Vattensport i Egypten

Sport i Egypten

En semester i Egypten handlar inte bara om sol och bad och lata dagar på stranden. Ta tillfället i akt och upptäck alla de roliga aktiviteter som landet erbjuder! Här kan du bland annat dyka, surfa och golfa samtidigt som du njuter av soligt väder och vackra vyer. Läs mer om våra bästa aktiva tips här!

Kite- och windsurfing

Älskar du kite- och windsurfing ska du besöka den populära stranden Elements som ligger nära Down Town i El Gouna. Här är vinden perfekt! Gillar du inte dessa vattensporter finns mycket annat att göra – vad sägs om att sola, spela biljard eller beach volley? För att komma till Elements kan du ta en tuktuk eller hyra en cykel. Bor du i Soma Bay och vill surfa ska du besöka surfcentret Kitehouse.

Vattenaktiviteter med action

Gillar du äventyr i vatten ska du besöka vattenparken Sliders Cable Park i El Gouna. Denna Cable Park är en av världens största och här finns allt från en wake board-park och vattenland till en stor pool med cabanas och solstolar, volley boll och tennis.

Surfarnas val

Strax norr om Abu Tig Marina i El Gouna breder Mangroovy Beach ut sig. Stranden är ett populärt tillhåll för både kite- och windsurfare, men har du inte modet uppe att utöva dessa sporter kan du istället snorkla, spela strandfotboll eller beach volley. Gillar du att festa ska du se till att vara här under sommarhalvåret – då anordnas nämligen ofta många strandfester.

Kitesurfing

Golfrunda med vackra utsikter

Är du golfintresserad bör du även besöka The Cascades som ligger i Soma Bay på ortens högsta punkt. Här njuter du av fantastiska utsikter över havet och bergen medan du tar en tur på den vackra 18-hålsbanan.

Golfa i El Gouna

I El Gouna finns en härlig 18-hålsbana med flera bunkrar och vattenhål som ger dig en utmaning oavsett vad ditt handikapp är. Vill du dessutom köpa ny utrustning eller ta en välförtjänt drink efter en dag på banan, finner du i anslutning till anläggningen en golfshop och en bar. Golfbanan hittar du vid Steigenberger Golf Resort i El Gouna. Adress: El Gouna, Red Sea.

Höj adrenalinet med gokart

Bensin i blodet? Varför då inte trycka lite extra på gaspedalen på gokartbanorna i El Gouna eller Hurghada? I Hurghada hittar du gokartbanan Pharaonic Go-Cart Club som ligger i närheten av Magawish hotell och i El Gouna ligger banan mellan Downtown och Abu Tig Marina.

Bollsport

Älskar du fotboll precis som egyptierna? Då behöver du inte oroa dig för att missa de stora landskamperna under semestern. Både i Hurghada och i El Gouna kan du följa de flesta stora internationella fotbollsmatcherna på många av sportbarernas storbildsskärmar. I Hurghada är Papas Bar som ligger i Nya Hurghada ett hett tips att se dina favoritkamper på och i El Gouna kan du bege dig till Jobo’s som ligger i Downtown vid torget Tamr Henna. Vill du uppleva en egyptisk fotbollsmatch ska du bänka dig framför TV:n på någon av Hurghadas lokala caféer. Vi rekommenderar Retro Café och Mashrabyia på Sheraton Street i Sekala.