Shopping i Köpenhamn, restips på Apollo.se

Shopping i Köpenhamn

I Köpenhamn finns det gott om shoppingmöjligheter – nya kläder såväl som loppmarknader, konst och design. Följ våra shoppingtips för att fylla resväskan hem med riktiga godbitar!

Exklusiv shopping i Köpenhamn

På och omkring Kongens Nytorv återfinns de exklusiva butikerna med det senaste inom dansk mode och design. Shoppa fina dyrgripar på affärer som Magasin du Nord, Illums Bolighus och HAY, för att inte nämna Mulberry, Gucci och Prata. Prada, 

Strøget - budgetshopping

Lite mer plånboksvänliga alternativ hittar man vid Strøget och Kronprinsensgade. Strøget är en av Europas längsta gågator och kantas nästan helt och hållet av butiker som Zara och H&M. 

Konst, design och antikviteter

Föredrar du lite lugnare kvarter eller vill ta en paus från pulsen vid Strøget så är Læderstræde, ett bra alternativ. Här finns flera mysiga caféer, klädes- och inredningsbutiker. Bredgade har ett brett utbud av konst och antikvitetsaffärer. Designmöbler kan du fynda second hand i butiken Klassik på denna gata. Hay på Østergade är en av de bästa butikerna för modern dansk design. På samma gata ligger även Ny Illum. Ta en tur förbi Georg Jensen på Amagertorv för att handla klassisk dansk design.

Vintage och loppmarknader i Köpenhamn

På sommarhalvåret så kan du fynda på någon av Köpenhamns många loppmarknader. Gammel Strand loppemarked som är öppen på fredag och lördagar är känd för sitt stora utbud av bestick och porslin. Året runt så hålls även loppmarknader inomhus i Øksnehallen och Det Blå Pakhus. Letar du efter vintage-kläder så ta en tur till Nørrebro og Ravnsborggade, eller Nedre Frihavnsgade på Østerbro. Även Studiestræde, runt knuten från Strøget, lockar med många second-hand butiker.

Loppmarknad i Köpenhamn, restips på Apollo.se