Vackra Manavgat, Green Canyon i Turkiet

Upptäck Manavgat

Alldeles intill Side ligger natursköna Manavgat som är en trevlig dagsutflykt under semestern i Side. Upptäck det imponerande vattenfallet, ta en tur på Manavgatfloden eller utforska den antika ruinstaden Lybre. Läs mer om våra tips om vad som finns att göra i Manavgat!

Vattenfallet i Manavgat, Turkiet

Vattenfallet i Manavgat

Några kilometer norr om Manavgat hittar du hittar du stadens vackra vattenfall som är en känd turistattraktion. Vattenfallet är egentligen bara några meter högt, men då det är lika brett som floden är det enorma mängder vatten som forsar ner, vilket skapar ett häftigt naturfenomen. Runt om vattenfallet finns vackra trädgårdar där du kan slå dig ner och njuta av omgivningarna.

Manavgatfloden

Floden i Manavgat är vackert blågrön och kallas även "smaragdfloden". Passa på att åka på en lugn båttur längs vattnet och ta in de härliga miljöerna. Har du tur finns det även chans att se sköldpaddor och pelikaner under turen!

Ruinstaden Lybre

Är du en person som gillar att promenera i historiens fotspår ska du bege dig till ruinstaden Lybre. Arkeologer har jobbat med detta område i flera decennier och lyckats bevara bland annat romerska bad, mausoleum, torg och tempel.

Fontänen i Manavgat

Fontänen i Manavgat anses vara en av de vackraste i regionen och byggdes för att hylla den kände kejsaren Titus 74 e.Kr. Till minne av regenten gjorde man även en inskrift på fontänen som än idag går att se.

Köprülü Canyon

Ett annat alternativ för naturälskare är Köprülü Canyon, en vacker nationalpark med en ravin som är ca 400 meter djup och sträcker sig inte mindre än 14 kilometer. Längs ravinen flyter Köprü River, och i området finns flera trevliga restauranger om du gillar fisk - forell är specialiteten.

Moskén Merkez Külliye Cami

Ett av Manavgats kännetecken är den imponerande moskén Merkez Külliye Cami. Det här är den största och vackraste moskén längs Antalyas kust, med en 30 meter hög kupol och 60 meter hög minaret. Moskén syns därmed från flera platser i Manavgat och omges av vackra växter och palmer.

Green Canyon

Green Canyon Reservoir

Naturälskare borde definitivt besöka pittoreska Green Canyon Reservoir som ligger inbäddat i bergen ca 350 meter över havet. Dammen omfamnas av en vacker skog och höjden gör att det alltid är svalt och skönt här. I området finns flera trevliga vandringsturer med naturliga utkikspunkter, stränder och fiskeplatser.

Båttur och marknaden i Manavgat

Både från Side och Alanya kan du följa med Apollo på utflykten "Manavgat marknad och båttur", som är en härlig heldagsutflykt i vacker natur! Dagen börjar med att vi besöker vattenfallet i Manavgat innan vi åker vidare till den lokala marknaden och tar en tur på den blågröna floden. Om du vill finns även chans att bada i Manavgatflodens sötvatten eller i det salta havet!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Side, hitta och boka en resa till Side eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Side

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, saker att se och göra och mycket mer!

Se alla våra restips för Side

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här