Fakta om Side

Transfer:

Från flygplatsen i Antalya till våra hotell tar det ca 1 tim 15 min med buss. Från flygplatsen i Gazipasa tar det ca 2 tim och 15 min till våra första hotell i Side. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Side har två härliga och långa stränder. Den västra är långgrund med finkornig sand och den östra har grövre sand och stundtals höga vågor. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Nöjen:

Stort utbud av restauranger, både genuina och internationella, med god och vällagad mat till bra priser. I centrala Side finns också barer samt ett par diskotek och gatorna kantas av trevliga caféer. Shoppingen bland basarer och affärer är också ett nöje i sig. Fynda bland turkiska mattor, lädervaror, mässing och porslin.

Kommunikationer:

Gott om minibussar (dolmus) som är ett billigt sätt att ta sig runt i området. Taxibilar och bra bussförbindelser med övriga delar av landet. Bil samt scooter finns att hyra.

Aktiviteter:

Tennis samt diverse vattensporter som parasailing, jetski och vattenskidor.

Bra att veta:

Runt den 28 februari 2025 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.