Stränder i Side

Sol och sköna dopp i havet är en självklar del under semestern i Side. Här hittar du två sköna stränder och en lång strandpromenad som är perfekt för en joggingtur eller strosande i solnedgången. Här kan du läsa mer om stränderna i Side!

Strand i Side

Västra stranden

Västra stranden är nästan en mil lång om man även räknar med strandremsan Kumköy som ligger allra längst i väster. Den långgrunda stranden är toppen för familjer och den vita, finkorniga stranden är perfekt för semesterns alla små sandslottsbyggen.

Östra stranden

Den östra stranden ligger närmast Side. Här är sanden något grövre och vattnet djupare än på den västra stranden. Perfekt för den som vill kunna dyka och plaska i vattnet utan att behöva gå ut en bit!

Ta en tur längs strandpromenaden

Strandpromenaden i Side går hela vägen från gamla Side till Kumköy och fortsätter mot byn Evrenseki. Längs sträckan hittar du flera restauranger där du kan slå dig ner för en god bit mat och njuta av solnedgången. Är du morgonpigg kan du hänga på de andra joggarna som börjar dagen med en springtur för att se solens första strålar gå upp över Side.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Side, hitta och boka en resa till Side eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Side

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, saker att se och göra och mycket mer!

Se alla våra restips för Side

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här