Stränder på Santorini

Santorinis stränder

Vill du upptäcka något nytt som skiljer sig från de typiska grekiska stränderna är Santorini rätt ö för dig. Här väntar svarta och röda stränder av vulkangrus som kantas av branta dramatiska klippor - en spektakulär vy! 

Red Beach Santorini

Red Beach

Över Red Beach har du en mycket speciell vy med stranden som ligger isolerad på öns sydvästra sida. Du kan inte köra bil hela vägen utan får parkera en bit ifrån och sedan ta en trevlig promenad för att se den vackra röda stenstranden. I synnerhet från sjösidan är här väldigt vackert. På väg ut från Akrotiri är det skyltat mot Red Beach.

Monolithos beach

Monolithos är en långgrund sandstrand som ligger lite norr om Kamari på Santorini. Här är det lugnt och området är familjevänligt. På någon av tavernorna vid stranden kan du äta en god och prisvärd lunch. Ta dig också en titt på den lilla hamnen och de små fiskebåtarna en liten bit därifrån.

White Beach

Från Red Beach kan du åka båt till den mindre stranden White Beach. Hit kommer man bara med båt och den vita klippväggen är fantastiskt vacker att se från havet. Berget är av pimpsten och i ett visst ljus skimrar det i vackert grönt. White Beach passar dig som vill snorkla och vi rekommenderar att du tar med dig kameran för att föreviga de vackra vyerna.

Koloumbos beach

Koloumbostranden ligger avskilt på Santorinis nordöstra sida och är perfekt för dig som vill ha en strand nästan helt för dig själv. Hit kan du bara ta dig till fots och det finns varken solstolar eller kiosker. Ta med en härlig picknick och njut av stillheten och friden.

Vlychada Beach

Vlychada Beach en bit söderut från Perissa/Perivolos på Santorini. Stranden är verkligen fridfull och här är det lätt att tillbringa många sköna timmar. Bredvid stranden finns en liten charmig hamn, dit fiskarna kommer in med sin dagliga fångst.