Träning på La Pared – powered by Playitas

Vill du vara aktiv under semestern och gärna få den där extra adrenalinkicken? Då är det här hotellet för dig. Varierade gruppträningspass och perfekta förhållanden för vandring, cykling, löpning och motocross bland sanddynerna eller i de närliggande bergen gör La Pared – powered by Playitas till ett riktigt sportparadis. Att hotellet ligger vid en av öns populäraste surfstränder gör ju inte saken sämre. Sports Inclusive ingår! 

Se exempel på träningsschema


Sport & aktiviteter på La Pared – powered by Playitas

Här kan du se träningsbilder och läsa mer om den sport och träning som erbjuds på La Pared – powered by Playitas.
Surfing på La Pared

Surfing

Surfing är inte bara en sport – det är en livsstil, och i La Pared kan du leva surfdrömmen fullt ut tillsammans med passionerade surfare från när och fjärran. Beachbreaket La Pared ligger precis intill hotellet och till stranden är det inte mer än 400 meter. Du kan med andra ord dra på dig våtdräkten på rummet, ta brädan under armen och knalla ner för ett surfpass före frukost.

På La Pared välkomnar vi hela familjen till våra vågsurfingkurser på 1, 3 eller 5 dagar. Våra surfinstruktörer är kvalificerade, professionella, licensierade och utbildade livräddare. Ledare finns alltid med i vattnet. Stranden ligger ca 400 meter från hotellet och vi promenerar ner till stranden. Alla kurser sker i små grupper. Vi erbjuder fri tillgång till surfbräda och våtdräkt efter avslutad 3-dagarskurs. Läs mer och förboka surfskolan på La Pared 
Är du surfare kan du ta en ”refreshment course” och för att få tillgång till utrustning (softboard och våtdräkt). Vill du ha andra brädor och utrustning kan detta hyras på plats. Det går också bra ta med egen surfutrustning på flyget. Glöm inte att förboka detta både med flygbolaget samt att det adderas till din transfer.

Lokala surfskolor samlas på La Pared för nybörjarsurf året om. Ibland går vågorna för höga för surfing. Då sitter vi kvar på stranden och häpnas över naturens eget skådespel med fyra meter höga vågor.

För kite- och windsurfing åker vi bara 10 minuter över till andra sidan ön och Playa de Sotavento. Hit åker också världens bästa windsurfare under de månader då det blåser som mest. Stranden har en populär lagun under högvatten där både kitare och windsurfare tränar. På vissa ställen finns även plats för skimboard. Du bokar enkelt dina surfkurser och utrustning med oss på plats. Vi samarbetar med Wellenkind Surf School. Alla surfkurser inkluderar upphämtning på hotellet samt transport till och från surfet. Vi surfar där det är bäst förutsättningar för dagen.

Från 1 dec 2021: Efter avslutad 3-dagarskurs har du fri tillgång till softboard och utrustning. För surfare erbjuds en uppdateringskurs för att sen få tillgång till fri utrustning. I fri utrustning ingår soft board, våtdräkt och leash. För andra typer av brädor tillkommer en avgift.

För dig som vill köra Kite, Windsurf och Wing Foil kan vi erbjuda kurser och utrustning i samarbete med ION Surf School i Costa Calma (10 min med bil).

Läs mer och förboka surfskolan på La Pared

Surffakta La Pared

  • Beach break
  • Vågkvalitet betyg: 3 (av 5)
  • Vågriktning: Höger och vänster
  • Botten: Sand
  • Nivå: För nybörjare
  • Trängselfaktor: Ingen
  • Risk: Ingen för surfare, simmare måste vara uppmärksamma

 

Surfcentret på La Pared:

Yoga, meditation & mindfulness

Våra populära yogaklasser hålls oftast i vår Yoga Shala med utsikt över Atlanten. En fantastisk plats att tillbringa tid med fokus på dig själv. 

På programmet erbjuds ett brett utbud av yoga och meditationsklasser, som exempelvis Astanga-, Hatha-, Yinyoga. Det finns även meditation och tysta meditationspromenader på schemat. Det finns klasser för alla nivåer. Hotellet är beläget i lugna omgivningar där det är enkelt att koppla av och ägna sig åt mindfulness. På hotellet serveras healthy food by Playitas, för dig som vill göra medvetna hälsosamma val när det gäller kosten.

Vandring på La Pared

Vandring

Vandring

Tar du dig utanför hotell-boxen finns flora, fauna, intressanta formationer i sten och sand, och spektakulära utsikter i karga miljöer.  La Pared ligger strategiskt väl placerat på den av öns lokala myndigheter inrättade markerade vandringsleden GR 131. För dig som gillar att vandra i timmar har du fina förutsättningar att ta dig både norrut, söderut eller rakt över ön till Costa Calma.

Lokala myndigheter har inrättat markerade vandringsleder (Red Canaria de Sendero) och en markerad rutt (GR 131) gör att du kan vandra från norra Fuerteventura ända ner till söder - eller vice versa.

Du kan gå eller vandra på delar av denna vandringsled, du kan gå på en upptäcktstur på sidospår av denna vandringsled och du kan följa stigar som leder till intressanta platser. Fuerteventura och dess nät av stigar och leder erbjuder nästintill oändliga möjligheter att promenera, vandra och upptäcka.

I båda ändarna av de markerade vandringslederna sektioner finns skyltar med information om leden, omgivningarna, svårighetsgrad, tidsestimat, höjd och fauna och flora. Vill du upptäcka det verkliga Fuerteventura är La Pared är en perfekt bas för detta!

Gåstavar att låna på hotellet. Vissa dagar körs vandring med ledare (se programmet).

Vandring

Löpning på La Pared

Traillöpning

Gillar du terränglöpning väntar ett helt naturreservat med sanddyner söder om hotellet. Vill du hellre springa i bergen är det bara att fortsätta norrut istället. Den av myndigheterna inrättade vandringsleden GR131 passerar La Pared och för ultralöparen med vurm för stigningar, stiglöpning och häftiga naturupplevelser har hittat rätt. Packa löprygga, fyll väskan med energi och vätska och ge dig ut och upptäck!

 

Gym & WOD Box

På La Pared – powered by Playitas finns ett välutrustat gym med cardiomaskiner, rodd- och stakmaskin och motionscyklar. För styrketräning finns ett Eleiko lyftarset med viktplattor och stänger samt en plattform för olympisk lyftning. I gymmet hittar du även kettlebells, frivikter, fitnessbollar, mattor med mera. Vi har också utrustning för att köra WODs och crossfit. I början av 2022 kommer en WOD Box stå redo på La Pared. Till dess delar vi yta på Multicourten.

 

Gruppträning

Upplägget är detsamma som på Playitas. Det är utomhusträning med fokus på funktionell träning och core, men givetvis bjuds det också på yoga, indoor cycling, vattenaerobics, dansklasser och andra roliga pass. Programmet sätts ihop och leds av våra professionella instruktörer från Playitas. Schemat uppdateras veckan före ankomst – men du kan alltid räkna med ett bra och varierat träningsutbud.

Träningsresa med Friskis

Cykling La Pared

Cykling

La Pared är perfekt för dig som älskar berg, utmanande terräng och backar. Alldeles i närheten av hotellet ligger långa klättringar till Betancuria, hisnande stigningar och naturupplevelser i El Cardon. Är du mountainbikecyklist väntar grusvägar, öken, bergspass och långa, sköna rundor med crosscountrycykel. På La Pared erbjuder vi guidade cykelturer för MTB och landsväg flera gånger i veckan. Från 1 december 2021 finns cyklar (MTB och landsväg) att låna dagligen. Det finns också Fatbikes att hyra.

 

Tennis

Tennis mot avgift, anmäl dig till klasser, privat coaching eller hyr bana och utrustning på plats. Vi använder oss av graderingar från grön till svart, där grön är nybörjare. 

Det finns två tennisbanor med konstgräs på La Pared – powered by Playitas. 

Wellness

Njut av skön och avkopplande relaxmassage eller en mer djupgående sportmassage. På La Pared – powered by Playitas erbjuder vi flera olika fysioterapi och massage. 
På La Pared – powered by Playitas har vi också en klassisk torrbastu med tillhörande jacuzzi (utomhus), perfekt som avslut på en aktiv dag!

Sports Inclusive 

Sports Inclusive på La Pared - powered by Playitas innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Powered by Playitas filosofi är att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Här kan du se vad som ingår i Sports Inclusive på La Pared - powered by Playitas.

Ingår i Sports Inclusive

Gruppträning & ledarledda träningspass
Gym (välutrustat)
Yoga- & meditationsklasser
WOD Box (utomhusgym) 
Hiking
Cykel för dagligt bruk
Landsvägscykling (ledarledd)

Mountainbike (ledarledd)

Löpning

 

Indoor cycling (spinning)

Surfutrustning* (fri tillgång efter avslutad nybörjarkurs)

 

*) Fri tillgång till softboard och utrustning efter avslutad 3-dagarskurs. För surfare erbjuds en uppdateringskurs för att sen få tillgång till fri utrustning. I fri utrustning ingår softboard, våtdräkt och leach. För andra typer av brädor tillkommer en avgift.

Mot avgift

Personlig träning
Cykelhyra: Fatbikes
Tennis (banhyra, utrustning & privat coachning)
Surfkurser

Kite, Wind, Foil (Costa Calma)

 

 

 

Prislista 1 maj 2023 - 31 okt 2023 Prislista 1 nov 2023 - 30 apr 2024

Åldersgränser

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Cykelaktiviteter 18 år 12-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning utan utrustning 13 år Yngre barn i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning med utrustning & Indoor cycling 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
WOD Box 16 år  
     
Gym 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Tennis 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp. 
Vågsurfingkurser 12 år 8-11 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet ett krav.
Simkurser 4 år  
     

Gäster på La Pared – powered by Playitas kan även använda alla faciliteter, vara med på gruppträningspass och nyttja gymmet (Kanarieöarnas största!) på Playitas Resort på samma villkor som gästerna som bor på Playitas Resort.


Till La Pared – powered by Playitas har vi flera träningsresor och gästspelsveckor med specialschema under året.
Läs mer i träningskalendern och se vad som passar just dig!

Se gästspel och träningsresor till La Pared – powered by Playitas


Boka träningsresa för grupper

La Pared – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för större grupper som vill träna och toppa formen. Vi har ett brett utbud av hotell utvalda för sina fina träningsfaciliteter och möjlighet till en aktiv semester. Här kan du se alla våra Apollo Sports-hotell. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.

Lyssna på podcasten Husky om La Pared