Cykelvecka med Aktivitus

Atlantic Holiday, Teneriffa

NYHET! Ett av landsvägscyklingens paradis finner du på kanarieön Teneriffa. I samarbete med Aktivitus kan vi nu erbjuda en kickstart på cykelsäsongen 2024 på bästa möjliga sätt. Med hisnande bergsvägar, pittoreska kuststräckor, serpentiner med stort S och ett klimat som är perfekt året runt, är Teneriffa en drömdestination för lite mer erfarna cyklister.


Om resan 

Denna resa är en chans att njuta av Teneriffas perfekta cykelmiljöer och med förstklassig ledarstab. Den ger dig också chansen att förvandla dig till en snabbare och mer kraftfull cyklist, om du vill. Vi tränar som proffsen, fokuserar på uthållighet, cykelteknik och gruppcykling.
Men glöm inte att det här är soldyrkarnas Teneriffa – det finns också gott om tid för aktiv vila och njutning så, förbered dig på att ta din cykling till nästa nivå och njut av allt det vackra Teneriffa har att erbjuda!

Cyklingen på Teneriffa är rejält utmanande och kommer utmana dig på ett helt nytt sätt. Här utmanar vi varandra på samma vägar som europeiska proffscyklister tränar på under vintern samtidigt som vi njuter enligt sann cyklistanda med fikastopp, rövarhistorier, tävlingsanekdoter och kompisanda.  Den här resan är för dig som cyklat en hel del och vill uppleva något nytt och utmanande under professionell ledning. Vi genomför laktatmätningar för att anpassa träningen efter dina behov.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap! Det är här det händer. Teneriffa är inte bara ett cykelparadis, det är en plats där ditt äventyr börjar varje gång du kliver på sadeln.

Hänger du med?


Veckans program

Program presenteras här inom kort 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.
Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa


Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är mycket van vid landsvägscykel och tränar cykel kontinuerligt. Du kanske har varit med på någon av våra resor till Gran Canaria och där cyklat med vår A- eller B-Grupp. Du bör vara van vid långa dagar i sadeln och ha provat att cyklat i berg för att få ut så mycket som möjligt av denna resa. 

 • Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.
 • Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.
 • Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Cykel - Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Teneriffa är utbudet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög.

Att ta med cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från 18 998:-

Datum: 11-18 feb 2024

Hotell: Atlantic Holiday 

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Detta ingår: 

 • Flyg tur & retur 
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage 
 • Tranfser tur & retur (eventuell cykeltransfer tillkommer) 
 • Boende i delat dubbelrum på Atlantic Holiday
 • Halvpension (frukost & middag) 
 • Träning samt föreläsningar enligt program
 • Fälttester med laktatmätning (frivilligt)
 • Eventuella lokala transporter för vissa grupper 
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

*Enkelrumstillägg 4000:-

Bokningen är stängd!

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna


 

Om Aktivitus

Aktivitus är Sveriges ledande företag för konditionstester och coaching och har i 12 års tid effektiviserat sina kunders konditionsträning. Aktivitus arbetar med fysiologiska tester, träningsprogram, teknikanalyser, individuell PT samt träning i grupp och vänder sig till elitmotionärer, motionärer, idrottsklubbar och företag. Genom årens lopp har Aktivitus genomfört mer än 12 000 fysiologiska tester och skrivit över 5 000 individuellt anpassade träningsprogram för nybörjare till elit. Aktivitus har många år erfarenhet av att arrangera träningsresor och sätter stor vikt vid att alla deltagare ska få bra träning utifrån sin egen nivå. Träningsresor i världsklass. 


Om hotellet


 

Om hotellet Atlantic Holiday

Vi bor på det toppfräscha hotellet Atlantic Holiday på södra Teneriffa passar den som söker ett hotell nära havet, med utmärkt service och magisk utsikt över Atlanten och La Gomera.