Fakta om Puerto de Sóller

Transfer:

När du reser hit landar du på Palma de Mallorca flygplats. Transfer från Palma de Mallorca flygplats till Puerto de Sóller tar ca 30 minuter.

Stränder:

I Puerto de Sóller finns två sandstränder.

Nöjen:

Palma Nova, Torrenova och Magaluf är nöjesmetropolerna på Mallorca med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, diskotek och barer. Våra övriga resmål är lugnare, men även här finns ett flertal restauranger och ett nog så hektiskt nöjesliv för den som så önskar.

Kommunikationer:

Väl utvecklat bussnät över hela ön. Stort utbud av taxibilar och hyrfordon.

Aktiviteter:

Mallorca har mycket att erbjuda den sportintresserade. Stort utbud av vattensporter, t ex windsurfing, paragliding, vattenskidor och dykning. Tennis, golf, ridning, cykling och vandring.

Bra att veta:

På Mallorca är det inte tillåtet att dricka alkohol på öppen gata. Bryter du mot detta förbud kan det medföra dryga böter. Förbudet innefattar inte platser som uteserveringar eller balkongen/terrassen på ditt hotell.

De lokala myndigheterna på Balearerna har beslutat om en skatt på hotellövernattningar från och med 1 juli 2016. Läs mer om hotellskatten på Mallorca här.

Extra bagage, exempelvis cykel, golfbag och surfbräda kostar ca 30 euro tur/retur att ta med på transferbussen (det går inte att boka bara en väg). Avgiften betalas direkt på flygplatsen till våra agenter. Eftersom utrymmet på bussen är begränsat måste du alltid kontakta Apollos resmålspersonal en vecka före ankomst. Telefonnummer står på biljetten.

Om det används en stor transferbuss (beror på antalet ankommande resenärer) till Puerto de Sóller så kan den inte ta sig ner i stan då det blir för trångt. Resenärerna får då kliva av vid det första hotell bussen ankommer till och därifrån ta en taxi till sitt hotell. Då det inte alltid medföljer en Apolloguide i transferbussen så kan gästerna själva få lägga ut pengar för taxin, men de återbetalas alltid direkt på inspirationsmötet eller vid första träfftid på hotellet.