Fakta om Ericeira

Språk:

Portugisiska.

Valuta:

Euro (EUR).

Elektricitet:

220 V.

Transfer:

När du reser hit landar du på Lissabons flygplats. Transfer från Lissabons flygplats till Ericeira tar ca 45 minuter och kan köpas som tillval från Apollo.

Stränder:

Här hittar du flera kända stränder och små badvikar som passar allt från nybörjare till dig som verkligen kan rida på vågorna. En stor sandstrand för nybörjare är Foz do Lizandro och vill du utmana dig själv finns till exempel Matadouro och Sao Juliao. Andra stränder är Praia de Ribeira d’Ilhas som passar för en lugn stund med boken eller en promenad, Praia dos Pescadores och Praia de Sao Sebastiao. Den kända surfstranden Nazaré ligger drygt en timme norr om Ericeira.

Nöjen:

Ericeira har ett rikt nöjesliv under sommaren då staden fylls med turister, surfare och portugiser som flyr från Lissabons värme. Det finns några ställen som spelar jazz och blues.

Kommunikationer:

Goda bussförbindelser längs kusten. Taxibilar.

Aktiviteter:

Förutom att surfa så kan omgivningarna bjuda på vinprovning med cykel, palatset i Mafra som är ett kungligt slott i barockstil från 1700-talet och konserter med stadens filharmoniska orkester. Yoga, strandhäng mot solnedgången och eftersnack om dagens bästa våg.