Meditation & Breathwork Retreat | Satwik School of Yoga

I samarbete med Satwik School of Yoga (Indien) erbjuder vi ett veckolångt retreats under januari 2024 på La Pared - powered by Playitas. Under ledning av meriterade yoga-gurun Riyas Babu får du lära dig meditations- och andningstekniker och hur du gör det som en del av din egen träning.  

Retreatet är för alla som vill lära sig mer om meditation i en avslappnad atmosfär med professionella lärare. Du kommer att lära dig och förstå meditation på en djupare nivå. Några av de kända fördelarna med meditation är att det minskar stress och ångest, och att man kan känna sig mer balanserad känslomässigt och få ett annat fokus i livet.


Om veckans innehåll 

Varje morgon börjar med Pranayama (andning) meditation, följt av en dynamisk traditionell Hatha Yoga-övning. Det kommer att hållas veckovisa workshops som tar dig igenom olika aspekter av meditation och andningstekniker. Olika tekniker kommer också att läras ut, som du kan ta med dig och fortsätta använda när du kommer hem. Strandyoga, solnedgångsmeditation och meditativa promenader kommer också att vara en del av detta "retreat". Vi kommer att avsluta varje dag med en andnings- och meditationsklass för att slappna av och varva ned. 


Vem kan följa med? 

Denna resa är för dig som gillar att yoga och meditation. Resan är för alla från nybörjare till vana. Våra lärare är vana att anpassa efter deltagarnas nivåer.

Notera att all undervisning sker på engelska. 


Program

07.30 - Andningsteknik och meditation (45 minuter)
08.30 - Hatha Yoga (75 minuter)
10.00 - Frukost
11.30 - Workshops om meditation och andningsteknik (4 gånger i veckan)
13.00 - Lunch 
16.00- Meditation och andning (60 minuter)
19.00 - Middag

Schemat ovan är ett exempel på en vanlig dag, men programmet kan variera och ändras
Komplett program presenteras inom kort.


 

Info om veckan

Pris 11 998:-

Datum: 12-19 jan 2024

Avreseorter: Stockholm & Köpenhamn 

Hotell: La Pared - powered by Playitas

Detta ingår:

  • Meditation & Breathwork Retreat 50h enligt program
  • Flyg tur/retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur/retur
  • Del i dubbelrum
  • Helpension (frukost, lunch och middagsbuffé)
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

*Enkelrumstillägg 2500:-

Bokningen är stängd!

Kontakta oss: [email protected]

En smak av Indien

Under veckan gästas det kanariska köket av Kailash en kock från Kerala, Indien. Det indiska köket tillför en autentisk och läcker touch till retreaten. Kailashs kunskap om olika stilar av indisk matlagning är omfattande och han är skicklig på att använda en mängd olika örter och kryddor för att skapa unika och smakrika rätter. Han använder färska örter från hotellets egen trädgård, lokala ingredienser och kryddor samt mixar det med tekniker från södra Indien allt för att skapa recept som tilltalar ett brett spektrum av smaker och preferenser.

På retreatet kommer Kailash att ta med sig sin expertis inom det veganska- och satwic-köket, samt sin omfattande kunskap om yogafilosofi, för att skapa näringsrika och utsökta måltider för deltagarna. Hans passion för hälsosam, smakrik matlagning, i kombination med hans engagemang för yogautbildning, gör honom till ett utmärkt tillskott på retreatet.

Deltagarna kan se fram emot tapas, paella, Papas arrugadas och andra kanariska specialiteter i symbios med Indiska läckerheter.


Gästande tibetansk munk

Under retreaten gästas vi av en tibetansk munk som delar med sig av andlig visdom, mindfulness-övningar för att lugna sinnet och finna inre ro, buddhismlära och andra andliga traditioner för en djupare förståelse av sambandet mellan kropp, sinne och själ.
Dessutom får du vägledning om hur du kan leva ett meningsfullt och medkännande liv gentemot dig själv och andra, vilket kan hjälpa alla deltagare att leva i harmoni med sin omgivning och samhälle. Don´t miss out!


Om instruktörerna


 

Riyas Babu är passionerad och har mycket kunskap om de olika aspekterna av yogautövning. Han har tränat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yoga. Riyas Babu försörjer sig på att lära ut yoga – och han är bra på det! Riyas driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, Indien. Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen 'I längtans land'. Han är grundaren av "The Varkala International Yoga Festival".

Följ Riyas ’Satwik School of Yoga på instagram @satwikschoolofyoga

Sujeesh Jayakumar är en insiktsfull lärare med en stor passion för yogaövningar. Han har utbildats av många olika mästare i Indien i över tio år och började dela med sig av sina egna kunskaper för 5 år sedan. Sujeesh har en mångsidig undervisningsstil utvecklad genom att blanda olika stilar av asanaträning utöver Kalari och andningstekniker. Han undervisar i Hatha, Ashtange, Pranayama, Adjustment och Alignment. Han är född i Kerala och har ett mänskligt sätt att kommunicera. Han har 5 års erfarenhet av undervisning med internationella studenter på olika skolor i Indien.

Han är en certifierad yogaallianslärare och har kunskaper i ayurveda. Han delar med sig av all sin kunskap i sina klasser som passar alla oavsett nivå.

Mahendra Ji föddes och växte upp i Etah (U.P.), en stad nära Shankasya (Shakisha), en berömd buddhistisk plats. Under sin skolgång vid Gautam Buddha Inter College uppmuntrades Mahendra Ji att utforska yoga.

Mahendra Ji bröt sig från de ursprungliga planerna med sina studier och fortsättningen av familjeföretaget, lämnade hemmet och reste till Haridwar för att följa hans kallelse. Han följde Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i 4 år och avslutade Post Graduate Diploma in Yoga Science från Deva Sanskrati University. Han tog sedan sin Master i Yoga Science från Uttarakhand Sanskrit University 2016. Hans ville specialisera sig i Ayurveda och genomförde en 6 månaders certifikatkurs i Ayurveda.

Han har fått ett emblem för erkännande och autenticitet genom att kvalificera sig till QCI (Quality Council of India) från Department of AYUSH i juni 2017. Sedan juli 2016 har Mahendra Ji varit aktivt associerad med Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans specialiseringsämnen inkluderar Pranayama, Meditation, Mudra och bandhas, Ayurveda, Shatkarma. Som han själv säger: 'En droppe erfarenhet och känsla är bättre än hundra teorier.' 

Kailash är en talangfull vegansk indisk kock och erfaren yogalärare med en passion för att använda örter och kryddor för att skapa läckra och hälsosamma växtbaserade måltider. Kailash började utöva yoga vid 11 års ålder och har sedan dess besökt många ashram över hela Indien, för att få en djup förståelse för yogafilosofin och dess koppling till en riktig kost.

2014 genomförde Kailash en 200-timmars yogalärarutbildning vid Sivananda Ashram i Neyyardam, Kerala, och tog examen från Advanced Yoga Teacher Training Course med 300 timmars utbildning. Denna omfattande bakgrund inom yoga har utformat Kailashs inställning till matlagning, eftersom han anser att en näringsrik kost är avgörande för fysiskt och mentalt välbefinnande.

Kailash har lång erfarenhet som kock, efter att ha arbetat på ett flertal yogafestivaler och retreater över hela Indien, specialiserat på vegansk mat och satwic-mat. Han har också genomfört workshops om rå veganism.


Om hotellen


 

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas