Fakta om Costa Calma & Tarajalejo

Transfer:

Från flygplatsen till Tarajalejo tar det ca 1 timme, till Costa Calma ca 1 timme och 45 min. Till Playa Barca ca 1 timme och 45 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns även en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand.

Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra och västra sidan, vilket medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna.

Det är inte ovanligt att man solar och badar naken på stränderna i Costa Calma. Den 900 meter långa, naturliga sandstranden i La Pared är idealisk för vågsurfing. Starka strömmar gör att stranden inte är lämplig för simning.

Nöjen:

I Costa Calma och Tarajalejo är det mycket lugnt.

Kommunikationer:

Vägnätet är väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. Att åka taxi är billigt. Bilfärja finns mellan Corralejo och Playa Blanca på Lanzarote som tar ca 35 minuter och trafikerar flera gånger dagligen.

Aktiviteter:

I Costa Calma-området är det perfekta förhållanden för windsurfing. Övriga sporter som vattenskidor, vattenskoter, dykning, tennis och cykling finns också att tillgå.