Pascalidou Power Week

Porto Plomari, Lesvos

Följ med på en magisk motivationsresa för kropp och själ i hjärtat av det genuina Grekland. 
Alexandra Pascalidou och Annika Jankell bjuder in till en oförglömlig vecka på Lesvos och Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari!


Om veckan

I slutet av maj beger vi oss till Grekland och vandrar i poeten Sapfos fotspår på en förtrollande ö i Egeiska havet. 
Här bor vi i en gammal olivfabrik som restaurerats till ett elegant boutiquehotell, kännetecknat av hög estetik med ett fantastiskt läge vid vattnet.

Under veckan kommer vi ladda livskraft och levnadsglädje genom att yoga och meditera, vandra och jogga, simma, dansa och kickboxas. Alexandra berättar och strör ut juveler ur Greklands rika kultur och historia och leder stärkande skriv-och samtalsövningar på denna genuina jordplätt som besjungits i tusentals år. 

Annika Jankell guidar oss igenom härliga yogaklasser och skön meditation för att finna balans, harmoni och ny energi!

I hotellets restauranger tar kärleken till den grekiska matkulturen stor plats och menyn är fylld med traditionella rätter i modern tappning. Köket bygger på lokala råvaror, i största mån ekologiska och närproducerade, och vinkällaren erbjuder såväl lokala som internationella viner. Vi varierar våra kvällar med middagar både på hotellet och på mysiga tavernor i grannbyarna.

I omgivningarna finns härliga löprundor och vandringsleder och på hotellet finns ett välutrustat gym med panoramafönster mot havet, en padelbana samt ett SPA med bland annat ångbastu, cryo samt ett brett utbud av behandlingar.


Exempel på dagsprogram

07.00-09.00 Yoga, Meditation, Inspiration & Samtal på dagens tema

09.30 Frukost – ekologiskt och närodlat

Egentid. Sol, bad, lek och upptäcksfärder.

Lunch

Siesta & SPA

17.00-18.30 Dans / Kampsport/ Vandringar 

19.30 Middag på hotellet eller i närbelägen fiskeby


Vem kan delta? 

På denna resa är alla välkomna, och träningen kommer att anpassas efter allas nivå och förutsättningar. Många reser ensamma, men finner vänner för livet under veckans gång. Varmt välkommen att möta våren i Grekland, tillsammans med oss! Förutom sol och värme, helande havsbad och hälsosam motion kan vi lova att ni kommer hem fyllda med livslust.

Pris från 15 900:-

Datum: 26 maj – 2 juni 2024 Fullbokad!

Hotell: Porto Plomari

Avresa från: Stockholm & Köpenhamn

Detta ingår:                                               

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i del i dubbelrum
  • Frukost
  • Träning och aktiviteter enligt program
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

Se vår träningskalender för fler resor

Vi har ingen väntlista för denna resa.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna


 

Alexandra Pascalidou

Grek-svensk prisbelönt journalist, författare, programledare, dramatiker, föreläsare och ordförande för UN Women Sverige. Alexandra har arbetat i både grekisk och svensk TV de senaste 28 åren. Hon ledde bl.a. OS i Aten 2004 för SVT och Eurovision för Grekisk TV 2005 och gjorde dokumentären om Greklandskrisen ”Vad är det för fel på grekerna?” . Hon har skrivit flera kritikerrosade böcker däribland "Kaos- ett grekiskt krislexikon" och ”Min stora feta grekiska kokbok”. 

Alexandra har anordnat Pascalidous PowerWeeks I 13 år till olika favoritplatser i sitt hemland. 

Träningen har varit hennes livboj sen hon var elitgymnast som ung. Sedan dess har hon yogat, tränat olika kampsporter, dansat i bl.a. Let’s Dance och är en inspirerande instruktör som väver samman kropp och själ, motion och motivation i allt hon gör. 

Annika Jankell

Journalist och programledare som yogat i fyra decennier. ”För mig är yoga en livsstil som jag  ”upptäckte” i sena tonåren  under ett studieår i USA. 

Yoga betyder meditation i rörelse och är ett sätt att hitta en inre balans och få en smidig och stark kropp på köpet. För mig handlar inte yoga om prestige eller tävling. Jag hävdar att alla kan yoga utifrån sina fysiska förutsättningar. Att starta dagen med ett meditativt yogapass öppnar alla sinnen och är en garanti för en fortsatt fantastisk dag och ett friskt liv. 


Om hotellet


 

Porto Plomari

Porto Plomari är Apollos senaste tillskott i Apollo Mondo Boutique-familjen. Med respekt och kärlek till platsens historia har vi skapat ett unikt boutique hotell i industriell design med moderna inslag. Här samsas unik design med en autentisk och genuin känsla. Hotellet ligger precis vid Egeiska havet i utkanten av byn Plomari. I hotellets mitt ligger infinitypoolen med utsikt över havet. Stränder finns på båda sidor om hotellet, en stenstrand och en blandstrand. Hotellet har restaurang och en poolbar. 

Läs mer om Porto Plomari