Träning på La Pared – powered by Playitas

Vill du vara aktiv under semestern och gärna få den där extra adrenalinkicken? Då är det här hotellet för dig. Varierade gruppträningspass och perfekta förhållanden för vandring, cykling, löpning och motocross bland sanddynerna eller i de närliggande bergen gör La Pared – powered by Playitas till ett riktigt sportparadis. Att hotellet ligger vid en av öns populäraste surfstränder gör ju inte saken sämre.

Se veckans träningsschema


Sport & aktiviteter på La Pared – powered by Playitas

Här kan du se träningsbilder och läsa mer om den sport och träning som erbjuds på La Pared – powered by Playitas.
Surfing på La Pared

Surfing

Surfing är inte bara en sport – det är en livsstil, och i La Pared kan du leva surfdrömmen fullt ut tillsammans med passionerade surfare från när och fjärran. Beachbreaket La Pared ligger precis intill hotellet och till stranden är det inte mer än 400 meter. Du kan med andra ord dra på dig våtdräkten på rummet, ta brädan under armen och knalla ner för ett surfpass före frukost.

Lokala surfskolor samlas på La Pared för nybörjarsurf året om. Ibland går vågorna för höga för surfing. Då sitter vi kvar på stranden och häpnas över naturens eget skådespel med fyra meter höga vågor.

För kite- och windsurfing åker vi bara 10 minuter över till andra sidan ön och Playa de Sotavento. Hit åker också världens bästa windsurfare under de månader då det blåser som mest. Stranden har en populär lagun under högvatten där både kitare och windsurfare tränar. På vissa ställen finns även plats för skimboard. Det går också att hyra SUP-brädor. Du bokar enkelt dina surfkurser och utrustning med oss på plats. Vi samarbetar med Wellenkind Surf School. Alla surfkurser inkluderar upphämtning på hotellet samt transport till och från surfet. Vi surfar där det är bäst förutsättningar för dagen.

Läs mer och förboka surfskolan på La Pared

Surffakta La Pared

  • Beach break
  • Vågkvalitet betyg: 3 (av 5)
  • Vågriktning: Höger och vänster
  • Botten: Sand
  • Nivå: För nybörjare
  • Trängselfaktor: Ingen
  • Risk: Ingen för surfare, simmare måste vara uppmärksamma

 

Surfcentret på La Pared:

Yoga

Våra populära yogaklasser hålls i vår Yoga Shala med utsikt över Atlanten. En fantastisk plats att tillbringa tid med fokus på dig själv. Vi erbjuder olika typer av yoga som ex Hatha och Yin yoga.  

Vandring på La Pared

Vandring

Vandring

Tar du dig utanför hotell-boxen finns flora, fauna, intressanta formationer i sten och sand, och spektakulära utsikter i karga miljöer.  La Pared ligger strategiskt väl placerat på den av öns lokala myndigheter inrättade markerade vandringsleden GR 131. För dig som gillar att vandra i timmar har du fina förutsättningar att ta dig både norrut, söderut eller rakt över ön till Costa Calma.

Lokala myndigheter har inrättat markerade vandringsleder (Red Canaria de Sendero) och en markerad rutt (GR 131) gör att du kan vandra från norra Fuerteventura ända ner till söder - eller vice versa.

Du kan gå eller vandra på delar av denna vandringsled, du kan gå på en upptäcktstur på sidospår av denna vandringsled och du kan följa stigar som leder till intressanta platser. Fuerteventura och dess nät av stigar och leder erbjuder nästintill oändliga möjligheter att promenera, vandra och upptäcka.

I båda ändarna av de markerade vandringslederna sektioner finns skyltar med information om leden, omgivningarna, svårighetsgrad, tidsestimat, höjd och fauna och flora. Vill du upptäcka det verkliga Fuerteventura är La Pared är en perfekt bas för detta!

Gåstavar att låna på hotellet. Vissa dagar körs vandring med ledare (se programmet).

Vandring

Löpning på La Pared

Traillöpning

Gillar du terränglöpning väntar ett helt naturreservat med sanddyner söder om hotellet. Vill du hellre springa i bergen är det bara att fortsätta norrut istället. Den av myndigheterna inrättade vandringsleden GR131 passerar La Pared och för ultralöparen med vurm för stigningar, stiglöpning och häftiga naturupplevelser har hittat rätt. Packa löprygga, fyll väskan med energi och vätska och ge dig ut och upptäck!

 

Gym

På La Pared – powered by Playitas finns ett välutrustat gym med cardiomaskiner, rodd- och stakmaskin och motionscyklar. För styrketräning finns ett Eleiko lyftarset med viktplattor och stänger samt en plattform för olympisk lyftning. I gymmet hittar du även kettlebells, frivikter, fitnessbollar, mattor med mera.

 

Gruppträning

Upplägget är detsamma som på Playitas. Det är utomhusträning med fokus på funktionell träning och core, men givetvis bjuds det också på yoga, indoor cycling, vattenaerobics, dansklasser och andra roliga pass. Programmet sätts ihop och leds av våra professionella instruktörer från Playitas. Schemat uppdateras veckan före ankomst – men du kan alltid räkna med ett bra och varierat träningsutbud.

Träningsresa med Friskis

Cykling La Pared

Cykling

La Pared är perfekt för dig som älskar berg, utmanande terräng och backar. Alldeles i närheten av hotellet ligger långa backar, som El Cardon. Är du mountainbikecyklist väntar grusvägar, öken, bergspass och långa, sköna rundor med crosscountrycykel. Se våra cykelkartor längre ner på sidan.

 

Tennis

Det finns två tennisbanor med konstgräs på La Pared – powered by Playitas. Racketar finns att hyra.

Förboka tennis coaching
Förboka individuell tennisträning med engelsktalande tränare från Matchpoint Tennis School. Förbättra din tennisteknik, lär dig spela tennis från början eller utmanas av öns duktigaste tennistränare.
Förboka paketen samtidigt som du bokar din resa till La Pared. Har du redan gjort en bokning lägger du till detta via Min Bokning.

Wellness

Njut av skön och avkopplande relaxmassage eller en mer djupgående sportmassage. På La Pared – powered by Playitas erbjuder vi flera olika fysioterapi och massage. Vill du boka enstaka tillfällen bokar du detta på plats.
Vill du har det extra skönt på semestern kan du förboka på ett av våra förmånliga massagepaket om 3 eller 6 tillfällen. Det gör du samtidigt som du bokar din resa till La Pared
– powered by Playitas.
På La Pared 
– powered by Playitas har vi också en klassisk torrbastu med tillhörande jacuzzi (utomhus), perfekt som avslut på en aktiv dag!

Gäster på La Pared – powered by Playitas kan även använda alla faciliteter, vara med på gruppträningspass och nyttja gymmet (Kanarieöarnas största!) på Playitas Resort på samma villkor som gästerna som bor på Playitas Resort.


Till La Pared – powered by Playitas har vi flera träningsresor och gästspelsveckor med specialschema under året.
Läs mer i träningskalendern och se vad som passar just dig!

Se gästspel och träningsresor till La Pared – powered by Playitas


Aktiviteter på hotellet

Ingår
Gruppträning
Gym
Sociala sporter som fotboll
Gåstavar
Funktionell träning
Indoor cycling
Vandring
Löpning
Yoga
 
 
Mot avgift
Vågsurfing
Windsurfing
Kitesurfing
SUP
Motocross (enduro)
Fyrhjulingar
Segways
Tennis
Landsvägscyklar (hämtas/lämnas på Playitas)
Mountainbikes
Se prislista

Boka träningsresa för grupper

La Pared – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för större grupper som vill träna och toppa formen. Vi har ett brett utbud av hotell utvalda för sina fina träningsfaciliteter och möjlighet till en aktiv semester. Här kan du se alla våra Apollo Sports-hotell. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.

Lyssna på podcasten Husky om La Pared