Stränder i Side

Sol och sköna dopp i havet är en självklar del under semestern i Side. Här hittar du två sköna stränder och en lång strandpromenad som är perfekt för en joggingtur eller strosande i solnedgången. Här kan du läsa mer om stränderna i Side!

Västra stranden

Västra stranden är nästan en mil lång om man även räknar med strandremsan Kumköy som ligger allra längst i väster. Den långgrunda stranden är toppen för familjer och den vita, finkorniga stranden är perfekt för semesterns alla små sandslottsbyggen.

Östra stranden

Den östra stranden ligger närmast Side. Här är sanden något grövre och vattnet djupare än på den västra stranden. Perfekt för den som vill kunna dyka och plaska i vattnet utan att behöva gå ut en bit!

Ta en tur längs strandpromenaden

Strandpromenaden i Side går hela vägen från gamla Side till Kumköy och fortsätter mot byn Evrenseki. Längs sträckan hittar du flera restauranger där du kan slå dig ner för en god bit mat och njuta av solnedgången. Är du morgonpigg kan du hänga på de andra joggarna som börjar dagen med en springtur för att se solens första strålar gå upp över Side.

Se fler restips för Side

Strand i Side