Mall, beläget cirka 20 minuter utanför Hurghada. Köpcentret huserar likväl lokala som internationella butikskedjor, där du finner allt ifrån accessoarer och kläder till elektronik och husgeråd. För ett ännu större utbud ska du bege dig till det nyöppnade shoppingcentret City Center med gott om butiker med kläder, accessoarer, carrefour, parfymer, smink och lokala produkter. Här finns även en bio som visar både internationella och lokala filmer.

Marknaden i Esna

Har du tröttnat på strandlivet kan du ta dig till Esna som ligger 55 kilometer söder om Luxor. Här bör du inte missa ett besök på den lokala marknaden där allt mellan himmel och jord finns att köpa. Hit tar du dig bäst med buss från Luxor.

Trevlig shoppinggata

I Port Ghalib heter den hetaste shoppinggatan El Khan Street och här finns butiker, restauranger och en traditionell egyptisk marknad. I marinan kan du slå dig ner på ett mysigt café och titta på de stora och dyra båtarna.

Skön bomull

Egypten är känt för sin fantastiska bomull så passa gärna på att köpa ett stort badlakan till stranden eller härliga bomullslakan att ta med hem. I stadsdelen Sekalla som ligger i Hurghada hittar du många bomullsaffärer med bra priser.

Vattenpipor

Är populärt och finns i alla möjliga varianter. Gå till en shishabutik om du vill vara säker på att få en av bra kvalitet. Kontrollera också att alla delar medföljer och att du förstått hur vattenpipan fungerar. Oftast får du en rulle kol och ett paket tobak med på köpet, men passa på att köpa med dig mer hem. En vattenpipa bör inte kosta mer än ungefär 300-500 egyptiska pund.

Papyrus

Ett av de mest hållbara materialen att skriva på är papyrus. Besöker du Selkhet i El Kawther får du se hur man tillverkade papyrus förr i tiden. Här kan du också köpa med dig vackra papyrus med handmålade motiv. En kul souvenir eller en annorlunda present.

Parfymer

Egypten är en av världens främsta huvudleverantör av parfymessenser till flera stora och välkända märken som Oscar De La Rente, Armani, Gucci med flera. Här utvinns doftextrakten direkt ur växten och lagras därefter i alabasterkärl. Om du gör en utflykt till Kairo kan du passa på att besöka parfym-institutet El Omda för att dofta till dig din egen parfym.

Kryddor

I Egypten ser du färggranna kryddor överallt. Varför inte köpa med dina favoriter hem så du kan drömma dig tillbaka när du står hemma i köket och lagar egen mat.

Smycken

I Egypten kan du köpa smycken i guld och silver till otroligt bra priser. Passa på att shoppa typiska egyptiska smycken som skarabéer som symboliserar sol och lycka, eller varför inte ett armband eller halsband med ditt namn i hieroglyfer.

En stärkande tår?

Egypten är ett land starkt präglat av statsreligionen islam. Islam tillåter inte sprit, vilket betyder att du inte kan köpa öl och vin på affärerna i området. Vill du införskaffa alkoholhaltiga drycker ska du istället bege till någon av taxfree-butikerna som finns både i Hurghada och El Gouna. Tänk på att alltid ta med ditt pass för att bevisa när du ankommit till Hurghada. De första 48 timmar får du köpa importerad sprit men efter 48 timmar kan du endast handla lokalt öl och vin. Taxfreebutikerna finns i Down Town, El Gouna och i Nya Hurghada.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här