Vacker natur i Plakias

5 anledningar att resa till Plakias

Vill du lära dig mer om den relativt okända orten Plakias på södra Kreta? Läs då våra restips om varför en resa till Plakias inte får missas!

Strand i Plakias

1. Naturen

Det som kanske mest kännetecknar Plakias är det imponerande landskapet och naturen. Här möts du av höga bergsväggar, grottor, lummiga träd och vackra stränder – perfekt för den som gillar vandring och naturupplevelser

2. Lugnt, kristallklart vatten

I Plakias njuter du på Plakias vackra stränder med kristallklart vatten som, tack vare de omgivande klipporna, även är lugnt och stilla. Detta gör Plakias till en bra destination för barnfamiljer där de små kan plaska omkring utan stora vågor. 

3. Genuin atmosfär

I Plakias kommer du undan de stora turistmassorna – här är stämningen lugn och avslappnad, och du möter den grekiska vardagen med guppande småbåtar och lokalbor som står längs klipporna och metar. Samtidigt finns det gott om underhållning i staden, som till exempel cocktailbarer med livemusik.

4. Strandpromenaden

Runt om den härliga strandpromenaden i Plakias finns gott om restauranger och butiker. Från strandpromenaden sträcker sig de slingrande gränderna som gömmer mysiga små souvenirshoppar, caféer och tavernor. Till kvällen kan då slå dig ner vid en strandbar och sippa på en god drink i solnedgången.

5. Bra utgångspunkt

Vill du se mer av vad Kreta har att erbjuda är Plakias en perfekt utgångspunkt! Passa på att göra dagsutflykter till bland annat Preveliklostret, borgen Frangokastello, Knossos, Samariaravinen, Balos Lagunen och till den större staden Rethymnon med sin kilometerlånga sandstrand. Även småbyarna Mirthios, Spili och Agia Galini är väl värda ett besök. Läs våra bästa tips på saker att göra i Plakias här!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här