Bro över till paradisön Mahmya

Därför ska du resa till Egypten

Funderar du på att resa till Egypten i vinter? Bra val! Egypten lockar främst med sitt kristallklara vatten, vajande palmer och sköna sandstränder, men också med sina spännande sevärdheter som är berömda världen över. Här svarar vi på några vanliga frågor om Egypten som när det är bäst att resa, hur billigt det är och vart man ska resa.

Pyramiderna i Giza

5 anledningar att resa till Egypten

 1. Solsäkert: i Egypten skiner solen året runt och landet är ett av de mest solsäkra resmålen att besöka.
 2. Bra hotell: de eleganta hotellen står på rad med sina privata stränder.
 3. Snorklingen: Röda havet är ett av världens bästa dyk- och snorklingsvatten med kristallklart vatten och fiskar i regnbågens alla färger. Även delfiner är en vanlig syn!
 4. Prisvärt: i Egypten räcker reskassan längre. Apollo erbjuder flyg och hotell till ett bra pris, och på de flesta hotell ingår All Inclusive.
 5. Sevärdheterna: hört talas om Pyramiderna i Giza, Sfinxen och Luxor? I Egypten kryllar det av antika sevärdheter från en av världens äldsta högkulturer.
Snorkling i Egypten

Hur är Egypten?

Egypten är ett land med en lång och spännande historia och känt som en av världens äldsta högkulturer. De världsberömda pyramiderna och den imponerande sfinxen är symboler för Egypten, men idag är det framför allt Röda havet som lockar resenärer till Egypten. I Egypten möts du av kristallklart vatten, mjuk sandstrand och vajande palmer. De eleganta hotellen ligger på rad med privata sandstränder och faciliteter av hög standard. All Inclusive ingår på de flesta av hotellen med stora utbud av restauranger. Snorkling- och dykning är ett måste i Egypten och Apollo erbjuder utflykter för både nybörjare och erfarna. Dyk ner under ytan och utforska Röda havets fantastiska undervattensvärld med färgsprakande korallrev och fiskar i regnbågens alla färger.

När det bäst att åka till Egypten?

I Egypten skiner solen i princip året runt, men det är extra varmt under sommarmånaderna juni-september då temperaturen kan vara upp till 36°c. Den behagligaste tiden att resa till Egypten är november – april då dagstemperaturen ligger behagligt mellan på allt mellan 23-30°c med ljumma kvällar. Det är dessutom bara en timmes tidsskillnad under vinterhalvåret mellan Sverige och Egypten, så jetlag är ett minne blott!

Är Egypten billigt?

Egypten är ett av de mest prisvärda resmålen för vinterns semester. Apollo erbjuder bra priser för flyg och hotell, och på de flesta av hotellen ingår All Inclusive. Är du intresserad av smycken och silver hittar du otroligt bra priser i Egypten. I basarerna och på marknaderna kan du pruta på allt från skor och kläder till kryddor och souvenirer.

Vad kostar visum i Egypten?

För att resa in i Egypten behöver du ett visum som bokas och betalas när du beställer din resa. Visumet kostar 260:- och du får det väl framme på flygplatsen i Hurghada. För svenska medborgare behövs ingen ansökan göras i förväg – allt ordnas på flygplatsen vid ankomst. Glöm inte att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten! Här kan du läsa mer om pass och visum inför resan till Egypten. 


Vart i Egypten ska jag resa?

Hurghada

 • Dyk- och snorklingsparadis
 • All Inclusive-hotell med hög standard
 • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Sahl Haseesh

 • Lyxigt semesterparadis
 • Rofyllt och avkopplande
 • Högklassiga hotell
Boka resa till Sahl Hasheesh

Abu Soma

 • Mysig liten bukt
 • Öken möter det azurblå havet
 • Bekvämt boende på högklassiga hotell
Boka resa till Abu Soma

Kryssningar i Egypten

 • Upplev en av världens mest kända floder
 • Högklassigt boende och god mat
 • Magiska vyer
Boka Nilenkryssning

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

 • Dyk- och snorklingsparadis
 • All Inclusive-hotell med hög standard
 • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här