Rutiner för Covid-19 på våra resmål

Vi är glada att kunna välkomna dig som gäst att njuta av en härlig solsemester - på ett tryggt och säkert sätt. Med kvalitetssäkrade hygien- och säkerhetsrutiner på våra hotell, flyg, transferbussar, utflykter och aktiviteter ska du som vanligt kunna koppla av och känna dig trygg under din resa med Apollo. Vi följer alltid lokala myndigheters riktlinjer och rekommendationer.

Observera att nedan beskrivna restriktioner och rutiner kan komma att justeras om myndigheternas rekommendationer och beslut ändras. Du är själv ansvarig för att ha korrekta inresedokument.

Uppdaterat 11 juni 2021.

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

 

Vart ska du resa?

Under flikarna nedan har vi samlat all relevant information per resmål - både inför resan, under flygresan och på resmålet.


Generell information

Här hittar du information som är bra att veta.

Covid-19-test hos Vårdkuriren

PCR-test för dig som reser till Grekland eller Cypern

Vi på Apollo erbjuder dig ett PCR-test innan avresa där Apollo står för den största kostnaden och du betalar endast 500 kronor per test vid testtillfället. Detta gäller för resor med avresa till och med 31 december 2021. Värdet på ett PCR-test är för närvarande cirka 2000 kronor. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat. Vår samarbetspartner Vårdkuriren utför för närvarande PCR-tester i provtagningslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Senare i sommar kommer Vårdkuriren utöka med en provtagningslokal i Skellefteå. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Vi rekommenderar att du tar testet 1-2 dagar innan avresa. Du får självklart göra ett PCR-test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för hela kostnaden. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

Har du bokat endast flyg och ska resa till Grekland eller Cypern?

Det går bra att boka in sig via länken längre ner och då betalar du Apollos förmånliga pris 1290 kronor direkt på plats till Vårdkuriren

Antigentest för dig som reser till Kroatien eller Spanien

Vi på Apollo erbjuder dig som har bokat en resa med oss ett antigentest innan avresa där du betalar 390 kr per test och detta betalar du vid testtillfället till Vårdkuriren. Detta gäller för resor med avresa till och med 31 december 2021. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat eller endast flyg. Vår samarbetspartner Vårdkuriren utför för närvarande antigentester i provtagningslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Senare i sommar kommer Vårdkuriren utöka med en provtagningslokal i Skellefteå. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Vi rekommenderar att du tar testet 1-2 dagar innan avresa. Du får självklart göra ett antigentest hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

 

Följande platser för PCR-test och antigentest erbjuds i samarbete med Vårdkuriren:

-        Sturegatan 46 i Stockholm

-        Drottningtorget 2A i Malmö

-        Drottninggatan 27 i Göteborg

 

När och hur bokar jag tid för Covid-19-test?

Vi rekommenderar att du bokar tid för Covid-19-test tidigast cirka 2-3 veckor före avresa, i det fall att inresebestämmelserna ändras under sommaren. Vi garanterar att det kommer finnas lediga tider för alla våra kunder. Om krav på Covid-19-test tas bort eller om du inte längre ska resa är du själv ansvarig att avboka ditt test. Läs mer om vad som gäller för det landet du ska resa till under fliken för respektive land.

1. Du bokar in dig hos Vårdkuriren som garanterar svar i tid för din avresa, förutsatt att du har bokat ditt test inom den tidsram som krävs för det land du ska resa till. Vi rekommenderar att du tar ditt test 1-2 dagar innan avresa. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

2. Du genomför testet på något av de angivna testcentren. Ta med pass och biljett till testtillfället. Biljetten fungerar som en bekräftelse på att resan är betalad. Du får ditt reseintyg digitalt samma kväll som du tagit testet. Detta intyg ska visas både vid incheckning i Sverige samt vid ankomst till landet du reser till. Apollo tar inte del av testresultatet, men ser till att intyget innehåller den information som landet du reser till kräver.

Boka tid för Covid-19-test här

 

Vad händer om mitt testresultat visar positivt?

Skulle du eller någon i ditt resesällskap testa positivt vill vi att du ringer till oss under våra öppettider eller mejlar [email protected] så kan vi hjälpa dig med att boka om resan. Läs mer om det trygga valet här. Rekommendationen är att boka om till minst åtta veckor framåt i tiden för att undvika fortsatt positivt testresultat. Har du tecknat vårt Av och ombokningsskydd kan du i så fall avboka din resa och få pengarna tillbaka.

Inreseformulär

I dagsläget kräver alla länder att man fyller i ett inreseformulär innan avresan. För vissa länder får man i samband med det en QR-kod som ska visas upp vid incheckningen och i vissa fall ska man kunna uppvisa en bekräftelse på ett ifyllt formulär. Läs mer om vad som gäller för det land du ska resa till, under fliken Krav för inresa.

Covidbevis

Behöver jag ett vaccinationsbevis för att kunna resa framöver?

I dagsläget kräver de flesta länder att man kan uppvisa ett negativt Covid-19-test även om man är vaccinerad mot Covid-19.

 

Under maj och juni kommer de flesta länder antingen kräva att man kan uppvisa ett negativt Covid19-test eller att man kan uppvisa ett vaccinationsbevis. Dessa bestämmelser uppdateras löpande.

Innan 1 juli kommer det ställas olika krav på vad vaccinationsbeviset ska innehålla beroende på vilket land du ska resa till. Vi ber dig kontrollera vad som gäller för det land du ska resa till.

 

Från och med 1 juli planerar EU-länderna att införa ett Covidbevis för att underlätta vid resor inom Europa. I detta bevis ska information om vaccinering, tester och tidigare eventuell Covid-19 sjukdom finnas. Har man ännu inte vaccinerats kan man använda certifikatet för att visa att man nyligen genomfört ett test eller att man tillfrisknat efter genomgången Covid-19 infektion. För mer information kring beviset läs här

 

Hur får jag tag på ett vaccinationsbevis?

Innan det finns ett gemensamt vaccinationsbevis som är godkänt av EU kan det vara svårt att få tag på. Här kan du läsa mer om tidsplanen och få mer information om vaccinationsbeviset  DIGG - Myndigheten för digital förvaltning.

 

Räcker det med ett intyg på att man har antikroppar mot covid-19 för att få resa?

Just nu kräver de allra flesta länder att man kan uppvisa ett negativt covid19-test eller att vaccinationsbevis. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till

 

Jag har vaccinerat mig/har haft covid-19, måste jag ändå göra ett test för att få resa?

I dagsläget är det olika regler för olika länder men de allra flesta kräver att du kan uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa. Vissa länder har bekräftat att man kan resa in på ett vaccinationsbevis i sommar. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

 

Vad händer om inresebestämmelserna ändras på det resmål jag ska åka till? Hur får jag information om vad jag behöver göra innan min resa?

Vi uppdaterar löpande informationen på hemsidan och om din resa berörs så kontaktar vi alltid dig per mejl eller sms.

Gällande covid-19-test vid ankomst till Sverige

Inget krav på negativt covid19-test vid inresa i Sverige

Från och med den 1 juni upphör Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering efter hemkomst för symtomfria svenska och utländska medborgare som reser in i Sverige från länder inom EU, EES, Schengen, från Storbritannien och ett antal andra länder. 

Regeringen har förlängt kravet på negativt test för inresa till Sverige för utländska medborgare. Undantag görs för resenärer från de nordiska länderna, som från och med den 1 juni därmed kan resa fritt och pendla över gränsen, de omfattas inte heller av Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering av symtomfria efter resa.

Mer information om vilka personer som undantas från testkravet finns på regeringens webbsida med frågor och svar om bland annat kravet på negativt covid-19-test.

 

För dig som har bokat en resa från Köpenhamn/Kastrup

Utresa

För att resa in i Danmark från Sverige krävs att personer från 15 år och uppåt kan uppvisa ett negativt PCR-test eller antigentest. Testet får inte vara äldre än 48 timmar. Observera att detta endast gäller inresa i Danmark. Du behöver även vara observant på vilka inresebestämmelser som gäller i det land du sedan reser vidare till. 

Hemresa

Var uppmärksam på de inreseregler som gäller när du ska resa hem från det land du semestrat i och till Danmark. Läs mer här

  • Det är inte längre krav på test innan ombordstigning vid hemresa till Danmark.
  • Vid ankomst till Köpenhamn/Kastrup måste du ta ett snabbtest som tas innan passkontrollen. Testet är kostnadsfritt och du behöver inte boka en tid.

 

Danska Udenrigsministeriet (UM) uppdaterar för närvarande sin reseavrådan fredag eftermiddag varje vecka. Skulle din inbokade resa påverkas av reseavrådan kontaktar vi dig via mejl senast 14 dagar innan avresa. Om din resa ställs in på grund av reseavrådan erbjuds du ombokning till en ny resa, alternativt om du vill avboka din resa kostnadsfritt.

 

Håll dig uppdaterad

Som resenär är det viktigt du är påläst och håller dig uppdaterad både före, under och efter din resa:

UD gick den 25 maj 2021 ut med en förlängd avrådan för icke- nödvändiga resor till länder utanför EU till och med 1 juli 2021. Undantag är bl.a. Thailand som reseavrådan hävs för den 1 juni. Det innebär att alla våra resor utanför EU till och med 1 juli 2021 ställs in. Alla kunder som är bokade på resor som påverkas av detta kommer att få sin resa avbokad och automatiskt få pengarna tillbaka.​ Här ser du reseavrådan i sin helhet: UD:s reseavrådan med anledning av coronaviruset