Resor till Side

  • Mysig strandpromenad med restauranger och butiker
  • Historiska och kulturella sevärdheter

Apollo Service

På resmål med Apollo Service finns Apollos skandinavisktalande reseledare på plats. Vi erbjuder dessutom service dygnet runt via telefon, sms, app och mejl, där du får praktisk information, tips om utflykter, bilhyra med mera. Läs mer på respektive resmål om vilken period Apollo Service erbjuds.

I Side väntar en charmerande semester i pittoreska miljöer. Här vimlar det av ruiner och kulturella sevärdheter, och i Gamla stan strosar du runt bland mysiga stenhus, restauranger och butiker. Under semestern i Side varvar du enkelt sol och bad vid de långa sandstränderna, med spännande upptäcktsfärder som påminner om en svunnen tid.Fakta om Side

Transfer

Från flygplatsen i Antalya till våra hotell tar det ca 1 tim 15 min med buss. Från flygplatsen i Gazipasa tar det ca 2 tim och 15 min till våra första hotell i Side. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Side har två härliga och långa stränder. Den västra är långgrund med finkornig sand och den östra har grövre sand och stundtals höga vågor. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 15°c
mar 17°c
apr 20°c
maj 25°c
jun 29°c
jul 32°c
aug 33°c
sep 30°c
okt 26°c
nov 21°c
dec 16°c
8,8 av 10 Side
Våra gästers betyg, baserat på 156 omdömen

Alla resmål Turkiet

Alanya

Populära Alanya är sydkustens största turistort, där sol- och badsemestern kombineras med pulsen från stadslivet. Här hittar du långa stränder, bra shopping, ett aktivt nattliv och god mat. Vill du unna dig något härligt finns här även ett stort utbud av hamam, frisörer och skönhetssalonger. I Alanya bestämmer du själv hur avslappnad eller aktiv semestern blir.

Erciyes

Erciyes i Kappadokien är en av Turkiets största skidorter. Erciyes skidsystem erbjuder en imponerande fallhöjd på 1 258 höjdmeter och ett toppmodernt liftsystem. Skidorten ligger nära flygplatsen, storstaden Kayseri och i utkanten av magiska Kappadokien dit turister från hela världen vallfärdar för de numer världsberömda ballongfärderna.

Istanbul

Det har blivit populärt att resa till Istanbul, och det är verkligen ett perfekt resmål för en weekend. Denna fantastiska storstad bjuder på en blandning av en asiatisk och europeisk kultur som du inte hittar någon annanstans. Beundra Blå moskén och Hagia Sofia och lyssna till de dagliga böneutropen. Shoppa loss på Grand Bazaar och ta en kaffepaus på något av de många caféerna.

Kappadokien

Längtar du efter att få uppleva något helt annat? Res till Kappadokien i Turkiet! När de färgglada varmluftsballongerna sakta stiger i gryningen, med det makalösa landskapet i bakgrunden, är det lätt att tappa andan. I Kappadokien kan du vara aktiv i otroliga miljöer och uppleva en historisk del av Turkiet som skiljer sig från de klassiska sol- och badorterna.