Strand i Khao Lak

Guide till Khao Lak

I lugna Khao Lak står avslappnat strandliv i fokus. Snorkling, dykning och massage är populära tidsfördriv här. De natursköna omgivningarna erbjuder också spännande utflykter i den vackra nationalparken som omger orten.

Strand i Khao Lak

Strandtips

White Sand Beach lockar många besökare med sin sköna atmosfär. Stranden är något vitare och bredare än på många andra ställen i Nang Thong och Bang Niang. Här är det avkoppling som gäller.

Vid stranden Small Sandy Beach i Lamrus nationalpark i Khao Lak är vattnet lite klarare än på andra ställen. Dessutom finns det inga solstolar och gott om plats. För en blygsam entréavgift njuter du i timtal på denna mysiga lilla strand. Det finns också en vandringsstig in i nationalparken där du kan vandra någon kilometer i vacker natur.

Från Khao Lak kan du ta en tuktuk till Nam Kem och sen longtailbåt över till Koh Kho Khao. Med ytterligare en tuktuk tar du dig sedan till paradiset! Stranden Hapla Beach har en fantastisk atmosfär och är verkligen bilden av det paradisiska Thailand.

Härliga spa-behandlingar

Hotell La Flora har en av de bästa spaanläggningarna i Khao Lak. Hit tar du dig om du vill få en femstjärnig spa-upplevelse till priset av en enkel behandling i Skandinavien. De professionella massörerna ger dig god service och mycket att välja på. Du kan till exempel välja den klassiska thaimassagen, få en ansiktsbehandling och till och med svensk massage. Varje behandlingsrum är lyxigt inrett med eget bad, dusch, toalett och bastu. La Flora ligger på 59/1 Moo 5 i Bang Niang.

Om du vill hålla färgen längre när du kommer hem så är en bra idé att avvara ett par timmar på Phu Pling i Nang Thong. Med vana och professionella händer skrubbas den gamla huden av så att du kan börja semestern med ny hud som inte fjällar. Beställ en bodyscrub!  Adress: 9/1 Moo 7.

Vacker natur i Khao Lak

Saker att göra i Khao Lak

Längs med Khao Laks bergskedja finns flera vattenfall. Det är en otroligt uppfriskande känsla att ta ett dopp i en av de sötvattensjöar som dessa fall rinner ut i. Chong Fa i Bang Niang är det högsta vattenfallet med sina 720 meter över havet, och är uppdelat i fem nivåer. Ta med dig matsäck och njut av den lummiga naturen och sötvattensjöarna i lugn och ro. Nationalparksavgift tillkommer.

Spendera en dag i en helt vanlig thailändsk stad – besök provinsstaden Takua Pa Old Town, mindre än en mil från Khao Lak. Gå på upptäcktsfärd och se den gamla stadsmuren, besök det thailändska och kinesiska templet och promenera genom den lokala marknaden.

Shopping

Har du hunnit läsa ut alla böcker du tog med dig på semestern? Gå till Tiffy´s restaurang i Khao Lak och fyll på bokförrådet. Här finns böcker på både engelska och svenska. Restaurangen ligger vägg-i-vägg med Sea Dragon Divers i Nang Thong och har öppet från tidig förmiddag till sen kväll. De flesta hotell har också ett litet ”bibliotek” där du kan låna böcker.

Ingen semester är komplett utan ett besök på marknaden. Fynda allt från solglasögon till saronger och flipflop. I Khao Lak ligger marknadsplatsen bredvid 7 eleven i Bang Niang. Öppet måndag, onsdag och lördag kl. 14.00–19.00.