Viktig information inför din resa!

Inför din charterresa måste du:

 • Fylla i ett digitalt inreseformulär.
 • Se till att du kan uppvisa ett Covidbevis eller ett negativt covid-19-test, alternativt både och, beroende på vilket land du ska resa till.
 • Vara uppdaterad om vilka inresebestämmelser och restriktioner som gäller för det land/resmål du ska resa till.
 • Se över din reseförsäkring så att du reser med ett fullgott skydd.

Läs mer nedan om vad som gäller för just ditt resmål. Det är viktigt att du fram till avresa håller dig informerad om vad som gäller och förändringar kan ske med kort varsel.

Generellt är giltighetstiden för fullvaccinering (2 doser) vid inresa till EU 9 månader efter datumet för sista dosen. Din dokumentation för fullvaccinering är därefter bara giltig om du har fått 3 doser (2 doser för Johnson & Johnson). Giltighetstiden kan dock variera från land till land. Om giltighetstiden är annat än 9 månader framgår det under respektive land nedan.

Du är själv ansvarig för att sätta dig in vilka inreseregler och dokumentation som gäller för det land du ska resa till. En del länder kan till exempel ha olika definitioner på vad som anses som fullvaccinerad. Krav om antal vaccindoser och antal veckor mellan vaccinering kan variera och det gäller även regler för karantän och testkrav.

Cirka två veckor före avresan får du ett mejl från oss med en länk till denna sida, där aktuella inresekrav uppdateras kontinuerligt. Om det är mindre än två veckor till avresa när du bokar din charterresa får du ett sms med en länk till denna sida strax efter att du genomfört din bokning.

 

Uppdaterat 27 januari 2022.Vart ska du resa?

Välj den destination du ska resa till för att hitta information om inreseformulär och covidbevis, samt information om regler och restriktioner på plats.

OBS! Ska du resa i sommar? Då det kommer många uppateringar och ändringar i de olika ländernas restriktioner och inresekrav, är det ännu för tidigt att skriva ut information om sommarens resmål. Sidan kommer att uppdateras löpande med alla sommarens resmål när vi närmar oss våra första avresor.


Övrig viktig information

För dig som ska resa på ett Covid-19-test till ett resmål som godkänner antigentest erbjuder vi inte längre subventionerat PCR-test. Har du en charterresa bokad till Spanien eller Egypten gäller att du bokar ett antigentest istället för PCR-test. Se mer under fliken om hur du bokar ett antigentest. Ska du åka på en charterresa till Thailand, Madeira, Qatar, Mauritius eller Förenade Arabemiraten erbjuder vi fortsatt subventionerat PCR-test.

Covid-19-test hos Vårdkuriren för dig med avresa från Stockholm

Vårdkuriren är anslutna till E-hälsomyndigheten och garanterar godkänt reseintyg som skickas till en digital brevlåda. Saknar du en digital brevlåda får du intyget till din email.

 

PCR-test inklusive reseintyg för dig som reser till Thailand, Madeira, Qatar, Maldiverna, Mauritius eller Förenade Arabemiraten

Vi på Apollo erbjuder dig ett PCR-test inklusive reseintyg innan avresa där Apollo står för den största kostnaden och du betalar endast 500 kronor per test vid testtillfället. Detta gäller för resor med avresa till och med 30 april 2022. Värdet på ett PCR-test är för närvarande cirka 2000 kronor. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat. Vår samarbetspartner Vårdkuriren utför för närvarande PCR-tester i provtagningslokaler i Stockholm. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Vi rekommenderar att du tar testet 1-2 dagar innan avresa. Du får självklart göra ett PCR-test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för hela kostnaden. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

Har du bokat endast flyg?

Det går bra att boka in sig via länken längre ner och då betalar du Apollos förmånliga pris 890 kronor direkt på plats till Vårdkuriren

Antigentest inklusive reseintyg för dig som reser till Spanien eller Egypten

Vi på Apollo erbjuder dig som har bokat en resa med oss ett antigentest innan avresa där du betalar 295 kronor per test inklusive reseintyg och detta betalar du vid testtillfället till Vårdkuriren. Detta gäller för resor med avresa till och med 30 april 2022. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat eller endast flyg. Vår samarbetspartner Vårdkuriren utför för närvarande antigentester i provtagningslokaler i Stockholm. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Du får självklart göra ett antigentest hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre. Självtester är inte godkända som reseintyg. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

Följande platser för PCR-test och antigentest erbjuds i samarbete med Vårdkuriren:

-        Sturegatan 46 i Stockholm

 

När och hur bokar jag tid för Covid-19-test?

Vi rekommenderar att du bokar tid för Covid-19-test tidigast cirka 2-3 veckor före avresa. Vi garanterar att det kommer finnas lediga tider för alla våra kunder. Om krav på Covid-19-test tas bort eller om du inte längre ska resa är du själv ansvarig att avboka ditt test. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

1. Du bokar in dig hos Vårdkuriren som garanterar svar i tid för din avresa, förutsatt att du har bokat ditt test inom den tidsram som krävs för det land du ska resa till. Vi rekommenderar att du tar ditt test 1-2 dagar innan avresa. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

2. Du genomför testet på något av de angivna testcentren. Ta med pass och biljett till testtillfället. Biljetten fungerar som en bekräftelse på att resan är betalad. Du får ditt reseintyg digitalt samma kväll som du tagit testet. Detta intyg ska visas både vid incheckning i Sverige samt vid ankomst till landet du reser till. Apollo tar inte del av testresultatet, men ser till att intyget innehåller den information som landet du reser till kräver.

Boka tid för Covid-19-test här

 

Vad händer om mitt testresultat visar positivt?

Skulle du eller någon i ditt resesällskap testa positivt vill vi att du ringer till oss under våra öppettider eller mejlar [email protected] så kan vi hjälpa dig med att boka om resan. Läs mer om det trygga valet här. Rekommendationen är att boka om till minst åtta veckor framåt i tiden för att undvika fortsatt positivt testresultat. Har du tecknat vårt Av och ombokningsskydd kan du i så fall avboka din resa och få pengarna tillbaka.

Covid-19-test hos Expresscare för dig med avresa från Göteborg, Malmö och Köpenhamn

Expresscare är anslutna till E-hälsomyndigheten och garanterar godkänt reseintyg som skickas till en digital brevlåda. Saknar du en digital brevlåda får du intyget till din email.

 

PCR-test inklusive reseintyg för dig som reser till Thailand, Madeira, Qatar, Maldiverna, Mauritius eller Förenade Arabemiraten

Vi på Apollo erbjuder dig ett PCR-test inklusive reseintyg innan avresa där Apollo står för den största kostnaden och du betalar från 500 kronor per test vid testtillfället. Detta gäller för resor med avresa till och med 30 april 2022. Värdet på ett PCR-test är för närvarande cirka 2000 kronor. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat. Vår samarbetspartner Expresscare utför för närvarande PCR-tester i 19 städer runt om i landet, bland annat i Göteborg och Malmö. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Vi rekommenderar att du tar testet 1-2 dagar innan avresa. Du får självklart göra ett PCR-test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för hela kostnaden. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

 

Har du bokat endast flyg?

Det går bra att boka in sig via länken längre ner och då betalar du Apollos förmånliga pris direkt på plats till Expresscare.

 

Antigentest inklusive reseintyg för dig som reser till Spanien eller Egypten

Vi på Apollo erbjuder dig som har bokat en resa med oss ett antigentest innan avresa där du betalar från 295 kronor per test inklusive reseintyg och detta betalar du vid testtillfället till Expresscare. Detta gäller för resor med avresa till och med 30 april 2022. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat eller endast flyg. Vår samarbetspartner Expresscare utför för närvarande PCR-tester i 19 städer runt om i landet, bland annat i Göteborg och Malmö. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Du får självklart göra ett antigentest hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre. Självtester är inte godkända som reseintyg. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

 

När och hur bokar jag tid för Covid-19-test?

Vi rekommenderar att du bokar tid för Covid-19-test tidigast cirka 2-3 veckor före avresa, i det fall att inresebestämmelserna ändras. Vi garanterar att det kommer finnas lediga tider för alla våra kunder. Om krav på Covid-19-test tas bort eller om du inte längre ska resa är du själv ansvarig att avboka ditt test. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

1. Du bokar in dig hos Expresscare som garanterar svar i tid för din avresa, förutsatt att du har bokat ditt test inom den tidsram som krävs för det land du ska resa till. Vi rekommenderar att du tar ditt test 1-2 dagar innan avresa. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

2. Du genomför testet på något av de angivna testcentren. Ta med pass och biljett till testtillfället. Biljetten fungerar som en bekräftelse på att resan är betalad. Du får ditt reseintyg digitalt samma kväll som du tagit testet. Detta intyg ska visas både vid incheckning i Sverige samt vid ankomst till landet du reser till. Apollo tar inte del av testresultatet, men ser till att intyget innehåller den information som landet du reser till kräver.

Boka tid för Covid-19-test här 

 

Vad händer om mitt testresultat visar positivt?

Skulle du eller någon i ditt resesällskap testa positivt vill vi att du ringer till oss under våra öppettider eller mejlar [email protected] så kan vi hjälpa dig med att boka om resan. Läs mer om det trygga valet här. Rekommendationen är att boka om till minst åtta veckor framåt i tiden för att undvika fortsatt positivt testresultat. Har du tecknat vårt Av och ombokningsskydd kan du i så fall avboka din resa och få pengarna tillbaka.

Covidbevis

Behöver jag ett vaccinationsbevis för att kunna resa framöver?

Inresekraven ser olika ut för olika länder. De flesta EU-länder kräver ett negativt covid-19-test om man inte är vaccinerad eller har ett immunitetsintyg (sk. recovery certificate). Reser du utanför EU kan vissa länder kräva ett negativt covid-19-test även om man är fullvaccinerad.

Generellt är giltighetstiden för fullvaccinering (2 doser) vid inresa till EU 9 månader efter datumet för sista dosen. Din dokumentation för fullvaccinering är därefter bara giltig om du har fått 3 doser (2 doser för Johnson & Johnson). Giltighetstiden kan dock variera från land till land. Om giltighetstiden är annat än 9 månader framgår det under respektive land nedan.

 

Hur får jag tag på ett Covidbevis?

Här kan du läsa mer om det fungerar och hur du laddar ner ditt bevis https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

 

Vad händer om jag inte hunnit vaccinera/fullvaccinera mig innan min inbokade resa eller om jag inte kan uppvisa det i det digitala Covidbeviset, måste jag då ta ett covid-19-test?

Ja, om du inte kan uppvisa det digitala Covidbeviset så behöver du ta ett covid-19-test för att kunna resa, förutsatt att landet du reser till godkänner att du inte är vaccinerad. Du behöver själv ta reda på vilket typ av test som krävs för det land du ska resa till.

 

Kan jag avboka min resa kostnadsfritt om jag eller någon i mitt sällskap inte har det digitala Covidbeviset när det är dags att resa?

Nej, du kan inte avboka din resa utan kostnad.

 

Vem kontaktar jag om jag har frågor om mitt Covidbevis?

Du hittar information om covidbevis här https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Vi på Apollo har inte möjlighet att hjälpa dig med Covidbeviset och ber dig ta alla frågor med E-hälsomyndigheten som är utfärdare av tjänsten.

Testning av Covid-19 vid ankomst

Alla länder förbehåller sig rätten att slumpmässigt testa ankommande resenärer

 • Slumpmässig testning av kroppstemperatur kan förekomma vid ankomst. 
 • Användning av kameror som tar temperaturen på resenärer kan förekomma vid ankomst.
 • Endast resenärer får vistas inne på flygplatsen, om assistans behövs tillåts icke-resenärer att komma in.

 

Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad via information på Sweden Abroad.

Gällande covid-19-test vid ankomst till Sverige

 

 • Folkhälsomyndigheten har beslutat att utöka rekommendationen om testning efter ankomst. Från och med nu rekommenderas alla inresande att testa sig för covid-19 så snart som möjligt efter ankomst till Sverige. Detta gäller både för vaccinerade och ovaccinerade personer, och även om man haft covid-19 det senaste halvåret. Rekommendationen gäller även de som har uppvisat ett negativt test i samband med inresa. Barn under förskoleklassålder är undantagna.

 

Från 21 januari gäller nedan krav för inresa i Sverige för dig som är utländsk medborgare

 • Vid inresa till Sverige från länder inom EU/EES, inklusive de nordiska länderna, är det krav på att man kan uppvisa ett covidbevis, ett negativt test som inte är äldre 72 timmar gammalt vid ankomst till Sverige eller ett intyg på tillfrisknande från covid-19 som inte är äldre än 6 månader.
 • Vid inresa till Sverige från länder utanför EU/ESS är det krav på att man omfattas av något av undantagen för inreseförbudet och dessutom kan uppvisa ett negativt test som inte är äldre än 72 timmar vid ankomst till Sverige, eller vara undantagen från testkravet.
 • Kravet omfattar inte svenska medborgare eller personer permanent bosatta i Sverige

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida
 

Mer information om vilka personer som undantas från testkravet och inreseförbudet finns på regeringens hemsida med frågor och svar om bland annat kravet på negativt covid-19-test.


 

 

För dig som har bokat en resa från Köpenhamn/Kastrup

Utresa

För att resa in i Danmark från Sverige behöver du inte längre uppvisa någon Covid-19 dokumentation så länge som vistelsen i landet inte överstiger 24 timmar. Ska du uppehålla dig i landet i mer än 24 timmar så finner du uppdaterad information om inreserestriktioner på Coronasmitte.dk.

Observera att detta endast gäller inresa i Danmark. Du behöver även vara observant på vilka inresebestämmelser som gäller i det land du sedan reser vidare till.  

Hemresa

För att resa i transit med flyg eller tåg genom Danmark till Sverige så krävs det ingen Covid-19 dokumentation så länge vistelsen i landet understiger 24 timmar. Ska du uppehålla dig i landet i mer än 24 timmar så finner du uppdaterad information om inreserestriktioner på Coronasmitte.dk.

 

Håll dig uppdaterad

Som resenär är det viktigt du är påläst och håller dig uppdaterad både före, under och efter din resa:

Utrikesdepartementet beslutar att från och med den 1 oktober 2021 häva den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som infördes med anledning av covid-19-pandemin. Denna avrådan beslutades den 14 mars 2020 och har därefter förlängts vid flera tillfällen samt hävts för vissa länder. Från och med den 1 oktober 2021 upphör denna avrådan helt att gälla.

I vissa länder och områden har Utrikesdepartementet beslutat om avrådan från resor av andra anledningar än covid-19. Dessa beslut gäller även efter den 1 oktober 2021 och till dess annat meddelas.

 Detta innebär att den pandemirelaterade avrådan från icke nödvändiga resor för samtliga länder gäller fram till och med 30 september 2021, utom för de länder där avrådan hävts. Dessa är: Albanien, Andorra, Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brunei, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Jordanien, Kanada, Kosovo, Kroatien, Lettland, Libanon, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, Ukraina, Ungern, USA, Vatikanstaten och Österrike, samt Hongkong, Macao och Taiwan.

f

Uppdaterad information om vad som gäller före avresa och på ditt resmål
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala
Byt resekompis kostnadsfritt
Ändra dina tillval fram till 24h före avresa
Vi erbjuder subventionerat covid-19-test om det behövs
Garanterad hemresa med våra charterresor.