Restaurangtips i Köpenhamn på Apollo.se

Mat och restauranger i Köpenhamn

I Köpenhamn finns det mängder av prisbelönta stjärnkrogar. Vissa av dem nämns till och med med på listan över världens bästa restauranger. Är avslappnade hak mer lockande finns det gott om trevliga kvarterskrogar i Köpenhamn. Eller varför inte stanna till vid någon av stadens många korvstånd och prova en dansk röd pølse? Här är våra tips på restauranger i Köpenhamn!

Restaurangutbudet i Köpenhamn är enormt! Vi skulle kunna tipsa om restauranger i all evighet. Några favoriter är de vansinnigt goda pizzorna på Bæst, lyxiga fisken på The Pescatarian, avsmakningsmeny på Marv & Ben och smarriga smörrebröd på Husmann's Vinstue. Håll koll på vilka favoritrestauranger tidigare besökare har genom till exempel TripAdvisor!

Michelin-restauranger i Köpenhamn

Med hela 19 restauranger med Michelin-stjärnor (2019) är Köpenhamn verkligen en av norra Europas främsta städer för gastronomiska upplevelser. En av de mest kända restaurangerna i Köpenhamn är Noma som har 2 Michelin-stjärnor (2019). Planera besöket i god tid då bord måste bokas ett par månader i förväg. Restaurangen Geranium, den enda restaurangen med 3 Michelin-stjärnor (2019), ligger i Fælledparken mitt i Köpenhamn. Här kan man reservera bord 3 månader i förväg. Alla restauranger som blivit prisade med en Michelin-stjärna, eller är med i Bib Gourmand-guiden, hittar du på deras hemsida.

Mat i Köpenhamn, restips på Apollo.se
Smörrebröd i Köpenhamn

Billiga restauranger i Köpenhamn

Söker du efter billigare alternativ i Köpenhamn? Det finns massor av kvarterskrogar här och var i staden. Ett bra alternativ för en prisvärd lunch eller middag i Köpenhamn är att besöka någon av alla mathallar som finns i stan:

  • Torvehallerne vid Nørreport har mat från hela världens hörn och en trevlig utegård på sommaren.
  • Tivoli Food Hall vid Köpenhamns Tivoli är ett någorlunda nytt alternativ, med allt från hamburgare till wraps och nyttiga sallader.
  • På trendiga ön Refshaleøen ligger gatumarknaden Reffen, med över 50 matstånd.
  • Sist men inte minst tipsar vi om The Bridge Street Kitchen, på andra sidan bron Inderhavsbroen från Nyhavn, en härlig utomhusmarknad.

Öl och uteliv i Köpenhamn

Danmark är känt för sin öl och i Köpenhamn finns flera mikrobryggerier där du kan smaka lokalt producerade ölsorter. En favorit är bryggeriet Mikkeller, som har flera barer i Köpenhamn där du kan prova öl ur deras sortiment. 

Ett annat trevligt alternativ är Nørrebro Bryghus. Att nämna Köpenhamn utan Carlsberg vore helt enkelt fel. Vanligtvis kan man gå på en guidad tur på bryggeriet, men på senare tid har det genomgått större renoveringar. Kolla in deras hemsida för att kolla innan du åker dit!

På senare år så har de traditionella ölpubarna även fått konkurrens av flera vin- och cocktailbarer. Lidkoeb på Vesterbrogade, och 1105 på Kristen Bernikows är två av de populäraste barerna. HIVE som ligger vid Gammeltorv i hjärtat av Köpenhamn är en del av de lite mer exklusiva nattklubbarna Sunday och Zen. Ett annat alternativ för en kväll på stan i Köpenhamn är Kødbyen, där roliga barer och nattklubbar ligger undangömda i det gamla slakthusområdet.

Se fler restips till Köpenhamn

Carlsberg Bryggeri i Köpenhamn