Res tryggt med Apollo

Vi är glada att kunna välkomna dig som gäst att njuta av en härlig solsemester - på ett tryggt och säkert sätt. Med kvalitetssäkrade hygien- och säkerhetsrutiner på våra hotell, flyg, transferbussar, utflykter och aktiviteter ska du som vanligt kunna koppla av och känna dig trygg under din resa med Apollo. Vi följer alltid lokala myndigheters riktlinjer och rekommendationer.

Observera att nedan beskrivna restriktioner och rutiner kan komma att justeras om myndigheternas rekommendationer och beslut ändras. 

UD gick den 31 mars 2021 ut med en förlängd avrådan för icke- nödvändiga resor till alla länder utanför EU till och med 31 maj 2021. Det innebär att alla våra resor utanför EU till och med 31 maj 2021 ställs in. Alla kunder som är bokade på resor som påverkas av detta kommer att få sin resa avbokad och automatiskt få pengarna tillbaka.​


 

Vart ska du resa?

Under flikarna nedan har vi samlat all relevant information per resmål - både inför resan, under flygresan och på resmålet.


Generell information

Här hittar du information som är bra att veta.

PCR-test hos Vårdkuriren

Vi på Apollo erbjuder dig ett PCR-test innan avresa där Apollo står för den största kostnaden och du betalar endast 500 kronor per test vid testtillfället. Detta gäller för resor med avresa till och med 31 december 2021. Värdet på ett PCR-test är för närvarande cirka 2000 kronor. Erbjudandet gäller dig som har bokat en charterresa, med charterflyg och hotell kombinerat. Vår samarbetspartner Vårdkuriren utför för närvarande PCR-tester i provtagningslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. I sommar kommer Vårdkuriren utöka med provtagningslokaler på de orter vi har avresor ifrån. Du väljer själv tid för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Du får självklart göra ett PCR-test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för hela kostnaden.

Följande platser för test erbjuds i samarbete med Vårdkuriren:

-        Sturegatan 46 i Stockholm

-        Davidshallsgatan 11 (entré Doktorsgruppen) i Malmö

-        Kristinelundsgatan 5 i Göteborg

 

Har du bokat endast flyg?

Det går bra att boka in sig via länken som finns i mejlet och då betalar du Apollos förmånliga pris direkt på plats till Vårdkuriren

 

När och hur bokar jag tid för PCR-test?

Cirka 7 dagar innan avresan får du ett mejl från Apollo med detaljerad information om hur du går tillväga för att registrera dig och boka en tid för ditt test. Bokar du en resa när det är mindre än 7 dagar till avresa får du mejlet inom några timmar efter bokningstillfället. Du kan inte boka en tid för test innan du har fått ditt mejl.

När du har fått mejl med länken gör du så här: ​

1. Du bokar in dig hos Vårdkuriren som garanterar svar i tid för din avresa, förutsatt att du har bokat ditt test inom den tidsram som krävs för det land du ska resa till. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

2. Du genomför testet på något av de angivna testcentren. Ta med pass och biljett till testtillfället. Biljetten fungerar som en bekräftelse på att resan är betalad. Du får ditt reseintyg digitalt. Detta intyg ska visas både vid incheckning i Sverige samt vid ankomst till landet du reser till. Apollo tar inte del av testresultatet, men ser till att intyget innehåller den information som landet du reser till kräver.

 

Vad händer om mitt testresultat visar positivt?

Skulle du eller någon i ditt resesällskap testa positivt vill vi att du ringer till oss under våra öppettider eller mejlar [email protected] så kan vi hjälpa dig med att boka om resan. Rekommendationen är att boka om till minst åtta veckor framåt i tiden för att undvika fortsatt positivt testresultat. Har du tecknat vårt Av och ombokningsskydd kan du i så fall avboka din resa och få pengarna tillbaka.

Vaccinationsbevis

Behöver jag ett vaccinationsbevis för att kunna resa framöver?

I dagsläget kräver de flesta länder att man kan uppvisa ett negativt Covid-19-test även om man är vaccinerad mot Covid-19.

 

Under maj och juni kommer de flesta länder antingen kräva att man kan uppvisa ett negativt Covid19-test eller att man kan uppvisa ett vaccinationsbevis. Dessa bestämmelser uppdateras löpande.

Innan 1 juli kommer det ställas olika krav på vad vaccinationsbeviset ska innehålla beroende på vilket land du ska resa till. Vi ber dig kontrollera vad som gäller för det land du ska resa till.

 

Från och med 1 juli planerar EU-länderna att införa ett så kallat grönt certifikat för att underlätta vid resor inom Europa. I detta certifikat ska information om vaccinering, tester och tidigare eventuell Covid-19 sjukdom finnas. Har man ännu inte vaccinerats kan man använda certifikatet för att visa att man nyligen genomfört ett test eller att man tillfrisknat efter genomgången Covid-19 infektion. Formellt beslut om det gröna certifikatet tas av EU-parlamentet i början av sommaren och om länderna kan enas kring förslaget kan det digitala certifikatet börja gälla från och med den 1 juli. För mer information kring certifikatet läs här

 

Hur får jag tag på ett vaccinationsbevis?

Innan det finns ett gemensamt vaccinationsbevis som är godkänt av EU kan det vara svårt att få tag på. Här kan du läsa mer om tidsplanen och få mer information om vaccinationsbeviset  DIGG - Myndigheten för digitalisering

 

Räcker det med ett intyg på att man har antikroppar mot covid-19 för att få resa?

Just nu kräver de allra flesta länder att man kan uppvisa ett negativt covid19-test eller att vaccinationsbevis. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till

 

Jag har vaccinerat mig/har haft covid-19, måste jag ändå göra ett test för att få resa?

I dagsläget är det olika regler för olika länder men de allra flesta kräver att du kan uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa. Vissa länder har bekräftat att man kan resa in på ett vacciniationsbevis i sommar. Se separata inresebestämmelser för det land du ska resa till.

 

Vad händer om inresebestämmelserna ändras på det resmål jag ska åka till? Hur får jag information om vad jag behöver göra innan min resa?

Vi uppdaterar löpande informationen på hemsidan och om din resa berörs så kontaktar vi alltid dig per mejl eller sms.

Gällande covid-19-test vid ankomst till Sverige

Krav på negativt covid19-test vid inresa i Sverige

Regeringen har beslutat att det, från och med lördag den 6 februari och fram till och med den 31 maj 2021, är krav på att alla utländska medborgare ska uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa i Sverige. Covid-19-testet får inte vara äldre än 48 timmar. Tillhör du något av undantagen för testkrav som du kan läsa mer om här regeringens hemsida ska du kunna styrka detta vid incheckningen för hemresan. Vi rekommenderar att du tar ett antigentest innan hemresan om du inte har ett svenskt pass. Detta ordnar och bekostar du själv innan din hemresa.

 

För dig som har bokat en resa från Köpenhamn/Kastrup

För att resa in i Danmark från Sverige krävs att personer från 15-års ålder är färdigvaccinerade och kan visa upp ett vaccinationsbevis, alternativt är testade och kan uppvisa ett negativt PCR-test eller antigentest. Testet får inte vara äldre än 48 timmar. Observera att detta endast gäller inresa i Danmark. Du behöver även vara observant på vilka inresebestämmelser som gäller i det land du sedan reser vidare till. 

Var även uppmärksam på de inreseregler som gäller när du ska resa hem från det land du semestrat i och till Danmark. Läs mer här. Om det är krav på coronatest innan hemresan hjälper vi dig med förslag på testcenter.

Danska Udenrigsministeriet (UM) uppdaterar för närvarande sin reseavrådan fredag eftermiddag varje vecka. Skulle din inbokade resa påverkas av reseavrådan kontaktar vi dig via mejl senast 14 dagar innan avresa. Om din resa ställs in på grund av reseavrådan erbjuds du ombokning till en ny resa, alternativt om du vill avboka din resa kostnadsfritt.

 

Fullt försäkringsskydd under resan

Med Apollo ska du känna dig trygg på resan och med vår MAXI-försäkring från Gouda kommer du att uppnå optimal säkerhet under semestern om du eller en av dina nära och kära påverkas av Covid-19.

"Trygg på resan Maxi" är en heltäckande reseförsäkring och försäkringen omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom och olycksfall och täcker även händelser som är kopplade till Covid-19. 

Blir du sjuk utomlands – Vilken ersättning kan du få då?

 • Försäkringen ersätter vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader, det innebär att det inte finns ett maxtak för sjukvården.
 • Hemtransport av svårt sjuk ersätts till nödvändiga och skäliga kostnader.
 • Ersättning för förlorade semesterdagar.
 • Ersättningsresa om mer än halva resan går förlorad - Ersättning lämnas till hela den medförsäkrade familjen eller en medförsäkrad medresenär om du blir inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva tiden.
   

Om en i familjen blir sjuk vad händer med resterande familjemedlemmar?

 • Blir en vuxen sjuk av mildare karaktär lämnas ersättning till den sjuka personen för vård och förstörda resdagar.
 • Blir ett barn under 12 år sjuk av mildare karaktär lämnas alltid ersättning till barnet samt en medförsäkrad vuxen.
 • Blir en i sällskapet mer allvarligt sjuk och inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva restiden lämnas ersättning i form av en ersättningsresa till hela den medförsäkrade familjen eller en medförsäkrad medresenär.
   

Blir du satt i karantän på grund av Covid-19 och inte kommer hem som planerat – Vilken ersättning kan du få då?

 • Missar du din hemresa på grund av sjukdom ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa.
 • Du får även ersättning för merkostnader för kost och logi.
   

Om du blir satt i karantän på grund av att det finns Covid-19 på hotellet och hotellet stänger ner?

 • Här kan du dessvärre inte erhålla någon ersättning, varken för förlorade semesterdagar eller missad hemresa.
   

Om du nekas ombordstigning på grund av symptom (hosta/snuva), gäller försäkringen då?

 • Försäkringen kan enbart ersätta kostnader om du är akut sjuk och vid uppvisande av läkarintyg.
   

Viktigt att tänka på

 • Försäkringen gäller för Covid-19 enligt de fullständiga villkoren. Det är dock viktigt att du är fullt frisk när du reser.
 • Försäkringen gäller inte om du reser ut med ett redan känt vårdbehov.
 • Har du varit sjuk i Covid-19 och friskförklarats, men av någon anledning insjuknar igen under resan anses detta som en ny sjukdom och därmed är försäkringen gällande.

 

Läs mer om reseförsäkringen här


 

Lägg till reseförsäkringen i din befintliga bokning här

 

Av- och ombokningsskydd

Av- och ombokningsskydd

För dig som vill vara ännu mer flexibel rekommenderar vi att köpa till vårt av- och ombokningsskydd. Med Apollos av- och ombokningsskydd får du många fördelar utöver det skydd som vanligtvis ingår i din hemförsäkring och ditt betalkort.

Allt nedan ingår när du tecknar av- och ombokningsskydd:

 • Fri ombokning
 • Ångerrätt i tre månader
 • Överlåtelse av resa
 • Avbokning vid sjukdom eller annan oförutsedd händelse (gäller vid ett positivt svar på PCR-test eller ett giltigt läkarintyg)
 • Bo kvar-garanti

 

Läs mer om av- och ombokningsskydd här
 

Lägg till av- och ombokningsskydd i din befintliga bokning här

Observera att du kan lägga till av- och ombokningsskydd fram till det att du har betalt anmälningsavgiften. 

Håll dig uppdaterad

Som resenär är det viktigt du är påläst och håller dig uppdaterad både före, under och efter din resa:

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala